Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Obnova Lancia Delta HF

Napisal/-a lancia hf To nov 10, 2009 7:02 pm

Danes sem se malo podstopil odstraniti rjo, in ugotovil, da bi se moral hmalu voziti z dežnikom, :oops: ponekod je izvijač kar padel skozi :vc Tako da še sam nisem vedel, ali naj bom vesel ker jo obnavljam, ali se naj zjokam, ko sem videl vse te luknje.
OFF: Kaj naj zdaj tožim prodajalca, ker sem odkril skrite napake :cry malo heca ;)
Streha avtomobila je res da bila menjana, samo zgleda zelo slabo, ali pa je bilo zelo nahitro skupaj sestavljeno. Kita je tudi kar precej na avtomobilu, tako da bo še kar pestro. Žal pa se mi ni dalo danes iskat digitalca, tako da bojo slike šele proti koncu tedna.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To nov 10, 2009 7:18 pm

Srečno pri obnovi. :lol: :lol:

lp

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Sr nov 11, 2009 8:11 pm

velik sreče pa slikovnega materijala ;)
VW golf IV

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr nov 11, 2009 9:53 pm

Slikovni material bo sigurno.
King 1. Kaj si imel slučajno prste vmes pri tej "lego" otroški sestavljanki, glede na to da je avtomobil "katastrofalno" pokitan/sestavljen, saj je kar nekaj kg. kita brezveze "namalanega" na njem.
Pač prodajalec mi ni povedal kaj vse je "zganjalo" z avtomobilom (povedal je samo dobre lastnosti) Nato sem spoznal preko poznanstva celotno zgtodovino tega avtomobila , in čisto naključno preko službe, sem spoznal še predprejšnega imetnika tega avtomobila.
Tako da sedaj poznam zgodovino tega avtomobila vse od leta 94 (ko je bil pripeljan iz Italije) čeprav sem jaz že 8 lastnik.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr nov 11, 2009 10:01 pm

glej da bojo res slike in da bojo cim bolse k drugac je ta tema brez pomena
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr nov 11, 2009 10:15 pm

lancia hf je napisal/-a:Slikovni material bo sigurno.
King 1. Kaj si imel slučajno prste vmes pri tej "lego" otroški sestavljanki, glede na to da je avtomobil "katastrofalno" pokitan/sestavljen, saj je kar nekaj kg. kita brezveze "namalanega" na njem.
Pač prodajalec mi ni povedal kaj vse je "zganjalo" z avtomobilom (povedal je samo dobre lastnosti) Nato sem spoznal preko poznanstva celotno zgtodovino tega avtomobila , in čisto naključno preko službe, sem spoznal še predprejšnega imetnika tega avtomobila.
Tako da sedaj poznam zgodovino tega avtomobila vse od leta 94 (ko je bil pripeljan iz Italije) čeprav sem jaz že 8 lastnik.

Zakaj tako misliš?
V življenu sem pokital in zbrusil en odbijač pa še to na avtu, ki ni iz italije. :D , kaj šele pol oz. cel avto.

lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr nov 11, 2009 10:22 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:glej da bojo res slike in da bojo cim bolse k drugac je ta tema brez pomena

Glede na to koliko si blizu doma, te povabim še na kašno pivo+ "šmirgel" papir :P (po petnajsti uri)
Res pa da sem daes spet malo drsal, in upam da bojo jutri že kašne slike 8)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr nov 11, 2009 10:24 pm

nejkonej je napisal/-a:Sem pred kratkem gledal Wheelers dealers sta porihtala integralko. ;)

Poročaj kako boš napredoval-

Sem tudi jaz gledal to oddajo, pa še v dvomih so bili, ker so kupili nevozno. Samo se jim je vse lepo sešlo ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr nov 11, 2009 10:44 pm

nejkonej je napisal/-a:Še vprašanje: ali je res taka jeba dobit rezervne dele? pa da so tako dragi?

OK: Boš izvedel iz prve roke :P
Dele je zelo lahko dobiti, greš do pooblaščenca, in kupiš prednjo luč za 500e, jaz jo seveda nisem, in sem jo dobil čez čas za 120e rabljeno :D . Sem iskal dobro turbino, polno ponudb za 250-350e, spet malo počakal, in jo dobil za 80e .......... Tako da, delov je kar nekaj pri nas. Če se ti pa mudi, ali da ne najdeš kašnega poznanstva, pa bnkrotiraš. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da sem jaz mojo Delto postavil šele po enem letu na cesto. Pa sem moral menjati samo prednjo levo luč, in turbino.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če nov 12, 2009 2:54 pm

Me veseli da si se spravu dt projekt tut nm na ogled :) Tko da takoj k bo možno, nalož še kkšne slike ker že komi čakam da vidm tole use skupi. So mi pa integralke pr srcu že od malih nog, sploh pa od takrt naprej k me je kolega furu z Martinijom. Tko da ČAKAMO SLIKEEE :D

LP

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 12, 2009 6:40 pm

Takole pa sedaj nekako izgleda, ko sem samo z izvijačem sel okoli avtomobila. Čez vikend pa je predvideno še vzeti stran prednje in zadnje steklo (odvisno od očeta, in njegovega časa)
http://www.mojalbum.com/integrale/obnova-lancia

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 12, 2009 7:24 pm

O jebenti dobr je zmatrana.

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Če nov 12, 2009 7:26 pm

čare je napisal/-a:O jebenti dobr je zmatrana.

nič ni kaj takega kar se nebi dalo popravit :) veliko veselja pri obonovi
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 12, 2009 7:45 pm

čare je napisal/-a:O jebenti dobr je zmatrana.

Kar se tiče karoserije, je res kar precej zmatrana, vedi pa tudi, da je to verjetno edini avtomobil pri nas, ki je imel zelo zelo pestro zgodovino cca 5 let ko jo je imel še prejšni lastnik.Glede motorja pa pri teh letih, kilometrih, in nenormalnega preganjanja avtomobila, bi ga lahko dal samo še marsikašni avtomobilski firmi za vzor.
Streha je pač taka zaradi tega, ker je bila menjana in je od prve serile Delte, ki so jih delali do 86 leta.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 12, 2009 7:50 pm

O bodi siguren da ni edina ki je bila gonjena pri nas.Vem še za eno ki je bila vpribližno istem stanju kot tvoja in se sedaj že cca.2 leti obnavlja ampak do zadnjega vijaka,pa pri Rafkotu je tud kakšna taka ki je bila zmatrana.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 12, 2009 8:03 pm

Noja samo tolikokrat razbita in (slabo) popravljena sigurno ni bila. Pri Rafkotu je pa vseh (če se še kaj prav spomnem) 13 Delt lepo ohranjenih, razen tiste ki jo ima za Race land, pa še tista je v bolšem stanju. :oops:

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Če nov 12, 2009 8:33 pm

Velik potrplenja pri obnovi ti želim. Ti pa svetujem da rajš delaj počasi pa samo kadar se ti ljubi, kar bo pod prisilo narjeno bo slabš.
off: kdo je ta ki ima 13 delt. Kakšnih pa, integrale, HF, al navadne.
okužen z Rallyus virusom

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 12, 2009 8:47 pm

Rafko je en tip iz Skaručne ki za moje pojme ni čist u redu z zdravjem.Ne me narobe zastopit ampak 13 Delt??Koji če ti qrac?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 12, 2009 9:09 pm

Navadne nima nobene, je pa človek v vsakem avtomobilističnem forumu omenjen.

čare, te zastopim kaj hočeš povedati. Samo tisti ki vejo kaj v tem avtomobilu bojo zastopili, pa saj je legenda ;)
Drugače je pa za moje pojme tudi vprašlivo zdravje nekaterih, ki za avtomobil dajo 20 000+e če se enako, ali kar dostikrat bolje voziš z avtomobilom ki stane 10 000e (je samo primerjava)
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Če nov 12, 2009 9:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če nov 12, 2009 9:12 pm

Daj kakšen link kašnega foruma, kjer predstavi obnovo in slike avtov.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov