Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Kraj: prevalje

obnova renault clio a.k.a.jegr mašine

Napisal/-a speedy_gonzales Pe jan 29, 2010 10:49 pm

odločil sem se da bom delno obnovil renault clio 1.2,ki je bil sedaj 16 let v redni uporabi ter je že močno potreben obnove :)

(ps. to je moj prvi bolj zajetnejši projekt tako da bom hvaležen vsakršne ideje, pohvale in tudi graje :D )

slike avtomobila ko sem ga pripeljal domov:

Slika
Slika
notranjost je res očuvana to je torej +
Slika

slike prvega delovnega dne: odstrantev prednjega odbijača ter blatnikov. rezultat je= rja.... veliko rje :evil: :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

optika stekanja koles?? nikad čuo :D :D
Slika

prej že popravljal neki mojster.. in to ker z poliestrom ter z tesnilom za vetrobranska stekla
Slika

Slika
:evil:

zadaj pa pride clean look z elek. odpiranjem vrat pritljažnika
Slika

načrt dela= sanacija rje, clean look zadaj, menjava kompletnega zavornega sistema, menjava sklopke, menjava zadnjih luči, zamenjava zabatega jermena ter vodne črpalke ter menjava tesnila glave , brušenje glave in menjava teflonskih tesnil na ventilih... pa še kaj bi se našlo

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide So jan 30, 2010 12:08 am

To bo pa kar nekaj dela :) Clean look 8) Naredi cel avto v clean look, v poden pa malo v širino pa si zmagal :twisted:

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So jan 30, 2010 12:18 am

Zakaj nebi raje nabavil enga podobnega cliota brez rje in ga potem predeloval.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS So jan 30, 2010 12:24 am

abcabc je napisal/-a:Zakaj nebi raje nabavil enga podobnega cliota brez rje in ga potem predeloval.

To je večji izziv ;)

mucek21
Novinec

Napisal/-a mucek21 So jan 30, 2010 12:59 am

če bi kej rad širil pa to, mam od 16v boke, če te zanima mi piši na pm. drgač pa spredi okoli šlčke je pa kr gnil, tm je najboljš kr druge šaljčke nabavit pa dat gor, ker to je preveč dela.

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales So jan 30, 2010 7:38 am

exide je napisal/-a:To bo pa kar nekaj dela :) Clean look 8) Naredi cel avto v clean look, v poden pa malo v širino pa si zmagal :twisted:

mogoče nekoč:) zadaj se clean look bo naredil samo zato ker je bila udarjena hauba in jo morem skitat in ni veliko dela da povarim luknje ;) :D

abcabc je napisal/-a:Zakaj nebi raje nabavil enga podobnega cliota brez rje in ga potem predeloval.

in kaj je to zanimivega? :D saj ni tko grozno kot pa zgleda :D :)

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 So jan 30, 2010 8:10 am

zanimiv projekt :)
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k So jan 30, 2010 10:43 am

tega clia pa še nism zasledil kje v prevaljah :lol: upam da ti ga uspe porihtat po tvojih željah ;)
Zadnjič spremenil cky2k, dne So jan 30, 2010 11:10 am, skupaj popravljeno 1 krat.
VW golf IV

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal So jan 30, 2010 10:55 am

bolje da namesto teh 500 ur ki jih boš porabil za poravilo tega greš popoldne delat k kakšnemu malarju in če ti da 7 euro na uro boš zaslužil minimalno 3000 euro pa si kup kaj boljšega :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 30, 2010 11:01 am

Zanimiv projekt. Samo ga je pa kar dodobra zdelalo. Je pa res, ali se splača ali ne, če ga boš imel še naslednih 10 let se sigurno izplača, če ga boš pa prenovil in potem čez 3-4 leta prodajal, neboš pa nič kaj več dobil zanjga kot je realna vrednost tega avtomobila.
Veliko dobre volje pri obnovi.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki So jan 30, 2010 11:26 am

mucek21 je napisal/-a:če bi kej rad širil pa to, mam od 16v boke, če te zanima mi piši na pm. drgač pa spredi okoli šlčke je pa kr gnil, tm je najboljš kr druge šaljčke nabavit pa dat gor, ker to je preveč dela.

Če ti uspe na 5-vratnega dat boke od 16v, svaka čast.
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So jan 30, 2010 12:15 pm

Se mi zdi, da ne bi biu prvi 5 vratni clio z boki (če se ne motim celo ne bi bil prvi v Sloveniji). Vem, da so boki na 3-vratnem, samo to se da, če se hoče...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 So jan 30, 2010 12:22 pm

šinki je napisal/-a:

Če ti uspe na 5-vratnega dat boke od 16v, svaka čast.[/quote]
najbrž je mislil sprednje boke od 16v ;)
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 So jan 30, 2010 2:14 pm

svaka čast da se lotiš to delat ,kapo dol ,če boš prišev tudi do konca lp :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Napisal/-a speedy_gonzales So jan 30, 2010 2:34 pm

zoddimmortal je napisal/-a:bolje da namesto teh 500 ur ki jih boš porabil za poravilo tega greš popoldne delat k kakšnemu malarju in če ti da 7 euro na uro boš zaslužil minimalno 3000 euro pa si kup kaj boljšega :)

nekateri hočete iti po smeri najmanjšega odpora, jaz pa rinem v težave :D :D to delam zaradi lastnega veselja :) in mi bo ta avtomobil vreden več kot kakšen lepše ohranjen avtomobil ker bom ta avtomobil obnovil sam. ;)

cky2k je napisal/-a:tega clia pa še nism zasledil kje v prevaljah :lol: upam da ti ga uspe porihtat po tvojih željah ;)

ja ta avtomobil je v prevaljah bil v uporabi zelo malo ker ga je bil kupljen v celju od neke starejše gospe in ga je imel prejšni lastnik za vožnjo v maribor. upam da mi uspe :)

ps. slike še pridejo ;)

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal So jan 30, 2010 4:40 pm

speedy_gonzales je napisal/-a:
zoddimmortal je napisal/-a:bolje da namesto teh 500 ur ki jih boš porabil za poravilo tega greš popoldne delat k kakšnemu malarju in če ti da 7 euro na uro boš zaslužil minimalno 3000 euro pa si kup kaj boljšega :)

nekateri hočete iti po smeri najmanjšega odpora, jaz pa rinem v težave :D :D to delam zaradi lastnega veselja :) in mi bo ta avtomobil vreden več kot kakšen lepše ohranjen avtomobil ker bom ta avtomobil obnovil sam. ;)

cky2k je napisal/-a:tega clia pa še nism zasledil kje v prevaljah :lol: upam da ti ga uspe porihtat po tvojih željah ;)

ja ta avtomobil je v prevaljah bil v uporabi zelo malo ker ga je bil kupljen v celju od neke starejše gospe in ga je imel prejšni lastnik za vožnjo v maribor. upam da mi uspe :)

ps. slike še pridejo ;)

brez zamere dal sm samo predlog :) itak če ti je to užitek potem kar tako naprej hehe zavihat rokave pa gasa ;)

070alex
Nov uporabnik

Napisal/-a 070alex Ne jan 31, 2010 12:21 pm

x2
Speed kills

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Ne jan 31, 2010 4:41 pm

070alex je napisal/-a:

x2

X3...če pa še boš lotil projekta pa se boš lepo nabruso pa lepo se bo bliskalo...priporočam ti masko zraven...ker se bo mel dimnico rje :)

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 Ne jan 31, 2010 5:20 pm

je kaj novega?
Dobra ko bbska.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost