Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

tesnilna masa za cevi hladilne tekocine

Napisal/-a juhica Pe maj 21, 2010 10:43 am

eno vprasanje, opazil sem da je na nekaj mestih, kjer se cev za hladilno tekocino natakne na kovinske prikljucke (na motorju), rahlo pusca. torej na spoju so vidni ostanki hladilne tekocine. cevi sem snel (so se lepo prozne), ocistil oba konca, zdej me pa zanima ali se kaj namaze med cevjo in kovinskim prikjuckom ali se kar na suho natakne. kaksna silikonska brezkislinska maza al pa kaj podobneg????
hvala in lep dan
juhica

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe maj 21, 2010 11:02 am

če se natakne gor, je edino ponavadi kakšna objemka, ki trdno drži spoj. tist kovinski spoj je verjetno malce nazobčan.
vsekakor pa kupi primerno objemko. kovinska, ki se zateguje z vijačenjem, stane okoli 1€.pa pri vijačenju previdno z močjo zategovanja, ker je objemka zelo močna in lahko kovinski del poškoduje.
najpogosteje pa guma čez leta začne razpadat in se začne pri majhnih razpokah, ki jih s prostim očesom ne opaziš, šibke točke so pa ponavadi pri spojih. za ker avto in letnik pa gre?
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe maj 21, 2010 12:12 pm

Priporočam menjavo gumi cevi in/ali objemk. Če pa misliš začasno kaj popravljat, pa se dobi temperaturno obstojni nevtralni silikon. Ali pa Loctite Quick Gasket, kot so meni predlagali za razna tesnila. Samo vprašanje, kako boš potem naslednjič lahko snel cevi, da ne bo preveč zalimalo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov