Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

slatki11
Nov uporabnik

NUJNO POMOČ-TRESE VOLAN-ELANTRA!!!

Napisal/-a slatki11 To jul 06, 2010 7:38 am

Lep pozdrav

Bom takoj skočil na problem.
Vozim Elantro 05 letnik, 160T km že prevoženih, od tega 140 na AC-zmerna vožnja pri 130-150 vedno.
ŽE pol leta mi trese volan pri 120 naprej zelo neprijetno.
Poskušal sam kar lahko-centriral že vsaj 4 krat vsako gumo pri različnih serviserjih(AMZS,VULCO...) in ni nič pomagalo. Ker sem se spomnil, da bi lahko bile moje Alu felgne fuč sem nato zamenjal še felgne in sem jih da železna platišča, na katerih sem po navadi imel zimske gume. Na začetku še ok, potem pa spet vse po starem.
Avto servisiram non stop na 15T in vse kakor piše v knjižici. Pred 3T menjal tudi zavorne ploščice in je mehanik rekel samo, da so (ne me obsojat, ker sem laik pri avtomobilih in popravilih)bremze čist zabite in da mi jih bo razdrl in spucal pri naslednjem servisu.
V glavnem mene že glava boli, zakaj mi trese volan. Vsak avtomehanik reče -centriranje 100% in ptem ko ni to, nima več pojma.
Ali ima kdo od vas idejo kaj bi lahko bilo?
Vozim se 95% po AC in mal manjka, da bom popizdil in volan odtrgau, ker je že tako nadležno kot komar ki ti preletava glavo čez noč.

Hvala za vaše nasvete itd...

Aja tudi optiko sem nardil in je blo vse ok.....

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To jul 06, 2010 7:56 am

Imel sem enake probleme na coupeju leta nazaj. V glavnem smo tudi vse to probali kakor ti in se tolkli po glavi. Potem je kolega rekel da so najbrž diski, ki ne stojijo lepo na pesti. In je bilo res to - diski so bili enkrat na uradnem drejani in so pistili kopico opilkov med pesto in diskom, ko daš na to gor še feltno je obod še večji in posledično trese. Na kocu sem kar zamenjal diske in je bilo vse OK.
Razdrite vse pa lepo spucajte -mogoče se bo rešil problem.
Lantre, Elantre in coupeji so tudi zelo, zelo občutljivi na to kako so zadeve natnačno montirane in privijačene kar se tiče kolesja, zavor ipd.

-Lepo poštimajte
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 To jul 06, 2010 8:29 am

Najlepša hvala za tvoj odgovor.
A slučajno veš kje bi dobil ugodno diske za Elantro.
Ugodno mislim takšne ki so kvalitetni in ne predragi.
Nočm šparat, ampak bi res rad to popravil.
A se da s prostim očesom to videt al so diski?

Hvala

Aja, sm pozabu še napisat, da mi včasih če ob hitri hitrosti zapustim AC in grem odstavni pas in pribremzam močno, da mi zatrese ful volan oz. mi naredi kot takole ( ta ta ta ta ) z volanom in zvok isto, ampak zvok ni ne vem kaj močn.
A to kaj pove da bi še bolj sumil na diske?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To jul 06, 2010 8:31 am

Ja normalno diske maš zvite.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jul 06, 2010 9:03 am

slatki11 je napisal/-a:Najlepša hvala za tvoj odgovor.

Hvala

Aja, sm pozabu še napisat, da mi včasih če ob hitri hitrosti zapustim AC in grem odstavni pas in pribremzam močno, da mi zatrese ful volan oz. mi naredi kot takole ( ta ta ta ta ) z volanom in zvok isto, ampak zvok ni ne vem kaj močn.

Če ti takole volan trese so 100% diski.

Na prejšenjem RD sem zamenjal z EBC kompletom, na GK modelu pa sem dal gor na priporočilo zamenske diske Brembo. Pravim zamenske, ker to niso tisti kompleti z navrtanimi diski in big brake zavornimi čeljustmi.
Bilo je cenejše od originala - zavore pa so bile špica; bolj vzdržljive od originalov.
Prodal in uštimal mi je kolega, ki vodi delavnico od dirkača Robide na Lavrici
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 To jul 06, 2010 9:07 am

Hvala

Pravkar sem klical na EUROTON. Pravijo da so 53e za komad ( forma FRV-al neki takega-tako sem razumel po telefonu)
Disk ploščice sem menjal 3T nazaj, tako da teh nebi menjal.
Kolk pa je to časa menjave na servisu?

Hvala in upam, da ko to zrihtam bo volan in roka mirnejša!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jul 06, 2010 9:25 am

slatki11 je napisal/-a:Hvala

Odvisno kako fejst jih je rja zapekla na pesto. Pa ko snamete stare dol vsekakor dajte grafitno mast oz ustrezno zadevo, da se zopet ne zapečejo gor.

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 To jul 06, 2010 10:00 am

Bom povedal to na servisu.
Ja verjent ima tudi kaj to s tem da mam že 160T km narejenih?
Verjent je to tudi nekaj na temu in da sem vozil čez noč po zimi čez avstrijske AC in je blo poln peska in soli?
Hvala za odgovore.
Mam že zmenjeno, v četrtek, da mi jih podrejajo in da vidim, če bo kaj bolje!
Če ne pa ni panike-bom pa nove kupu, ker mislim avto zvozit do konca.
Hyundaije se itak ne proda naprej, ker ljudje ne vedo kakšen dober avto za malo denarja je to.

Hvala

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 To jul 06, 2010 10:06 am

Glej če boš dajal gor nove diske ne razmišljaj o rabljenih ploščicah treba dat nove ( ker so stare obrabljene po starem disku !!).
Lp by Mare

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 To jul 06, 2010 10:12 am

Hvala za nsvet.

Lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jul 06, 2010 2:19 pm

Če majo ploščice samo 3000 km daj kar stare gor saj se bojo ulegle.Pa si se ti probal peljat tudi z zimskimi gumami in enako trese??Kakšne so gume??Stare,bulaste??Kaj je z podvozjem??Končniki,silent bloki rok...??Če bi bili diski bi ti pri zaviranju treslo za znoret,tebi pa trese med vožnjo če sem prav prebral.

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 To jul 06, 2010 2:30 pm

Ne trese mi najbolj pri 120-150, ampak čutim tudi pri manjših hitrostih da ni nekaj dobr.
Probal vse.zimske, letne( vse nove gume ) trese pri vseh. Smo gume 10 krat pregledali. Tut tolk daleč sem šel, da sem letne gume dal s litih platišč in jih dal na železna platišča, ker mi je en omenil, da bi pa lohk bile alu felhne poškodovane.
TOk o tem. Trese mi pa pri zaviranju kot sem že prej napisal, če se pri veliki hitrosti zapeljem na AC na odstavni pas in bolj močno zaviram-takrat je res kot bi imel kvadrataste gume....
Ta teden bom dal podrejat diske,,,in če bo bolje jih bom potem zamenjal pri prvem naslednjem servisu....

Kaj menite?

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jul 06, 2010 2:54 pm

INFINITI je napisal/-a:
slatki11 je napisal/-a:Najlepša hvala za tvoj odgovor.

Hvala

Če ti takole volan trese so 100% diski.

lahko, da jih je zvilo, lahko pa samo, da ploscica ne zavira s celo povrsino, ampak en del nalega (meni je recimo zadaj desno zazgalo skupaj ze skoraj, je pa enako treslo, sploh ob mocnejsem zaviranju..sem pa prevetivno menjal se diske)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek To jul 06, 2010 2:55 pm

slatki11 je napisal/-a:Ta teden bom dal podrejat diske,,,in če bo bolje jih bom potem zamenjal pri prvem naslednjem servisu....

Kaj menite?

da se ne splaca drejat, raje kupi neoriginalne, vsaj za par 10tkm bodo dobri (ce slucajno kake cudne fases, lahko pa je cisto ok vse skupaj)
SlikaSlika

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 To jul 06, 2010 3:14 pm

Oprosti, ampak nisem te popolnoma razumel.
Drejat se ne splača, ker bom imel potem samo 10t km ok ali kaj???
Če je potrebno zamenjat potem bom-res sem že preveč časa izgubil z 10 kratnimi centriranjimi, menjavami felgn itd...
Sedaj lahko rečem, da so bili vsi mehaniki pri katerih sem bil amaterji-nben ni rekel takoj da so diski krivi, ampak centriranje, centriranje iid...
Kteri diski pa so ok--rabm za elantro 2005 letnik, 105 konjev, 1.6 bencinska mašina...
Hvala za nasvete.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek To jul 06, 2010 3:15 pm

slatki11 je napisal/-a:Oprosti, ampak nisem te popolnoma razumel.
Drejat se ne splača, ker bom imel potem samo 10t km ok ali kaj???
Če je potrebno zamenjat potem bom-res sem že preveč časa izgubil z 10 kratnimi centriranjimi, menjavami felgn itd...
Sedaj lahko rečem, da so bili vsi mehaniki pri katerih sem bil amaterji-nben ni rekel takoj da so diski krivi, ampak centriranje, centriranje iid...
Kteri diski pa so ok--rabm za elantro 2005 letnik, 105 konjev, 1.6 bencinska mašina...
Hvala za nasvete.

ne, pravim, da se drejat ne splaca...vsekakor kupi druge, pa magari najcenejse neoriginalne, bos mel vec od tega
SlikaSlika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jul 06, 2010 3:25 pm

slatki11 je napisal/-a:Hvala

Pravkar sem klical na EUROTON. Pravijo da so 53e za komad ( forma FRV-al neki takega-tako sem razumel po telefonu)
Disk ploščice sem menjal 3T nazaj, tako da teh nebi menjal.

Hvala in upam, da ko to zrihtam bo volan in roka mirnejša!

TRV je firma http://www.olef.si/lucas.htm (kvaliteta o.k.)

kupi vse novo in zamenjaj..........pedantnost pri menjavi ne da je zaželena, ampak nujna_nobenega "srbskega ključa" - vse mora it zlahka "na roko" gor.....sproti še vsa vodila (roke končniki sileni...) preverit..............vse seveda pod pogojem, da so gume ok. (ne centriranje, ampak gume, kajti včasih kaže 00 pa vseeno trese zaradi "jajčaste gume.....)

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 To jul 06, 2010 3:33 pm

Lp

Hvala za nasvete in povezavo.
Gre se za to, da za podrejat imam zastonj in če vidim, da bo vse ok, potem menjam vse brez problema!
Kaj menite?

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 To jul 06, 2010 3:39 pm

Gume smo večkrat preverili.
Sem dal 1T nazaj čist nove good year ker mi je ena nova fulda šla in sem gor dal spredaj čist nove good yerke.
Tut sam se horizintalno gledal ko se j eguma vrtela pri centriranju in nism videl da bi kaj skakala gor in dol oz. bila jajčasta. Morda na oko to ne vidiš ampak res mislim, da sem gume pregledal prav v nulo.

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 Pe jul 09, 2010 10:16 am

Tolk da vam sporočim kaj je blo narobe.
Serviserji so mi vse pregledali od diskov, končnikov.....v glavnem vse kar bi lahk povzročalo tresenje in nič ni zgledalo slabo ali pokvarjeno.
KEr ni diskov zadaj mi je mal očistu bobne ker so bli polni rje in mal očistu predi pri diskih in nanovo centriral gume.
Ko je dal gume dol je spet kazalo 10-20 itd na vsaki gumi.
Res čudno ker sem vedno bil zraven ko se je centriralo in je blo 0-0.
V glavnem sedaj je vse ok. Minimalno trese ampak res minimalno pri 150 drgač pa vse super.
Pravi pa da gume nove, ki sem jih kupil od Vulco NM nesejo mal postrani. Se pravi niso najboljše in da izgleda nimam sreče pri nabavi gum.
Za dve gumi sem plačal 160e in je to kr drago za 15col pa še to me zj...
Ni kaj, sedaj uživam na AC in upam, da je konc s tresenjem.
Alu felgna pa sedaj počivajo v garaži čeprav izgleda da niso bile one krive....

Hvala za nasvete in upam,da bo moja izkušnja kermu pomagala v prihodnosti!!!
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov