Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Vprašanje glede "strojnega" poliranja

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 08, 2010 7:14 pm

Torej glede strojnega poliranja me zanima ena stvar:

Avto z navadno barvo (rdeča) je bil predhodno strojno poliran. no in ker je "mojster" nekaj zašuštral z mašino, je nekako barvo zažgal (al kak nej drgač povem). Vglavnem, v samo barvi se poznajo temni fleki, ki ne gredo ven z ročnim poliranjem in z gorbo pasto pa da si bog. Zanima me, ali je mogoče zadevo kako uspešno sanirati s poliranjem in kako. Ker roko na srce..te fleki zelo grdo izgledajo.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Če jul 08, 2010 8:14 pm

Kako sliko daj gor :D res bi rad vido kaj je delo :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jul 08, 2010 8:15 pm

Ja, daj sliko, ker sploh nevem kako to zgleda.

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar Če jul 08, 2010 9:08 pm

Barvo ti je "zažgal" ker se mu je mašina vrtela prehitro in je premočno pritiskal... To je bimbo, ne pa mojster... :roll: To boš težko spravil dol, ker je barva deformirana...

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Pe jul 09, 2010 2:45 pm

Modelar je napisal/-a:Barvo ti je "zažgal" ker se mu je mašina vrtela prehitro in je premočno pritiskal... To je bimbo, ne pa mojster... :roll: To boš težko spravil dol, ker je barva deformirana...

Če je dejansko zažgal. Je pa res, da je če je zadeva "osmoljena" je treba "poškodovano" plast laka/barve odstranit. Tukaj je spet vprašanje če je na avtu še dovolj debela plast laka za brušenje in poliranje...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jul 10, 2010 10:42 am

Kakšno sliko bom prilimal enkrat v prihodnjih dnevih.
Ja, barva zgleda nekako tako, da jo v njej temne lise. Na nekaterih mestih črne lise.In zgleda ravno tako, kot da bi bila barva spodaj zažgana.
No, zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s tem in kako se da zadevo sanirati. sicer si kaj preveč ne upam polirat, ker ne vem, kulk barve še je "na razpolago" za polirat.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 11, 2010 1:36 pm

Glej, avo je bil pred "strojnim poliranjem" tako hudo zbledel, da kr res ni blo. In kulk sem uspel zvedit, je tale ki je poliral napalu gor grobo polirno pasto in je začel polirat. Po avtu oziroma samo po zadnji haubi, zadnjih bokih in po vseh štirih vratih so vidni temni fleki ki niso od ničesar drugega kot od poliranja. Po mojem mnenju je mašina res prehitro vrtela, majster je pa še fejst pritiskal, da bo vsaj neki od poliranja. Jest teh flekov na roke nisem mogu vn dobit, ker zgledajo kot da so pod oziroma v sami barvi. Bom pa probu gor nabit eno sliko kak to izgleda.

LP!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 11, 2010 1:47 pm

Evo slike. Ker je slikano s telefonom (jbg), so bolj švohne. Ampak vidi se..kulktulk.
Priponke
DSC00033.JPG
Tu izgleda kot da je barva umazana....al pa nekaj...
DSC00030.JPG

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne jul 11, 2010 2:38 pm

Raje sam na roke cel dan poliram, kot da mi ga "majstr" tkole "zrihta"...

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Ne jul 11, 2010 3:17 pm

Pomoje tole sploh ni zažgans barva ampak je "majstr" tolk spoliral da je prišel že skozi barvo do osnove. :shock:

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne jul 11, 2010 3:36 pm

drmocar je napisal/-a:Pomoje tole sploh ni zažgans barva ampak je "majstr" tolk spoliral da je prišel že skozi barvo do osnove. :shock:

Dejansko zgleda tako. Jaz bi šel do tega "majstra", in zahteval meritev laka. In potem glede na rezultat, naj stvar popravi na svoje stroške. :roll:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 11, 2010 4:02 pm

Aha. no...tega se pa nisem spomnu. bomo pomerli lak,pa bomo vidli pri čemu smo.

Glede ročnega poliranja....ja...jest sem potem po temu podvigu dobil avto na poliranje in sem ga drgnu...cca. 10 ur. Res je, da se sedaj sveti kot lučka, sam taki fleki oz. lise kvarijo celoten izgled..:S:S

LP!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne jul 11, 2010 5:02 pm

edina šansa, da to popraviš je pihnit komplet avto v novo barvo. :(

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Ne jul 11, 2010 5:18 pm

Ja, tole je prišel do osnovne barve imam jz isti blem doma. S tem da sem sam to doma delu.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 11, 2010 6:31 pm

Na otip je enako. edino na spodnjem robu vrat pa je hrapavo. torej lahko sklepamo, da je avto potreben nove barve. bomo pa za vsak slučaj še preverli debelino barve.
glede ročnega poliranja:
Vse je odvisno kdo polira in s čim. tudi na roke se praske prav lepo spolirajo.

LP!

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne jul 11, 2010 7:06 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Evo slike. Ker je slikano s telefonom (jbg), so bolj švohne. Ampak vidi se..kulktulk.
pa ki ti je ta slika. majla mila jo ne vidi. al sm slep
aja se opravičujem sedaj se vidi.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov