Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Kateri primež

Napisal/-a aklan86 So jul 24, 2010 11:31 am

Pozdravljeni!

Tukaj je verjetno kar nekaj mojstrov z delavnico. Zanima me kakšen primež bi priporočili. Nekaj kar je najboljše razmerje med ceno/kakovostjo.
Kar je poceni je vse "vrtljivo" kar pa mi deluje nekako švoh? Tam do cca. 150€ raje manj.

Hvala za nasvete.
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So jul 24, 2010 1:11 pm

Večji kot je, močnejši bo....in tudi vse bo dolje casa zdrzalo...

Spet odvisno za kaj ga rabis...in ce imas nekaj konkretnega na kar ga fiksirat...ki brez veze ce imas enega mocnega...pol se pa ti miza premakne po kej delas na njemu...

LP
Slika

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So jul 24, 2010 4:21 pm

"Pank" je konreten in tudi prišraufan v 30cm betona. Zdej nekaj dosti na njemu delal ne bom, bo pa pri hiši sigurno 30 let, če bo le vse tako kot mora biti. Zato me tudi zanima katere firme naj gledam. Uniorjev recimo je drag k žafran, vrjamem da je tudi kvaliteten, ne vem pa če je vreden svoje cene.

Recimo gledal sem tole
http://www.unitul.si/orodje/primez-stan ... 200kg.html
in tole
http://www.orodje-zabjek.si/review/prod ... t/id/1322/
kaj pa to?
http://www.top-nova.si/orodje/primez-150-53024.html

Mogoče kakšno priporočilo kje sploh iskati robo...
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So jul 24, 2010 4:42 pm

hmm..js ne vem kaj ti isces...al neki konkretnega...al neki bolj za hobby...js mam enega ki sm dal cca 50 eurov....bolj tko, za hobby...in za ga nosit okoli.....

na delovnem pultu pa imam enega ki ima kakih 50-70kg....in je star ze ene 20 let...pa je se kr ok (le tiste klešče ki primejo bom moral zamenjat)....in ko fanj zategnem skodaj mizo premaknem ki je taka mrcina od primeza...

Tko da ce hoces mocnega in za 20 let...pod 150 eurov niti ne glej...oz pejdi si v trgovino pogledat kaka so to jajcka... ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi So jul 24, 2010 4:56 pm

Za kaj boš sploh primež rabil? Če za kakšna enostavna dela, kjer ne potrebuješ velike sile in obdelovanci niso pretežki so ti iz tvoje izbire kar okej, prvi mi še najbolj masivno deluje. Če pa boš hotel naprimer kakšen navoj vrezati na jekleno palico od M12 naprej ali pa na vodovodno cev pa bodo teli primeži gotovo premajhni. Če si že urejaš delavnico za dlje časa in jo boš precej uporabljal si nabavi eno ali dve številki večji primež in imaš mir. Z večjim lahko tudi manjše obdelovance vpneš kontra pa bo bolj težko.

lp

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So jul 24, 2010 7:00 pm

Vsi ti primeži na linkih mi delujejo zelo švoh... Naredi si uslugi in kupi Livovega ali Uniorjevega. Dal boš nekaj € več, vendar je kar veselje delati na teh primežih...

Slika

Pa še to glej kateri del ima premičen. Če ima zunanjega je zadeva malo bolj nerodna...

Če se spomnim kaj so pretrpeli Livovi primeži v šolski delavnici... pa sem siguren da so še vedno isti. Npr, zategovenje z meter pa pol cevi, zategovanje z macolo... :lol:

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So jul 24, 2010 7:03 pm

black je napisal/-a:Vsi ti primeži na linkih mi delujejo zelo švoh... Naredi si uslugi in kupi Livovega ali Uniorjevega. Dal boš nekaj € več, vendar je kar veselje delati na teh primežih...

Slika

Pa še to glej kateri del ima premičen. Če ima zunanjega je zadeva malo bolj nerodna...

x2, sam imam uniorjevega in je neuničljiv........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox So jul 24, 2010 9:39 pm

x3 za uniorjevega. poleg imam pa še na drugmu panku enega takega home made za vsak slučaj.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So jul 24, 2010 10:45 pm

X4

takšne kot si ti gledal ti ne priporočam ker vrtljiv primež ni glih močan če boš mev recimo ene 1.5m dolgo cev pa boš močno potegno ga boš zasuko pa je lahk še nevem kak močn, či pa ga nerabiš ravno vlko pa kupi hoferskiga za 15 eur pa namest tistih palc ko so za zategnit ko nastaviš kak je zgornji del obrnjen daj šravfe pa fejst zategni pa bo, drugače ga mamo doma tak za zravn pa ti rečem da za tistih 15 eur sploh ni slab; za kvalitetnega pa pojdi pogledat v merkur majo vse sorte (samo ne kupit takega za 50eur)

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So jul 24, 2010 10:52 pm

Za kakšno stvar prijet je skoraj vsak dober. Je pa stvar pri cenejših taka, da ko boš prvič kaj koval na tistem ravnem delu (ne na/v čejlustih), ga boš zlomil, če si kaj deca. Ker je litina mehka ko drek, po domače. Primež je orodje, ki ga kupiš enkrat v življenju, in daj raje malo več. Pa še slovensko gospodarstvo malo podpri.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne jul 25, 2010 10:39 am

Hm... Zdaj ste mi pa dali misliti.

@Black lahko mogoče daš kakšen link do Livovega oz. malo več poveš o firmi (kontakt)...
Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne jul 25, 2010 11:16 am

bi bil takle dober? sicer je star in bi se dalo mogoče kaj zmenit za ceno...
http://www.bolha.com/oglas1272255843/sl ... ki-primezi
nekaj podobnega imam jaz in za tako ceno boljšega že skoraj ne morš dobit, sploh če vse dela brezhibno.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov