Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
ru14
Nov uporabnik

Šobe za pranje žarometov

Napisal/-a ru14 Ne nov 21, 2010 6:44 pm

Ojla!

A je že kdo vgrajeval naknadno šobe, za pranje žarometov. Potreboval bi jih, da zadostim zakonu. Katere so najcenejše in da se jih enostavno vgradi - fiksne?

Hvala in
Lp

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
ru14
Nov uporabnik

Re: Šobe za pranje žarometov

Napisal/-a ru14 Ne nov 21, 2010 7:09 pm

Morda kaj cenejšega, od kakega starejšega vozila z originalnimi Xenon žarometi?
Gledal sem že od opel astre, renault lagune; takoj je cca. 50 € po komadu.

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Ne nov 21, 2010 7:10 pm

ru14 je napisal/-a:Ojla!

A je že kdo vgrajeval naknadno šobe, za pranje žarometov. Potreboval bi jih, da zadostim zakonu. Katere so najcenejše in da se jih enostavno vgradi - fiksne?

Hvala in
Lp

Kako si pa uštimal samodejno regulacijo višine snopa luči?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne nov 21, 2010 11:40 pm

timm je napisal/-a:

Hvala in
Lp

daj ne moraliziraj.

Za Pranje zarometov se pa obrni na CUSTOM GARAGE.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Po nov 22, 2010 12:02 am

Courage™ je napisal/-a:
timm je napisal/-a:

Hvala in
Lp

daj ne moraliziraj.

Je ja lepo napisano, da bi rad zadostil zakonom - torej rabi tudi samodejno regulacijo višine svetlobnega snopa luči.

[KEKEC]
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a [KEKEC] Po nov 22, 2010 12:45 am

Za kaki avto se pa gre to?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po nov 22, 2010 2:52 am

po moji skromni pameti gre za A4, glede na avtar od avtorja teme..
original je posoda za pranje šip in luči večja, to ni problem. če pa pogledaš za original pokrovčki, nastavki, brizgami in kabli boš prišel kar do visoke številke. recimo pri passatu 2002 so pokrovčki 15, nastavki 35, šobe 40 itd.. ko pomnožiš z 2 in dodaš še droben material pride okoli 160€. potem pa je treba to še montirati, kar ni lahko. tiste A4, ki imajo vrezane pokrovčke v odbijač bo verjetno težko narediti iz original (ne-xenon)) odbijača- vsaj tako je bilo pri meni.. ker nima nastavkov in je težko rezati luknje itd.

Uporabniški avatar
ru14
Nov uporabnik

Napisal/-a ru14 Po nov 22, 2010 8:42 am

Gre se za Vw kombi T4. Luč imam že zamenjano kar nekaj časa, sam da zadostim zakonu (policistom) bi montiral še šobe za pranje žarometov. Nastavitve višine ne bi montiral, tudi same intštalacije za šobe ne bi montiral, le šobe. Luč zgleda kot original z lečo in do sedaj ni bilo problemov, nikoli pa ne veš, kdaj te najde kak komplikator.

Izgleda pa takole:
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po nov 22, 2010 10:17 am

Courage™ je napisal/-a:
timm je napisal/-a:

Hvala in
Lp

daj ne moraliziraj.

Zakaj ne? Lokalni šerifi že tako ne znajo (ali pa jim je pod častjo) spustiti snopa, ko avto naložijo in te sredi noči svetlobno posilijo! Prištej še xenon, pa apriori višje nameščene luči na kombiju in maš super vožnjo domov.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
King_M
Nov uporabnik

Napisal/-a King_M Sr nov 24, 2010 7:11 am

Jaz sem na prejšnjem avtu (Renault Modus) naknadno montiral šobe iz enakega razloga kot ti. Nekaj časa sem gledal po netu za razbitimi avti, potem pa šel do uradnega servisa, kjer sem jih dobil za 24 eur (par, skupaj z maticami). Nato pa odbijač dol, spodi so bile vrisane zareze kje se naj navrta luknja, šobe gor, 2 končka tanke cevi, pa T-komad razdelilni na cev za pranje zadnje šipe. Tako da je špricalo v žaromete, ko sem šprical zadnjo šipo. Če bi vezal na prednjo, bi curek zgubil na moči in nebi več špricalo do vrha prednja šipe.

Vse skupaj me je prišlo okrog 50 eur, če računam še bencin do uradnega servisa, in pa kakšno pivo med montažo ;)

Uporabniški avatar
King_M
Nov uporabnik

Napisal/-a King_M Sr nov 24, 2010 7:13 am

odprti clio je napisal/-a:Zakaj ne? Lokalni šerifi že tako ne znajo (ali pa jim je pod častjo) spustiti snopa, ko avto naložijo in te sredi noči svetlobno posilijo! Prištej še xenon, pa apriori višje nameščene luči na kombiju in maš super vožnjo domov.

Noben naknadno vgrajeni xenon-kit me še ni toliko zaslepil kot mojstri, ki doma menjajo navadne halogen žarnice in jo zamaknejo, da sveti nekam v nebo, tako da je to rahlo za lase privlečeno.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr nov 24, 2010 7:59 am

Zakaj za lase privlečeno? 3/4 naloženih nima spuščenih luči. Kombiji imjao načeloma luči v višini moje zadnje šipe (ostalo formulo sm pa že povedu). Pri halogenkah pa je problem, ker jih veliko spraska kapico na žarnici (H7 - katero ima večina za kratko) in potem luč ne sveti kot bi morala, pa če je žarnica v ležišču kot mora biti ali ne.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
King_M
Nov uporabnik

Napisal/-a King_M Če nov 25, 2010 7:40 pm

odprti clio je napisal/-a:Kombiji imjao načeloma luči v višini moje zadnje šipe

pa menda ja ne boš rekel, da ti mora kombi za ritjo vozit? :lol: hec... drugače pa, sem na cesti letno okrog 45.000 km in lahko na prste ene roke preštejem kokrat me zaslepi kak (fake)xenon.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če nov 25, 2010 7:45 pm

Zanimivo, jaz sem na cesti 20.000 km letno, pa lahko v enem mescu na roke preštejem kolko jih slepi s xenon kitom v navadnih parabolah brez leč.

Zadeva je enostavna, xenon žarnice ima precej večjo svetilnost kot halogenske, torej če xenon žarnica sveti napačno (previsoko), bo slepila bolj kot če napačno sveti halogenska. Saj je samo fizika, svetilnost se pa meri v lumnih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 25, 2010 7:46 pm

King_M je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Kombiji imjao načeloma luči v višini moje zadnje šipe

pa menda ja ne boš rekel, da ti mora kombi za ritjo vozit? :lol: hec... drugače pa, sem na cesti letno okrog 45.000 km in lahko na prste ene roke preštejem kokrat me zaslepi kak (fake)xenon.

Ker si v kombiju na visokem in verjetno večino km prevoziš čez dan! :-P Saj če ni xenona in so žarnice na mestu, morajo pa meglenke laufat samo zato, da se vidi, da jih nekdo ima... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov