Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

sare
Novinec

menjava naftnega filtra

Napisal/-a sare So jan 08, 2011 2:44 pm

Lep pozdrav-zanima me kako najenostavneje zamenjam naftni filter in na kaj naj bom pazljiv pri menjavi-gre namreč za nekakšen vložek v plastično ohišje(tisti vložek naj bi bil naftni filter)-na vrhu tega oz. pokrovu tega ohišja je kot en odzračevalnik na katerega se priklopi pumpica,ampak jaz nimam te pumcice-ali lahko vseeno zamenjam filter-bojim se namreč da mi bo potegnlo luft pol sem pa v riti.hvala in lp(avto je ford focus 2006 1.8 tdci)
Zadnjič spremenil sare, dne So jan 08, 2011 3:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Re: menjava naftnega filtra

Napisal/-a noj So jan 08, 2011 3:12 pm

Kateri motor? Na 1.8tdci odstraniš pokrov posode za filter, zamenjaš filter. Nato odstraniš cev na ohišju filtra, ki gre iz filtra do mašine (je zelo tanka) in v njo našpricaš cca. 1dl nafte, ter jo nato priklopiš nazaj na ohišje. Najbolje je imeti flaško s pumpico v katero naliješ nafto in jo našpricaš v cev, ker je cev zelo tanka. Nato avto vžgeš in je to to. Če ne boš našprical nafte v cev avto ne bo vžgal oz. bo po parih sek. ugasnil in se ti bo izpisala napaka na motorju. To je pa vsa umetnost. ;)
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

sare
Novinec

Napisal/-a sare So jan 08, 2011 3:32 pm

hvala za odgovor(mašina je pa tud pri meni 1.8 tdci)-sam namesto pumpice ki je ni

mam bom uporabo inekcijo.AHA pa še to-a ko menjam filter je potrebno plastično posodo popolnoma izpraznit in spucat al ne-seveda nato to posodo mislim napolnit do vrha z nafto
.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj So jan 08, 2011 4:01 pm

Je priporočljivo. Posodico potem napolniš z nafto nekje do polovice, drugače gre že čez, ko namestiš še filter. Se pa posodica zlo enostavno odstrani-samo potegneš jo navzgor. In potem tudi, če gre malo čez ne teče po motorju in jo lahko tudi obrišeš.
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov