Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Nasvet kako odpraviti "padajoco" sklopko na Laguni

Napisal/-a bunny01 So dec 31, 2011 1:48 pm

Osebna vozila znamke Renault, tip Laguna II so od začetka proizvodnje imela težave s sklopko, kajti dogajalo se je, da je pedal sklopke med vožnjo padel dol proti tlom in ga je bilo potrebno nazaj ponovno dvigniti z nogo.
To težavo so nato odpravljali na servisih tudi pod garancijo, ampak so se težave ponovno pojavljale.
Rešitev je enostavna in preprosta predvsem za vozila starejših letnikov.

1. Na Renault servisu kupite vzmet pod kataloško št. 82 00 494 524. Cena vzmeti je 9 eur.
Slika

2.Vzmet je nato potrebno vgraditi v sklopko pedala. Pod armaturko na voznikovi strani v predelu nog odstranimo zaščito iz umetne mase, ki pokriva vrh sklopke,zavore in pedala za gas. Zaščita je vpleta ob strani z dvema plastičnima čepkoma in enega samolepilnega ježka. To zaščito previdno odstranimo in smo pozorni da kaj ne zlomimo.
Nato vzamemo vzmet in jo vstavimo v zgornji pedal sklopke kot je razvidno iz fotografij spodaj. Pri tem si lahko pomagamo tudi s klešči ali pa obiščemo kakšnega mehanika na servisu oziroma privat, da nam to vzmet vstavi.
Slika
Slika
Slika
Slika

Ko smo vzmet vstavili zaščitno oblogo vrnemo nazaj na svoje mesto in zadeva je končana.Sklopka med vožnjo NE BO več padla in se bo s pomočjo vzmeti vrnila nazaj na svoj položaj.

Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Nasvet kako odpraviti "padajoco" sklopko na Laguni

Napisal/-a _furby_ So dec 31, 2011 1:50 pm

tko je blo pri meni. ko sem to postimal, pa mi je komplet to plasticno ohisje odpadlo oops
turbo inside

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So dec 31, 2011 2:01 pm

Ko sem fural bmw-je sem imel poln pritljažnik čistil, zdaj pa ko vozim laguno imam pa potujčo delavnico :lol: :lol: :lol:

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 So dec 31, 2011 3:17 pm

mihaing je napisal/-a:Ko sem fural bmw-je sem imel poln pritljažnik čistil, zdaj pa ko vozim laguno imam pa potujčo delavnico :lol: :lol: :lol:

:D :D :D :D no no no tud BMWji niso to kar se sveti, poglej malo na njihov forum pa boš videl.

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 So dec 31, 2011 3:21 pm

_furby_ je napisal/-a:tko je blo pri meni. ko sem to postimal, pa mi je komplet to plasticno ohisje odpadlo oops

Js sem imel s tem težave, ko sem to namontiral težav s sklopko ni bilo več. Prav tako ničesar ni stran odpadlo.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So dec 31, 2011 3:26 pm

bunny01 je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:tko je blo pri meni. ko sem to postimal, pa mi je komplet to plasticno ohisje odpadlo oops

Js sem imel s tem težave, ko sem to namontiral težav s sklopko ni bilo več. Prav tako ničesar ni stran odpadlo.

ja no, odvisno pac kolko srece imas (beri: kako je blo prej delano z avtom). jaz sem menjal pol avta takrat. v moji temi se je pisalo samo o popravilih :mrgreen:
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So dec 31, 2011 5:03 pm

_furby_ je napisal/-a:
bunny01 je napisal/-a:

ja no, odvisno pac kolko srece imas (beri: kako je blo prej delano z avtom). jaz sem menjal pol avta takrat. v moji temi se je pisalo samo o popravilih :mrgreen:

Furby, pri renaultih je to tuning, ne popravljanje, ti res nič ne razumeš :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jan 04, 2012 8:54 am

To je samo pri Lagunah ali tudi drugih modelih?
Slika

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Pe jan 06, 2012 9:25 pm

Nixxon je napisal/-a:To je samo pri Lagunah ali tudi drugih modelih?

Ne vem, vem da so Lagune II imele ta problem, verjetno še gre na druge Renault modele istega letnika.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov