Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

OBNOVA: Polo 6n

Napisal/-a ervin30 Pe okt 26, 2012 2:09 pm

Torej na kratko bom predstavil moj vozek,v obnovi,kupil sem ga letos 11.9 v namenu da si ga porihtam po svojih željah in ga imam dokler bo šov in šov in šov :)
polo,letnik 1999, 1.0 mašina bil je na novo barvan komplet,servisna knjiga + knjižice je vse poštempljano,samo so prage z črno pobarvali in je grdo svi*ja :crazy: Moremo na rdečo pobarvat,prevoežnih ma 165.000,pred 5k nareta komplet vlki servis,enih par napakic je ki jih je treba popravit,notranjost je ohranjena vnulo,sedeži so nastavljivi po dolžini in globini...Planov je enih par,nič kaj ekstremnega..
Oprema:
El.pomik stekel
Centralno zaklepanje
2x airbag
Alarm
Črne folije na stebričkih ni več gor in 100x lepše zgleda.
Slika
Slika
Slika
Vse kaj je sivo v notranjosti pride pobarvano nazaj na črno
Slika

Taprvo so mi v oke padle pedalke,ki niti niso tak napačne,vrjetno bodo gor ostale
Slika

Ročka je grdo ko nevem ka,morem od nekega golfa org nabavit pa predelat da bo pasala
Slika

Slika
Slika

Najbolj zanimivo je to da nerabim delat homologacije za 15ke :D
Slika

Plani:
Kupit felne+gume
gewinde
maska brez znaka
prage v rdečo pobarvat
špegle v rdečo pobarvat
muzika
vse kaj je srebrno v notranojosti pobarvat na črno
menjat ročko od menjlalnika
mogoče črne šipe
zadnje luči od 6n2 modela,stranske žmigavce menjat
športni izpuh
poliranje
nalepit tablice
stranske žmigavce menjat
mogoče navrtat bobne + pesta na 5x100
mogoče še kaj pa sn pozabo

12.9
Gledam kaki čudn znak spredi..
Hmmm [smilie=confused.gif]
Slika
Ja..napacan silikon + zaliman znak,spodaj pa mat črno pobarvan org.znak..leti vse skupaj dol ko dobim masko brez znaka
Slika
Neki čudn kos pleha zaliman na plastiko(je že odstranjeno)
Slika
Notranjost spucana srebrna barva gre ju3 v črno + radio ob priliki menjam+menjalno ročico
Slika

13.9
Pregled celega avta temeljito in najdena rja..
Napihnjena barva na voznikovi strani
Slika
Slika

Luknja v pragu na voznikovi strani
Slika

Napihnjena barva na sovoznikovi strani
Slika

14.9
Odbijač se je dal dol ker je bil celi bogi pa barva spokana,prišla je tudi ideja za clean odbijač..
Slika
Slika
Slika

15.9
Prva stvar ko sem jo kupo je blo radio,sicer nevem zakaj se ga kupo ker je klump,crkno je po 20min delovanja
Slika

17.9
"WNB" Clean odbijač :|
Slika

8.10
Vmes med totim časom je polo malo sameval,ker sem vmes kupo enga propelerja in je blo veselje par dni,potem sem ga prodal ker pač mi ni bil zanimiv
Slika
Kupo sem še novi radio,ker je stari pač crkno čeprav je bil nov :D
Slika
Odkrilo se je tudi da bo treba mašino menjat ali popravit,ker je začela it po 3 cilindrih in pit olje,v vsakem primeru bi šla vn ker je 1.0 in ma 37 konjev :roll:

15.10
Od kolega kupo vufer+ojačevalec,čeprav zgleda mali zasede polovico kuferana,ker ma polo mali kuferan pač
Slika

16.10
Dobil masko brez znaka+led žmigavce,kupil še rabljen odbijač,ker sem si premislil glede nekega clean odbijača,mogoče se nadaljuje pozimi obdelava le tega..
Slika
Slika

17.10 Dobil oba2 praga,ker stari so bli nekaj flikani in za en drek popravljeni in sem se odločo da menjam oba+vsa rja da se popravi na avtu,kupo sem mše zvočnike za v armaturko ker trenutno so čist hin,ker je bla stara manšeta cela obglodana sem dobo novo nareto po merah moje od @crxdelsol
Slika
Slika
Slika

19.10
Avto se je naložo na avtovleko in se odpeljal do ličarja in kleparja, da se vse poštima
Pobarvalo se bo:
kljuke za odpiranje vrat
menjali pragi
pobarvala ogledala
popravila rja
zaščitil se bo poden z podnšusom :)
Tu sn malo prislono masko da vidim kak zgleda..
Slika
Slika
Tu pa je že bil naložen pred hišo in pripravljen za odvoz k kleparju
Slika

26.10
Polota še kr ni doma,se je malo zavleklo ker ima ličar še eno drugo delo zraven za delat..se nič nemudi samo da bo tak kot treba nareto vse..
Sem pa kupo felne Platin P13 7J 15",kupo sem jih predvsem zato ker so na hitro podobne BBS 772,felne grejo v obnovo na sredinski pokrovček pa pride VW emblem..zraven sem še dobil gratis 16 vijakov za felne..
Slika
Slika

Ko pride avto nazaj pridejo slike,avto se sestavi,menja mašina z 1.4 ali 1.6 ,se ga registrira in vozi,vmes pa se še porihta tisto kaj še mam v glavi..Vem da bom v avto vložo dosti € in da bi za toti dnar ki ga vlagam kupo enega dobro ohranjenega in mel mir z tem,ampak ljudje se pač razlikujemo,na kratko star,grd,MOJ :) Lp,če ma kdo kaki predlog,nasvet,komentar kr na dan z njim..
Zadnjič spremenil ervin30, dne Sr nov 07, 2012 5:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

gdi
Novinec

Re: Polo 6n obnova

Napisal/-a gdi Pe okt 26, 2012 3:01 pm

Sem imev istega rdečega, ampak je biv bol rejnat kot kak 20let star opel. Nevem kaj so delal s tem poloti da imajo toko slab pleh :D Pa še nasvet, če se že lotevaš menjave motorja daj vsaj 1.6 75KM ,če dobiš pa 1.6 101KM so pa te poloti prav živahni.

Lp, bom spremlju temo 8)

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 Pe okt 26, 2012 3:07 pm

Motor pride vrjetno 1.6 75km iz felicije lx :mrgreen:
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Pe okt 26, 2012 5:30 pm

ervin30 je napisal/-a:Najbolj zanimivo je to da nerabim delat homologacije za 15ke :D
http://shrani.si/f/2V/J7/4YboAjaz/dsc01680.jpg

Zakaj že ;) Tale slika uradno ne pove nič.

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 Pe okt 26, 2012 5:38 pm

No dobro pač tu so podatki katere kao lahko daš gor,mam iste dimenzije napisane v homolomo kartončko tak da ni problema sploh :)
Dobra ko bbska.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Pe okt 26, 2012 8:05 pm

ervin30 je napisal/-a:No dobro pač tu so podatki katere kao lahko daš gor,mam iste dimenzije napisane v homolomo kartončko tak da ni problema sploh :)

to maš gume napisane. če te pa kak policaj, ki ve kaj o tem štopa, ti bo pa tablice pobral. ker felg pač nimaš vpisanih ;) ta dimenzija je mišljena za original platišča ;) tk da če boš dajal 15ke gor homologiraj zaradi ljubega mira ;)

kosir1234
Novinec

Napisal/-a kosir1234 So okt 27, 2012 1:07 am

oh spomini na prvi avto :)

moj je bil tak:
Slika

je bil pa 1.4 8v ... zamenu prej 2 menjalnika kot olje v motorju :D

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 So okt 27, 2012 4:17 am

greso sem napisal da mam vpisano to not v kartončku z tem sem mislo tudi da mam napisano 7j in 15" felne,vrjetno je že nekdo pred mano mel to gor in je homologiral,tak da jaz nerabim.
Dobra ko bbska.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So okt 27, 2012 9:57 am

bom spremljal temo z veseljem 8)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 So okt 27, 2012 11:44 am

Zaj sem še slučajno gledal pa vido,da so v homolomo kartončki vpisani MS pragovi,sprednji podaljšek,zadnji difuzor,pa apex fedre,nič od naštetega pa ni gor blo ko sem kupo avto,hvala bogi da ni plastike gor blo, sicer pa fedre bi mi lahko gor prejšni lastnik pusto :lol:
Dobra ko bbska.

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso So okt 27, 2012 11:59 am

ervin30 je napisal/-a:greso sem napisal da mam vpisano to not v kartončku z tem sem mislo tudi da mam napisano 7j in 15" felne,vrjetno je že nekdo pred mano mel to gor in je homologiral,tak da jaz nerabim.

kaj ti misliš mi ne mormo prebrat ;) če je vpisano pol pa tak ni problema ;) ker marsikdo da gor pol kr 15ke in te gume pol jok ko gospod policaj pove kje je problem :D se je kolegu zgodlo isto.

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k So okt 27, 2012 12:04 pm

super da imaš homologirano jaz sem na svojem imel sam 13 col :lol:
VW golf IV

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso So okt 27, 2012 12:30 pm

aja drugače pa ervin, da nebom samo pametoval:

bom spremljal predelavo, če se mi kaj nebo dopadlo ti bom tudi povedal ;) če pa kaj rabiš mi pa le javi. mam te jajce v malem prstu :D edino mašine še nisem mel zunaj :arrow:

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 So okt 27, 2012 12:59 pm

komot lahko poveš če ti ka nebo všeč :)
Dobra ko bbska.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr okt 31, 2012 11:28 pm

dgreso je napisal/-a:
ervin30 je napisal/-a:greso sem napisal da mam vpisano to not v kartončku z tem sem mislo tudi da mam napisano 7j in 15" felne,vrjetno je že nekdo pred mano mel to gor in je homologiral,tak da jaz nerabim.

kaj ti misliš mi ne mormo prebrat ;) če je vpisano pol pa tak ni problema ;) ker marsikdo da gor pol kr 15ke in te gume pol jok ko gospod policaj pove kje je problem :D se je kolegu zgodlo isto.

Svoj čas so ob homologaciji vpisovali samo dimnzije na novo homologiranih pnevmatik ... tak da ta tvoja terojia ravno ne drzi vode .. najbrž je kolega pač bil sero .. pa so ga malo potipali policisti ..
Slika

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso Če nov 01, 2012 11:36 am

CockroaC je napisal/-a:
dgreso je napisal/-a:

Svoj čas so ob homologaciji vpisovali samo dimnzije na novo homologiranih pnevmatik ... tak da ta tvoja terojia ravno ne drzi vode .. najbrž je kolega pač bil sero .. pa so ga malo potipali policisti ..

tudi na tehničnem ga niso spustli čez ;) če pa pogledama malo iz drugega zornega kota. vpisana dimenzija gum je. torej če dam (hipotetično) 195 gumo na 11J široko felgo je po tem kul. po naših zakonih pa ne sme gledat nič ven izpod blatnikov. en čas je bla taka zakonodaja, pol so jo pa spremenili. pač če potegnemo črto čez to, je boljše dat tistih 35€ da se vpiše, pa maš pol mir.

ampak ta temi zdaj ni namenjena temu a mam jaz prav ali kdo drug. posvetimo se rajši predelavi vozila in tam dajmo kak pametn nasvet ;)

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 Pe nov 02, 2012 9:21 am

sn se glih meno z majstrom v torek je avto gotov :D ce kdo naroca kaj iz ebaya na mi poslje ZS ker bi mel neka
Dobra ko bbska.

supermico
Nov uporabnik

Napisal/-a supermico Pe nov 02, 2012 5:15 pm

ervin30 je napisal/-a:Zaj sem še slučajno gledal pa vido,da so v homolomo kartončki vpisani MS pragovi,sprednji podaljšek,zadnji difuzor,pa apex fedre,nič od naštetega pa ni gor blo ko sem kupo avto,hvala bogi da ni plastike gor blo, sicer pa fedre bi mi lahko gor prejšni lastnik pusto :lol:

To, kar maš vpisano (+ feltne), je bla Autodeltina predelava, od tod tudi tablica na armaturki. V bistvu so ponujali to racing serijo kot serijsko športno predelane avte. Zanimivo, da tudi z motorjem 1.0 :mrgreen:

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 Pe nov 02, 2012 7:55 pm

aja prvic cujem za to :D
Dobra ko bbska.

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Napisal/-a ervin30 Po nov 05, 2012 7:52 pm

Evo zadeva je bla danes pofarbana in se suši..jutri je prevzem končno,in sestavljanje..delo je opravil ličar odlično,barvano je bilo vse razen strehe in havbe,naredil je ugodno,to je to za 1x..ju3 več slik..LP

Slika
Slika
Slika
Slika
Dobra ko bbska.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov