Moje ime je Blaž in prihajam iz Zasavja. Zadnjih nekaj let se ukvarjam z obnovo ameriških vozil, predvsem kleparsko področje mi je v velik izziv. Veliko karoserijskih delov, je potrebno izdelati na novo, saj je delnih obrob, bokov itd… sicer možno kupiti v usa, vendar je ugodnejše in hitrejše, če to izdelaš sam. Po nekaj letih dela s pločevino pa sem se odločil, da izdelam rezervoar, hand made, brez dragih orodij ter strojev.
Ker je to precej stara znanost, stara šola obdelave pločevine, katera počasi izumira in je po svetu, čedalje manj ljudi, kateri imajo znanje za ročno oblikovanje pločevine, sem se odločil, da izdelam custom rezervoar za motor. Rezervoar sem več ali manj izdelal za mojo referenco in sem se tudi odločil, da ta rezervoar ostane doma
Na spodnjih slikah lahko vidite postopek izdelave rezervoarja, ter tudi Planishing hammer, katerega sem prav tako izdelal sam.
lp

Potem, ko sem rezervoar avtogeno zvaril, sem ga še enkrat razrezal po dolgem, da sem nato obe polovici uspel narediti popolnoma simetrične. Prav tako sem zravnal vse nepravilnosti katere nastanejo pri varjenju, ter sem tako tudi iz pločevine sprostil usmerjene silnice, katere lahko povzročijo pokanje pločevine, zaradi vibracij. Na spodnjih slikah pa lahko vidite končni izdelek.