Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Blok motorja

Napisal/-a Snoopy27 Pe maj 17, 2013 12:44 pm

Lep pozdrav,

Doma imam blok motorja 4.7 Jeep V8. Rad bi se spravil delati projekt klubske mize. Vendar nevem kako da se lotim :D Blok bi bilo treba nekako očititi (lepotno). Zato sem se zanimal za peskanje bloka ki pa stane 70€/ura (ki je absolutno preveč) dela pa naj bi bilo od 30min do 2h (vsak je povedal po svoje). Ali bi lahko doma očisti z navadno jekleno ščetko ? Cilindre bi pa samo honal.

p.s. Blok motorja je fuč.

Slike:
Slika

Slika

Slika

fleko
Novinec

Re: Blok motorja

Napisal/-a fleko Pe maj 17, 2013 2:26 pm

Zakaj bi cilindre honal če bo mizica?
Spucaš lahko iz žičnatim nastaukom za fleksarco/bormašino in seveda ročno tam kjer neprideš zraven.

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Pe maj 17, 2013 2:38 pm

Ker so rjavi in bi jih rad malo osvežil, da gre vsa umazanija ven in da so lepše barve, saj imam za honanje tisto 3 glavo hobotnico z kamni 600-800. Sedaj nevem če se bo od tiste železne ščetke poznali risi ? Ker če se bojo poznali risi potem mora pobrusit vse.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne maj 19, 2013 7:43 pm

Pozdravljeni

Peskanje bo prava izbira. Povsod bo enaka površina ( čista ) - lakiranje. Ja, saj je vseeno koliko je dela, najprej je potrebno imeti komoro s turbino, ker na roke bo katastrofa. Je pa cena tam, tam nekje realna.
Samo ščetkanje :D ne pride v poštev, kot prvo ne bo nič iz tega, kot drugo se vse pozna ........... seveda samo tam, kjer se pride zraven, je pa polno mestov kjer se ne pride zraven in je delo vrženo stran.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Po maj 20, 2013 8:55 pm

Ja samo peskanje se mi zdi zelo drago, kamor koli bom nesel bo takoj +100€. Ali obstaja kakšna močna kemikalija kakšno razrečilo da bi se lepo očistilo ? Kakšne so še možnosti ker peskanje je predrago,.. Iščemo najcenejši način :) Razmišljam da bi probam z kisom, ali elektrolizo ali pa da si naredim sam orodje iz vodnega brus papirja (tisitega ki imajo za čiščenje cevi) Na tak način:

Slika

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Po maj 20, 2013 9:52 pm

Povprašaj malo mojstre kateri ravnajo(brusijo)glave s čim oni to spucajo .Namreč nekateri tako spucajo glavo,da misliš da je nova.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po maj 20, 2013 10:55 pm

Snoopy27 je napisal/-a:Ja samo peskanje se mi zdi zelo drago
[/img]

Pozdravljeni

Ja, verjamem, vendar bo ta obcija na kraju najboljša izbira in tudi najcenejša. Lahko pa nabavite v Merkurju pištolo za peskanje in se lepo počasi igrate sami doma. Res pa je, da ne bo nikoli tako, kot turbinsko peskanje.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 To maj 21, 2013 11:05 am

Aha ja to bo najbolša verjanta ker imam doma kompresor 50L in bi lahko počasi peskal kar sam.. Sedaj sem klical razne trgovine z peskom in delavnice kjer peskajo.. In so mi rekli da je najbolši material za peskanje garnet cena je 12€=25kg, porabil bi ga zelo malo če bi imel komoro (oz. 3 strani pleksi stekla). Ta pesek so mi priporačal ker je agresiven in je zelo močen in kvaliteten (ni toliko prašen). In za končno poliranje so mi priporočal stekleno perlo ki je malo dražja 1,4€=1kg. Tako da se ta vikend spravim kupiti pištolo in pesek :)

tenko
Novinec

Napisal/-a tenko Če maj 23, 2013 7:14 am

Jaz imam pištolo za peskanje in 50l kompresor (enobatni) in je premalo oz. ne polni dovolj, tako da boš delal 2 minuti in pol čakal, da pritisk naraste.

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Če maj 23, 2013 3:40 pm

Ahh sej nič hudega :D Bom pa počasi delal hehe ali pa bom kupil še eno posodo za zrak dodatno 50L in bom si povečal kapaciteto na 100L :) Ali se lepo peska z tem domačim komeprosrjom ?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe maj 24, 2013 6:44 pm

Neki maš za 100€ konkretno narejeno. Ti boš pa nekaj drek mešal in na koncu obupal in prodal za surovino. Zastonj ti pa noben ne bo delal.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe maj 24, 2013 7:06 pm

AgitatoR je napisal/-a:Neki maš za 100€ konkretno narejeno. Ti boš pa nekaj drek mešal in na koncu obupal in prodal za surovino. Zastonj ti pa noben ne bo delal.

Pusti človeka, naj sproba! Kaj ste vsi polni nekega pesimizma. :) Če bo videl, da ne gre, pač ne bo šlo. Če ni pripravljen dajat 100€+ za komercialno peskanje, potem je to to. Očitno je dovolj motiviran, da sproba doma. Pištola za pesek in pesek sam pa tudi ne bo stran vržena investicija, ker se lahko pojavi prilika za kakšne manjše kose, doma se vedno kaj najde...

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Pe maj 24, 2013 8:23 pm

Daedalus je napisal/-a:
AgitatoR je napisal/-a:Neki maš za 100€ konkretno narejeno. Ti boš pa nekaj drek mešal in na koncu obupal in prodal za surovino. Zastonj ti pa noben ne bo delal.

Pusti človeka, naj sproba! Kaj ste vsi polni nekega pesimizma. :) Če bo videl, da ne gre, pač ne bo šlo. Če ni pripravljen dajat 100€+ za komercialno peskanje, potem je to to. Očitno je dovolj motiviran, da sproba doma. Pištola za pesek in pesek sam pa tudi ne bo stran vržena investicija, ker se lahko pojavi prilika za kakšne manjše kose, doma se vedno kaj najde...

Imam voljo da to naredim sam doma in ni fora v tem da mi je žal dati 100€ za peskanje. Trik je v tem da bi rad vse sam naredil se naučil nekaj novega. Pridobil bom novo izkušnjo ki mi bo mogoče v življenju prav prišla.

p.s. Dobil sem 4 cilindre 1.6 od VW (ugodno) tako da bom raje začel z manjšim blokom potem se bom pa spravil na v8 :) Nekaj sem že šaral bom dal slike gor.

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Pe maj 24, 2013 9:23 pm

Danes sem se lotil malo čiščenja :D Prvo sem dal vse na kup in vse razmastil. Potem sem se lotil batov.. Čistil sem jih z vodnim brusom (tistega za cevi) tako da se ne poznajo risi. Potem sem se lotil bloka z železno krtačo (tako da se znebim rje)... Notranjost bom pohonal in tam kjer je glavna gred lepo pobrusil, zunanji del blok motorja bom pa celotnega pobarval v črno.
Blok:
Slika
Deli (fali glavna gred) :
Slika
Razlika:
Slika

Slika

Slika

Slika

Končni izdelek bo ostal pri meni :D Če bom dovolj časa in volje bo naslednja klubska mizica na prodaj =P

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe maj 24, 2013 9:23 pm

kolega ti speska za krepko nižjo ceno.

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Pe maj 24, 2013 9:43 pm

Mi lahko prosim pošleš na zs njegovo telefonsko ali mail..

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po maj 27, 2013 1:27 pm

A to zdaj treniraš na tem bloku, da boš dovolj vešč za V8 od Jeep-a, ali sem kaj spregledal?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Po maj 27, 2013 7:16 pm

Tako je probavam vse možne načine.

Uporabniški avatar
Amadej
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadej To maj 28, 2013 1:18 pm

zaj delaš dvojno delo po mojem mnenju, začneš na onem v8 bloku če pa nebo šlo pa še vseeno daš nekomu za speskat :) če pa je želja pa kar veselo na delo ;)
Clio driver :)

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 To maj 28, 2013 2:57 pm

Saj bo tudi iz tega nastala miza :D Samo blok bom postavil pokončno in imam mizo.
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost