Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

robig
Nov uporabnik

Kraj: žegar

Spodnji del motorja 1.9 tdi

Napisal/-a robig Ne nov 10, 2013 4:31 pm

Pozdravljeni! Iščem kompleten motor ali pa vsaj blok motorja z glavno gredjo 1.9 tdi AVB 74 KW. Zanimame če imajo tile , 116 in 130 konjski enake bloke ali je od motorja do motorja razlika. Letnik je 2003. Gre se pa za passata. Če pa kdo ima to zadevo za prodat pa se priporočam.
francozi uporablajo eiflov stolp za to, da gledajo v NEMČIJO kak se avti delajo :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Spodnji del motorja 1.9 tdi

Napisal/-a ~toMmy~ Ne nov 10, 2013 5:11 pm

Če je verjeti wikipediji, je spodnji del isti pri VP37 in PD, 130 KM PD osnova bi pa morala pasat, če sem prav razumel mehanika, razlika je v turbini, dizah ipd.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Vo ... D_43-118kW

Drugače ti pa priporočam www.ebay.at , če doma nič ne najdeš. Poiščeš koga, ki prodaja rabljene oz. obnovljene motorje in ga direktno kontaktiraš. Takšni bodo vedli, kaj paše in kaj ne, pa tudi garancijo lahko dobiš.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

robig
Nov uporabnik

Kraj: žegar

Re: Spodnji del motorja 1.9 tdi

Napisal/-a robig Če nov 21, 2013 9:00 pm

Tako zdaj sem to zadevo iskal in lahko povem če bo koga zanimalo da so vsi motorji v osnovi enaki le 130 konjski imajo močnejše in po premeru večje ojnične ležaje. Zanima me pa če kdo ve kako je potrebno nastaviti odmikače za dize? Na PD motorjih.
francozi uporablajo eiflov stolp za to, da gledajo v NEMČIJO kak se avti delajo :)
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov