Predstavi postopek predelave/dodelave na avtu (v sliki in besedi)

kulica64
Nov uporabnik

Varnostni vijak VW

Napisal/-a kulica64 Po nov 18, 2013 1:43 pm

Pozdravljeni,

Na vas se obračam, če mogoče kdo ve, kakšna je šifra tega varnostnega vijaka. Namreč sedaj sem imel problem z menjavo platišč, saj pri nakupu rabljenega avta adapterja varnostnih vijakov nisem dobil poleg (takrat niti nisem preveril, vendar ob ponovnem kontaktiranju prodajalca, le ta tega ni imel - avto je uvožen). Avto je Passat Variant 2010, platišča in vijak so originalni. Na pooblaščenem servisu so rekli, da bi naj bila 6ka ali 7ka (verjetno je skrival informacije, ker bi rad prodal celotni novi komplet), na dnu vijaka pa piše D, samo to je vsekakor premalo informacij, da bi lahko poiskal karkoli na eBayu.

In še fotografije:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Za vse informacije se zahvaljujem.
lp

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Varnostni vijak VW

Napisal/-a zlica22 Po nov 18, 2013 8:23 pm

Žal nevem kode, ampak priporočam da ta vijak vržeš v smeti in kupiš "navadnega". Kdor bo hotel ukrast feltne jih bo ukradel s tem vijakom ali brez...

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Po nov 18, 2013 10:57 pm

Mogoče je to že res, ampak jim pa še vedno nekoliko utežiš delo, pa jih potem kdo drug zaloti ali kakor koli ? :roll:

kulica64
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To nov 19, 2013 1:33 pm

Meni so na passatu 3C ukradli varnostni vijak na enem kolesu.... :shock: vse ostalo so pustili.

Potem sem dal noter navaden šrauf... Tako da tudi če maš te varnostne vijake noter, je to bolj psihološki efekt, da bolj mirno spiš :)

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To nov 19, 2013 4:24 pm

Usaka avtohiša ima te varnostne na ''lagarju'', če slučajno katera stranka nima tako kot ti. (imajo cele sete) Oz. da uzadi vsega ne zlagajo ven iz prtlažnika. Majo svoje originalne. Sem 100% če bi stopil tam v sprejemno in lepo prosil, da bi ti pomagal. Potem ko dobijo ven, oz, takoj ko se ugotovijo kateri točno nastavek je. Naročiš ta novi nastavek + dobiš zraven še nov vijak. Vse skupaj nevem če pride 10€.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr nov 20, 2013 12:08 am

zlica22 je napisal/-a:Žal nevem kode, ampak priporočam da ta vijak vržeš v smeti in kupiš "navadnega". Kdor bo hotel ukrast feltne jih bo ukradel s tem vijakom ali brez...

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

kulica64
Nov uporabnik

Napisal/-a kulica64 Sr nov 20, 2013 10:49 am

RedBaron je napisal/-a:Meni so na passatu 3C ukradli varnostni vijak na enem kolesu.... :shock: vse ostalo so pustili.

Potem sem dal noter navaden šrauf... Tako da tudi če maš te varnostne vijake noter, je to bolj psihološki efekt, da bolj mirno spiš :)

Kako si pa to ugotovil? Ravno ne vsaki dan pogledaš, če maš vse vijake v felgni :D Je fejst ropotalo? Kot da bi mel kamenček not?

Glede vijaka, imam sedaj navadne noter, ker imam jekleno platišče za zimske pnevmatike. S komer koli sem se pogovarjal, so jih vsi odsvetovali, kajti ti vijaki se hitro uničijo, če sam menjavaš platišča (beri navadni in moment ključ). Kakšno je vaše mnenje?

lp

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr nov 20, 2013 11:24 am

Po moje je odvisno katere varnostne sploh imaš. Verjetno se razlikujejo glede na kvaliteto in ceno. Jaz sem en vijak uničil, ker sem enostavno pri zategovanju platišča vijak začel "raztegovat". Še dobro, da nisem pretiraval in sem pravočasno začel odvijat nazaj, dokler še je bila možnost. Morem pa povedat, da sem še bil daleč od priporočenega momenta za zategovanje preden je vijak popustil.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr nov 20, 2013 1:25 pm

kulica64 je napisal/-a:
RedBaron je napisal/-a:Meni so na passatu 3C ukradli varnostni vijak na enem kolesu.... :shock: vse ostalo so pustili.

Kako si pa to ugotovil? Ravno ne vsaki dan pogledaš, če maš vse vijake v felgni :D Je fejst ropotalo? Kot da bi mel kamenček not?

lp

Šlo je za prednje levo kolo, in se je videlo, da ni tistega črnega plastičnega pokrovčka... Po moje je nekdo točno vedel kaj išče in kje bo našel.... nov šrauf (navaden, ne varnostni) je koštal par €, na VW servisu... ne vem kak se sploh spomni kdo ukrast kaj takega :/:o:/

PS.: Ne bi o podrobnostihi, ampak glede na lokacijo, kje je avto takrat stal (par dni), sem 100%, da je bil nekdo (ne vem sicer točno kdo) ki me pozna, je redno zaposlen ipd., skratka ima par € za nov šrauf....

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Sr nov 20, 2013 5:30 pm

kulica64 je napisal/-a:Glede vijaka, imam sedaj navadne noter, ker imam jekleno platišče za zimske pnevmatike. S komer koli sem se pogovarjal, so jih vsi odsvetovali, kajti ti vijaki se hitro uničijo, če sam menjavaš platišča (beri navadni in moment ključ). Kakšno je vaše mnenje?

lp

Pomoje sem letos pri svojem leonu vsaj 20x dal dol platišča. Seprav 20x varnostni vijak zategoval/odtegoval na ključ. In nisem imel nobenih problemov. Dal pa za vijake 20€.

Lp
Slika
Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov