csf je napisal/-a:Če želiš kakšno drugo polirko imaš na trgu ogromno proizvajalcev. Razlike med njimi so v teži, elektronski regulaciji in razponu vrtljajev.
V svetu poliranja poleg Makite iztopajo še metabo, Festool, Chicago Pneumatics-Milwaukiee, Hitachi, Black and decker....
Prednost Makite je ravno v teži katera je pravilno razporejena kar pripomore k optimalnemu pritisku na površino. Teža šteje npr. v kolesarstvu PRI poliranju pa je lahko dvorezen meč zato ni nujno da bo lažje boljše.
Jaz osebno sem zelo natančno povedal kaj je tisto zaradi katerea je pretezko. Po havbi in strehi ni nikakrsnih tezav, tudi planke grejo (večino poliram na dvigalu).
Vem, da je uravnoteženost slaba pri majhni masini, saj je logično, sploh z veliko gobo.
Sam ne mislim dati stran makite, ker je predobra. Manjšo mašino bi verjetno uporabljal z manjšo gobo( mi ne gre pretikanje gob, vedno postrani ), manjšo gobo pa se uporablja na odbijačih itd... Nihče me ne bo prepričal, da se lepo porazdeli pritisk po vogalih z mašino, ki jo po nekaj urah še komaj držiš.
KApo dol tistim, ki lahko to delajo cel šiht skupaj. Sam nisem švoh, tekmujem tudi z motorčki, kjer so nujno potrebne močne roke in zapestja... Morda pa od preveč padcev roke ne ubogajo
Bom pa sesat začel
CSF cenim pa tvoje mnenje in si mi dal misliti. Bos organiziral kake tečaje?