Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

OMV - Topwax

Napisal/-a svetilnik Če apr 01, 2010 5:09 pm

Kako učinkovita naj bi bila ta vrhunska nega avtomobila v OMV -jevih avtopralnicah s Topwaxom in ali se lahko podvozje v avtopralnici pere večkrat zaporedoma v kratkem času?

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Če apr 01, 2010 7:18 pm

to tud mene zanima glede topwaxa.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Ne apr 25, 2010 9:16 pm

pomoje da si pri topwax deležen vrhunske nege za ta denar in da se ne more ta storitev primerjati s kakšno nego pri profesionalcih.
avto se sigurno sveti na soncu 8)

kaj pa plastične krtače naredijo na laku pa ne vem :jy :woohoo :[]

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne apr 25, 2010 9:26 pm

svetilnik
A si ti zasvojen z omv-jem...
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

PUMAIX
Nov uporabnik

Cuore Sportivo 156

Napisal/-a PUMAIX Ne apr 25, 2010 9:49 pm

Tut men se ne zdijo kej preveč uredu te plastične ščetke, mislm da ti kr mal spraskajo lak na avtu če si kolčkej pozoren so vidne praske. To je iskušnja na Petrolu. Roka,goba in vap so še zmerom zakon, tako je moje mnenje.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne apr 25, 2010 9:55 pm

po kterikol avtomatski avtopralnci se vidjo praske, če po prvem pranju ne, pa po drugem al tretjem ziher
praske se pa tud od wapa pa gobice vidjo če je člouk šlampast :D

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Ne apr 25, 2010 10:06 pm

OMW nekatere (!) pralnice naj bi imele zelo dobre krtače, ki naj ne bi poškodovale laka.
S tem se tudi sam strinjam, saj ni primerjave med Petrolovimi pralnicami (nekatere so res obup!) ter novimi Omw-jevemi.

Finta top wax-a naj bi bil nek dodaten nanos voska oz. nekaj podobnega s tem da ta zadeva naj bi zdržala kar nekaj časa (par mesecev).

Poudarek: naj bi.

primi1
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Iz prve roke.

Napisal/-a primi1 Ne apr 25, 2010 10:39 pm

Se delal dobre 2 leti po raznih pralnicah in nabral veliko prakse in znanja.
Avtomatske pralnice
+ poceni, hitro
- uničijo lak, slabo oprano
Vse avto... pralnice spraskajo lak, odvisno pa je od več kriterijev
eden glavnih ali se avto temeljito spere z vapom ali... preden gre v pralnico(v nekaterih pralnicah se v nekaterih ne), laka v večini ne poškudujejo krtače same ampak pesek ki se nabere v njih - tako postanejo kot šmirgel papir
obstajaja več vrst krtač, najnovejše so iz pene ki naj nebi opraskale laka, ampak v bistvu lahko še več drobnega peska vsrkajo in s tem...
Vosek ti v vsakem primeru priporočam zmeraj čeprav le ta v takih pralnicah, saj ščiti lak,... se pa nemore primerjati proti delu profes...
Ročne pralnice
+temeljio oziroma boljše oprano
- dražje, dalj časa...
Moraš pa paziti saj lahko v ''šlampasti'' avtopralnici isto naredijo, ki perejo avte na hitro z eno gobo. Avta ne moreš prati z eno gobo saj se v spodnjem predelu kjer se veliko umazanije, peska,... lahko pranesemo na gobo in tako zopet opraskajo stekla,lak...
Talno pranje - pranje podvozja je pa zopet dvorezni meč:
+ spere umazanijo, sol z podvozja in tako podalšamo dobo...
- lahko se zgodi, sploh pri nakateri avti ki nimajo več ali niso imeli zaščite motorja(veliko plastik polomijo in je tako vsa elektronika nezaščitena - plastike pa nobeden ne bo zamenjal ker nebi verjel koliko stane ), da pride do kratkega stika ali,...
Še en nasvet pri pranju podvozja: ne peri podvozja takrat ko je okoli ali pod 0 stopinj, ker ti zamrznejo zajle za ročno in tako dalje,...

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po apr 26, 2010 7:14 am

sam imam to srečo, da lahko avto operem doma in ga v recimo 15 letih nikoli še nisem peljal v avtopralnico... pozimi pa pač počakam, da se ogreje na nekje 5 stopinj in ga približno 1X na mesec operem.

sem pa peljal službenega parkrat v avtomatske avtopralnice in moram reči, da je tistih 6€ stran vržen denar. avto je slabo opran in še šlabše posušen. rajši bi dal 12€ za ročno zunanje pranje in je avto vsaj opran tako kot mora biti.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik To apr 27, 2010 7:44 am

mire je napisal/-a:svetilnik
A si ti zasvojen z omv-jem...

Zakaj zasvojen :roll: ?
Sprašujem zato, ker avtomobila že dalj časa ne vozim več drugam kot na OMV, to pa zato, ker je hitro oprano, ker se mi ne da čakat v drugih pralnicah, da pridem na vrsto in me zanima koliko je rizika na tem OMVju, da uničim lak in koliko je resnice pri tem voskanju. No, pa še poceni je.

Uporabniški avatar
kamnčan
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a kamnčan To apr 27, 2010 2:50 pm

No jest delam v Omv pralnici. Nedolgo nazaj je bila menjana komplet pralnica z najnovejšim tipom. Tako da imamo tudi mi sedaj top wax. In lahko povem, da to ni vosek ampak prov posebna politura katero se dozira z veliko količino vode, nato pa krtače potujejo čez celotni avtomobil za "zgladi" nanos. Krtače so zelo mehke. V plastičnih krtačah katere imamo sedaj je mejhna moznost, da bi se v njih nabral pesek. viledaste (al kako se jim reče) so pa serviserji zraven povedal ko so delali da dobivajo mesečno pritožbe zaradi zelo opraskanih avtomobilih tako da primijeva obtožba drži. Glede opranega avta, da je v avtomatskih avtopralnicah slabo oprano se pa nebom popolnoma strinjal. Veliko je odvisno od pralca kateri pere in če pri vapu uporabi kašno čistilo npr. na mestih kjer krtače ze tako ali tako mesta ne zadanejo zelo dobro. Da še dodam za pranje podvozja pozimi ga lapo pereš vendar v primeru da boš imel čez noč avto v ogrevani garaži moje priporočilo. Zgodilo se mi je tudi da smo pri eni stranki katera je ustrajala prati avto pri -15 stopinjah tolkli z kolom po čeljustih da se spustile. Se mi je pa ze zgodilo to da je pri enmu avtu pač odtrgalo del izpušnega sistema. Če se pa še kej spomnem pa bom kasneje napisal

lp Rok

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Napisal/-a mire To apr 27, 2010 4:10 pm

Ker si ze odprl temo o pralnici in bi tam komot napisal se to.
Ti pa kr pelji tam pa bom te prasal cez par let kako si zadovoljen.
Raje das 10-15e in imas avto dobro opran tako znotraj kot zunaj ali pa pejdi po tiste zetone in si sam operi avto.
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik To apr 27, 2010 5:43 pm

mire je napisal/-a:Ker si ze odprl temo o pralnici in bi tam komot napisal se to.
Ti pa kr pelji tam pa bom te prasal cez par let kako si zadovoljen.
Raje das 10-15e in imas avto dobro opran tako znotraj kot zunaj ali pa pejdi po tiste zetone in si sam operi avto.
Lp

Sam nimam časa čakati v navadni avtopralnici, pa tudi avto prodam po treh do štirih letih, tako, da mi je vseeno.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Napisal/-a mire To apr 27, 2010 7:29 pm

Pol pa ga peri se naprej tam kjer si ga do zdej in je mir....
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
kamnčan
Novinec

Napisal/-a kamnčan Sr apr 28, 2010 5:39 am

lenivec* napisal besede od seriverjev. Samo se vseno se mi zdi da je 1.ka (politure), bols k a 3.ka (vosek). No več nej napišejo tisti k perejo avte v avtopralnici. k jest če ga ze not zapeljem ga uperem iz 5ko ali pa 4ko(podvozje), ampak to se je zgodilo od kr mam izpit pa avtomobile skor 2 leti milsm d sm ga 5x če sm ga not zapelu

Adamle
Nov uporabnik

Napisal/-a Adamle Sr apr 28, 2010 1:43 pm

jaz se povečini strinjam z lenivcom.

vse krtače poškodujejo avto, neglede katere so. nekatere manj, nekatere bolj. veliko je odvisno kako jih tudi vzržujejo. viledaste so super, če se le vzržujejo redno, da se ne nabira umazanija na njih.

je pa vsako oglaševanje kdo ima oh in sploh najnovešo tehnologijo bolj za privabljanje strank, kakor pa res takšno kvaliteto.

sam sem tudi mnenja, da je talno pranje konec zime večji nat*g. dež spere sol s s ceste;) mi se pa tudi vozimo po mokrih cesta - lužah, kar škropi po podvozju in spira.
vsi avtomobili pa imajo tudi zaščiteno podvozoje;)

plastik pod mašino ni na mojem avtu že 9let (10let star avto), pa ni nobenih problemov;) izjemoma se mi je enkrat prižgala lučka za alternator, ker sem se namenoma vozil po zelo globohih lužah

kaj uporabljajo na OMV črpalkah, nemorem dati izjave, ker nisem peljal avta v njihove pralnice. sem pa mnenja da je spet isto kakor zgoraj napisano (nat*g)

priznam pa, da mogoče enkat na leto, ga sam zapeljem v avtomatsko pralnico, ker mi doma zmanjka časa.

Uporabniški avatar
kamnčan
Novinec

Napisal/-a kamnčan Sr apr 28, 2010 3:30 pm

ne me narobe razumet jest se useno podpiram ročne avtopralnice ali pa pranje doma. Sm zgoraj napisal da sem ga samo parkrat pral v avtomatski avtopralnici odkar imam izpit pa čeprav delam v pralnici. Reklame ne delam ker pač usak pere kjer mu paše, pa zaradi tega nebom zgubil nič dela ker je veliko dela tudi okoli pralnice in BS.
lenivec* tvoja izjava da grejo krtače 3x čez avto za brez veze je malo mimo ker dejansko avto saj malo opere če druzga ne (vsaj 1x ne grejo u prazno :D )

Lp Rok
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost