Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To apr 07, 2009 3:58 pm

dobra razlaga, zanj pa je bolje noben kot en, ker ga finančno izčrpa, to je nenapovedan strošek, ki pa ni bil vkalkuliran pred to temo, po Fanovsko deficit.
Fiatfan, kaj bo ali nebo? seveda PIR!

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po apr 13, 2009 12:22 pm

Torej, poliranje ...

Cene so res mal hude za naše razmere, ampak 150 € za moj avto, če potem izgleda tako kot mora, ni veliko. Mi je v končni fazi vseeno če gor nameže samo ultrafinoseksivrhunsko mažo in nič ne polira. Če avto po opravljeni masaži zgleda tipi topi in zdrži ob pravilnem pranju vsaj ene pol leta sem zadovoljen.

Ampak ker take maže ne poznam niti ne vem da bi se kaj takega pojavilo v bližnji prihodnosti mi je povsem logično da podjetnik bolj težko pride skozi če računa manj kot 150€. Sam, kot "hobijist", se za manj kot 100€ za povprečno velik avto brez velikih defektov v laku, niti nočem pogovarjat. Če usekam neko grobo povprečje, brez natančnega kalkuliranja ur, rabim za pet let star avto celo soboto. S tem da po potrebi potegnem nanašanje zaščite v naslednje jutro. Če torej dobro pomislim, bi, spet tako na pamet povedano, za isto delo, kot s.p., prav gotovo računal od 200 do 300 € .

Se pa sprašujem kaj vi kot podjetje Damac ponujate pod ceno 750€ in imenom Nano poliranje? Napisano me ni prepričalo sam pa tudi uporabljam nano zaščito tako za stekla kot lak in nikakor nisem pripralvjen odšteti toliko denarja za to, da mi bo nekdo z "nano" namazom namazal avto...

Sicer pa bo trg opravil svoje. Bodisi boste imel dela čez glavo, boste propadl, ali pa znižal cene :) . Moje osebno mnenje je, da pri nas popoln tretma, notranji, zunanji z vsemi žavbami, ki bi trajal tja do 2-3 dni ne bi smel stati več kot 500€. Če ste se zgledoval po cenah v tujin bi bilo mogoče fino, da bi vkalkulirali tudi nižji slovenski standard. Sam sem informacije nabiral predvsem iz Velike Britanije in cene tam znajo skočit tudi na 1000GBP za ornk tretma. Pa pustimo prestižne detailerje kot je Paul Dalton, ki ti pride tudi v Slovenijo spucat in namazat avto z najdražjim voskom od Zymola če imaš seveda denar. Čistilka v VB bržda zaluži malo več kot pa naša...

boterc
Nov uporabnik

Napisal/-a boterc Ne apr 18, 2010 1:35 pm

Dragi moji,

večno vprašanje o cenah...
V večini se strinjam s Scremerjem.
Nekje sem že prebral, da tisti, ki polirajo za cca 50 - 80 EUR, naredijo bolj en j**c, ker je nemogoče svinjski avto oprat, scleyat, zaščitit, dvakrat polirat in celega še zaščitit s karnauba voskom. To je delo za cca 12ur in izpod 150 EUR, se nimamo kej pogovarjat - ZA TO PA DOBITE KVALITETO!
Starih j**c, vrednih 700 EUR itak nihče ne polira. Jaz pa sem dal 13.000 EUR za 4 leta star avto in ni noben problem dat tak denar za poliranje, če mi lep in zaščiten avto kej pomeni...skratka, če cenim tisto, kar sem plačal.

Druga zgodba je pa še kemično in globinsko čiščenje, kjer se izpod 5 ur nimamo kej pogovarjat....in taka cena od 100 EUR naprej, odvisno od velikosti vozila.

To je realnost, tisti,ki imajo dobre avtomobile, so to pripravljeni tudi plačati, še enkrat za kvaliteto seveda.

Brezveze pa je nabijat nekaj o skupnem tretmaju za 100€ (čiščenje + poliranje), ker to ni nobeno delo, to je letet čez vozilo s kemijo, na detajle in kvaliteto pa pozabit.

Zanimivo pa je, da ni noben problem dat mehankarju 25 EUR na uro, pa v kafiču 50€/vikend za pijačo,...pa še bi lahko naštevali, da ne govorimo o drugih mojstrih, ki pridejo v hišo kaj postoriti...

Se opravičujem, ker sem bil mal dolg (celostni pogled pač).javascript:emoticon('8)')
Ni vse zlato, kar se sveti...videt je pa fajn!

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Ne apr 18, 2010 2:10 pm

Se strinjam s tem z zgoraj napisanim kar je rekel kolega scremer. Ko berem cene po 700€ in da uporabljajo nevem kakšne oh in sploh nano tehnologije mi gre kar na smeh.. No pa še en primer kaj si nekateri ljudje mislijo o cenah..
Zadnič sem se dogovarjal za en avtomobil, cena 140€ za karavan. Dobim posmehljiv odgovor da za ta denar prav gotovo ne more biti kvalitetno narejeno in ga raje pelje v neko avtopralnico (češ so itak profesionalci..) ki za malo večjo ceno naredijo dosti kvalitetnejše kot jaz v pol krajšem času (cca 8h). To mi da misliti zakaj imam sploh tako nizke cene, če ljudje sodijo kvaliteto po ceni bom navil cene na 200€+ za isto opravljeno delo.. :roll:
No se pa najdejo tudi nekateri ki jim je 100€ predrago..
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Ne apr 18, 2010 2:57 pm

To mi da misliti zakaj imam sploh tako nizke cene

:-P

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Ne apr 18, 2010 3:03 pm

csf je napisal/-a:
To mi da misliti zakaj imam sploh tako nizke cene

:-P

najbolš da še tle uvedemo kartelno dogovarjanje cen al kko se temu reče :lol: :lol:
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Ne apr 18, 2010 4:25 pm

grahovc je napisal/-a:Se strinjam s tem z zgoraj napisanim kar je rekel kolega scremer. Ko berem cene po 700€ in da uporabljajo nevem kakšne oh in sploh nano tehnologije mi gre kar na smeh.. No pa še en primer kaj si nekateri ljudje mislijo o cenah..
Zadnič sem se dogovarjal za en avtomobil, cena 140€ za karavan. Dobim posmehljiv odgovor da za ta denar prav gotovo ne more biti kvalitetno narejeno in ga raje pelje v neko avtopralnico (češ so itak profesionalci..) ki za malo večjo ceno naredijo dosti kvalitetnejše kot jaz v pol krajšem času (cca 8h). To mi da misliti zakaj imam sploh tako nizke cene, če ljudje sodijo kvaliteto po ceni bom navil cene na 200€+ za isto opravljeno delo.. :roll:

zakaj ti gre na smeh?

on pač ceni svoje delo na 700€.
ti pa ceniš svoj delo na 120€.
imaš pa ljudi ki "polirajo" za 50€... 8)

saj je pri avtomobilih enako.
imaš Maybach in imaš Dacio, ne morejo imeti vsi enakih cen.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Ne apr 18, 2010 4:38 pm

Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:
grahovc je napisal/-a:Se strinjam s tem z zgoraj napisanim kar je rekel kolega scremer. Ko berem cene po 700€ in da uporabljajo nevem kakšne oh in sploh nano tehnologije mi gre kar na smeh.. No pa še en primer kaj si nekateri ljudje mislijo o cenah..

zakaj ti gre na smeh?

on pač ceni svoje delo na 700€.
ti pa ceniš svoj delo na 120€.
imaš pa ljudi ki "polirajo" za 50€... 8)

saj je pri avtomobilih enako.
imaš Maybach in imaš Dacio, ne morejo imeti vsi enakih cen.

Cena mi je kar precej visoka no.. pa dobro cena še... konec koncev mora plačati nekaj državi, delavca, material itd.. od nečesa pa tudi more živeti. Meni pa pač ni treba plačvat davkov... pa ne da ne cenim svojega dela, samo to se mi zdi neka primerna cena. Drugo je če bi imel sp, kjer bi bile cene verjetno višje. Na smeh mi gre pa zato ker opisujejo neke specialne paste in nano tehnologijo.. saj nekemu laiku ki se ne spozna na to se sliši hudo, nam pa ki vemo zakaj se gre in kako stvari potekajo pa je to eno navadno "nabijanje".
Pa ne mislim nič slabega al karkoli, da ne bo kakšne nepotrebne zamere ali bognedaj kreganja.
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Ne apr 18, 2010 5:05 pm

imaš tudi npr. vulkanizerje ti ti zaračuna menjavo koles 20€, imaš pa vulkanizerje ki ti zaračuna menjavo koles od 80-100€ 8)

ampak oba imata v polni sezoni veliko gužvo :D

sploh pa sam veš če se ti splača polirati od 14-40h za 140€.

veliko ki jih poznam jih reče, da za manj kot 150€ ne polirajo (mogoče tudi nočejo izgubiti dobrega glasu, če bi delali nekaj na polovico in potem računali 100€)

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Sr maj 12, 2010 11:14 am

rabil bi nasvet..do sedaj sem uporabljal od automagica izdelke. zdaj bi rad presaltal na menzerno.
imam AM se za eno poliranje samo gobica mi je slaba,rabim novo.pa nebi rad kupoval od am ce bom presaltal na druge paste. pa me zanima ce je kul ce kupim od menzerne ali 3m tampon,pa jo uporabim pri am pastah..itak samo srednjo,fina je se dobra od am.

aja drugace pa jaz racuna 100€ pa ni napol narejeno..je se prevec narejeno glede na to koliko racunam,pa da imam AM izdelke,pa se da mora biti v vecina primerih v enem dnevu narejeno.
do sedaj so bili vsi zadovoljni..ce pa nebi pa bi jim rekel naj dajo 200€ pa bo v piko narejeno..ja mas pa folk k za 50€ polira..sam to je pac sam fina pasta pa vosek..tok da se šajna do prvega ali drugega pranja

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Sr maj 12, 2010 11:22 am

406 je napisal/-a:rabil bi nasvet..do sedaj sem uporabljal od automagica izdelke. zdaj bi rad presaltal na menzerno.
imam AM se za eno poliranje samo gobica mi je slaba,rabim novo.pa nebi rad kupoval od am ce bom presaltal na druge paste. pa me zanima ce je kul ce kupim od menzerne ali 3m tampon,pa jo uporabim pri am pastah..itak samo srednjo,fina je se dobra od am.

aja drugace pa jaz racuna 100€ pa ni napol narejeno..je se prevec narejeno glede na to koliko racunam,pa da imam AM izdelke,pa se da mora biti v vecina primerih v enem dnevu narejeno.
do sedaj so bili vsi zadovoljni..ce pa nebi pa bi jim rekel naj dajo 200€ pa bo v piko narejeno..ja mas pa folk k za 50€ polira..sam to je pac sam fina pasta pa vosek..tok da se šajna do prvega ali drugega pranja

menzerna in 3m gobice so zelo dobre, lahko jih uporabljaš tudi z AM pastami.
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Če maj 13, 2010 10:08 am

rabil bi nasvet..do sedaj sem uporabljal od automagica izdelke. zdaj bi rad presaltal na menzerno.

Gobice izberi od Menzerne ali LCC/CG v kolikor želiš optimalni rezultat.

Če uporabljaš BC2 kot končno pasto moraš vedeti da le ta vsebuje filerje in v kolikor želiš perfektni finiš moraš uporabiti Menzerna 85RE5

Lp M

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Če maj 13, 2010 10:13 am

ja sej moj namen je it na menzerna paste..samo bi se prvo rad telih znebil..nekaj malega je se ostalo..za kaksen avto..ja bc2 uporabljam pa na koncu banana vosek..
se da tampone dobit v kaksni trgovini..lj,kr...ali preko tebe csf

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Če maj 13, 2010 10:38 am

Gobice in Menzerna polirne paste lahko dobiš pri meni (LJU ali CE) pošlji PM za podrobnosti.

lp

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 So maj 15, 2010 7:13 pm

Scremer je napisal/-a:Torej, poliranje ...

Cene so res mal hude za naše razmere, ampak 150 € za moj avto, če potem izgleda tako kot mora, ni veliko. Mi je v končni fazi vseeno če gor nameže samo ultrafinoseksivrhunsko mažo in nič ne polira. Če avto po opravljeni masaži zgleda tipi topi in zdrži ob pravilnem pranju vsaj ene pol leta sem zadovoljen.

kakšno ceno bi ti potem postavil za takšen avtomobil kot je BMW X5?
za 3 dni poliranja in čiščenja...
Slika

http://www.zankoc.si/forum/viewtopic.php?f=23&t=98

verjetno mu ne boš računal 50€? :roll:
150€ za 3 dni dela pa se mi tudi ne zdi dovolj...

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc So maj 15, 2010 7:29 pm

za to bi jaz rčunal 170-180€ oops
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Ne maj 16, 2010 9:07 am

Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:
Scremer je napisal/-a:Torej, poliranje ...

kakšno ceno bi ti potem postavil za takšen avtomobil kot je BMW X5?
za 3 dni poliranja in čiščenja...
Slika

http://www.zankoc.si/forum/viewtopic.php?f=23&t=98

verjetno mu ne boš računal 50€? :roll:
150€ za 3 dni dela pa se mi tudi ne zdi dovolj...

Čist odvisno o kakšni korekciji se pogovarjamo. Jaz brez problema računam tudi 100€, ampak avto bi bil gotov v enem dnevu. Kar bi lahko naredil v enem dnevu je temeljito čiščenje in eno dirkanje preko vseh panel s kakšno bolj blago pasto (Menz 203S). Za zaključek pa še ena runda voska in adijo. Ko bi zaključil avto na slikah ne bi izgledal nič slabše kot pa na tej zgoraj. Bi se pa razlika opazila ko bi prižgal reflektor, ker bi na avtu ostale vse srednje in globoke praske in pa v detajlih.

Za eno solidno (ne popolno) korekcijo, ki bi trajala tri dni pa definitivno ne računam manj kot 200€ za takšnega velikana z BMWjevim lakom. Čist odvisno od seznama želja, ki bi z daljšanjem povečal tudi končno ceno.

Če bi se s tem bavil profesionalno in ne samo na družinskih avtomobilih, bi pa temu ustrezno moral računati tudi več. Je pač potrebno narediti izračun, da pokriješ vse stroške.

Upam, da si dobil pričakovan odgovor, ker sem žal pozabil na kaj točno sem odgovarjal v citatu pred več kot letom dni.

lp

Adamle
Nov uporabnik

Napisal/-a Adamle To maj 18, 2010 3:06 pm

406 je napisal/-a:ja sej moj namen je it na menzerna paste..samo bi se prvo rad telih znebil..nekaj malega je se ostalo..za kaksen avto..ja bc2 uporabljam pa na koncu banana vosek..
se da tampone dobit v kaksni trgovini..lj,kr...ali preko tebe csf

poglej še MagicOne produkte;) odvisno pri komu jemleš AM izdelke, vendar bi vseeno moral isti dobavitelj imeti tudi MO (uvoznik je isti). paste so super, v istem razredu kakor menzerna. gobice pa potem uporabljaš od visomaxa (spet isti uvoznik), ki pa držijo meni dosti dlje kakor Automagicove, so pa nekje kvalitelte menzerne.
lahko pa rečem, da pri delu z magicOne potrebuješ manj paste kakor pri menzerni (imam tudi sam doma menzerno, če mi kdaj magicone ne da optimalnega rezultata - redkokdaj, sam se zgodi)

za več info, če te zanima, pm.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost