Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

lilo
Nov uporabnik

fleki v laku

Napisal/-a lilo Pe apr 22, 2011 3:08 pm

Pred časom sem pral avto, avto je stal na soncu in pločevina je bila vroča, jaz pa sem ga polil z vodo. Ker je nekaj prišlo vmes sem moral opustiti pranje avtomobila in se posvetiti drugi stvari. Kasneje sem se vrnil in opral avto do konca. Ko sem ga zbrisal sem opazil da so se na laku pojavili fleki ki ne gredo stran. Avto sem že poliral s kolegovo DA polirno mašina, vendar fleki niso šli stran.

S čim naj bi dobil stran te fleke?

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: fleki v laku

Napisal/-a SamoK Pe apr 22, 2011 3:14 pm

Lahko, da se zaradi mocnega sonca zažge lak.. saj je vode delovala, kot "povecevalno" steklo, v tem primeru, ti ne prestane druga kot barvanje. Lahko poizkusis tudi z brusenjem poskodovanega mesta in nato ponovno poliranje, ampak dvomim, da bos s tem kaj dosegel..

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Re: fleki v laku

Napisal/-a Scremer Če apr 28, 2011 7:23 pm

Zanimiv problem. Sem že želel reči, da se je naredil vodni kamen, ampak ta bi že skorajda sigurno moral it proč s poliranjem. Ste probal z bolj grobo kombinacijo paste in pence ali še bolje, da poizkusite z rotacijsko polirko. To se lahko stopnjuje še z brušenjem. Zna bit vodni kamen kar zahrbten.

V teorijo "zažganega laka" pa ne verjamem preveč. Ne bom rekel da ni mogoče, ampak če bi že bilo tako potem bi se vsi lastniki avtomobilov moral bat sonca po dežju.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov