Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: izkušnje s suhim pranjem (saheshine, onedrywash)

Napisal/-a MBtouran To jun 21, 2011 9:10 pm

Sam sem gledal prejšnji teden prispevek o najdražjem pranju avta, ki ga izvaja nek Britanec. Pranje stane 9.000 €, rihta ga pa kar dober mesec. Uporablja, čistilno peno, nato visokotlačni sušilec, pranje z rokavico iz merino volne (metoda dveh veder), avto osuši z mikro krpami. Nato pa sledijo raznorazni premazi od carnuba voska do nanopremazov ipd.

Torej če bi zadeve, o kateri je toliko govora bile res tako ah in oh bi verjetno bile v uporabi pri takšnih mojstrih.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr jun 22, 2011 6:34 am

MBtouran je napisal/-a:Sam sem gledal prejšnji teden prispevek o najdražjem pranju avta, ki ga izvaja nek Britanec. Pranje stane 9.000 €, rihta ga pa kar dober mesec. Uporablja, čistilno peno, nato visokotlačni sušilec, pranje z rokavico iz merino volne (metoda dveh veder), avto osuši z mikro krpami. Nato pa sledijo raznorazni premazi od carnuba voska do nanopremazov ipd.

Torej če bi zadeve, o kateri je toliko govora bile res tako ah in oh bi verjetno bile v uporabi pri takšnih mojstrih.

9000€ pa glede na naštete stvari izgleda isto kot to kar počnejo ostali...kaj je res toliko učinka in denarja v tehnologiji voskov/premazov?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Sr jun 22, 2011 7:30 am

gecco je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Sam sem gledal prejšnji teden prispevek o najdražjem pranju avta, ki ga izvaja nek Britanec. Pranje stane 9.000 €, rihta ga pa kar dober mesec. Uporablja, čistilno peno, nato visokotlačni sušilec, pranje z rokavico iz merino volne (metoda dveh veder), avto osuši z mikro krpami. Nato pa sledijo raznorazni premazi od carnuba voska do nanopremazov ipd.

9000€ pa glede na naštete stvari izgleda isto kot to kar počnejo ostali...kaj je res toliko učinka in denarja v tehnologiji voskov/premazov?

http://www.youtube.com/watch?v=6LSle_WgexQ ;)

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Sr jun 22, 2011 7:43 am

matej1357 je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:

http://www.youtube.com/watch?v=6LSle_WgexQ ;)

tip ne uporablja prav nobene revulucionarne tehnologije ali česarkoli posebnega. Avto opere na enak način kot ga ostali peremo, polira tudi z enakimi proizvodi, le za zaščito da gor pač vosek za 500 funtov (swissvax crystal rock) ali pa svoj prototip paul dalton's crystal coating.. On je samo dobro skomercializiran in ker dnevno dela ferarije, poršeje, lamborginije, bugattije itd. in računa 100 funtov na uro potem si lahko privošči take cene. Imaš polno takih po svetu... Paul Dalton (miracle detail), Marc Elsworth (heavenly detail), Todd Cooperider (esoteric detail), KDS keltec detailing, Clark Aitken (polished bliss), Defined Details, Appolo auto (wolf chemicals), Street dreams detail... in pa ena dva malezijca u ibr g33ka.. Vsi računajo od 500€ pa do več 1000€ za en konkreten detail..
Ampak drugje se to da, v sloveniji je že 200€ predrago..
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr jun 22, 2011 9:55 am

v sloveniji je že 200€ predrago..

Kakor za koga...

Problem je v tem, da folk ne ve za kaj gre, koliko materiala gre v to in koliko dela.
Ko sem nanašal zaščito na svoj avto, mi je vsak sosed, ki je šel mimo trobil, kako bom brez barve ostal...

Ko je bil csf pri meni, ga je vsak čudno gledal, ko je porabil pol dneva za 'avto oprat'...

se opravičujem za OT...
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Če jun 23, 2011 8:01 am

Ko je bil csf pri meni, ga je vsak čudno gledal, ko je porabil pol dneva za 'avto oprat'...

Busted! =P

pri zadnjem detailu na Golfu se porabil 300L+ vode oops
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe jun 24, 2011 7:17 pm

Jaz sem danes za probo testiral enega od teh produktov na doaj ćistem avtomobilu. Samo prašen in pa mrčes. Spravil sem se nad pokrov motorja in odbijač.
Naj omenim, da nimam nobenih izkušenj s tem tako, da morda nisem prav delal. Takole je. Kar ni fajn zasušeno gre hitro dol. Kar je pa fajn zasušeno pa... Ni mi ratalo tako zlahka spravt dol. Morda sem prehitro začel brisat ali kaj? Pa na konc je treba z drugo mikro krpo fajn obrisat površino, ker drugače ostanejo fleki gor.
Pa ni mi jasno kako lahko ena flaša zadostuje za kot trdijo do cca 7 pranj. Ni šans.
Kot pravim sem morda jaz kaj narobe delal ali pa je produkt slab oziroma je to en običen nateg. Nabavil sem pa Onedrywash Že na dokaj čistem avtu sem imel rahle probleme kaj šele na umazanem. Tako, da me stvar nekako ni prepričala.
Zaenkrat bom ostal pri "klasičnem" pranju. Za kakšen "finiš" pa je.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Ne jun 26, 2011 9:25 pm

grahovc je napisal/-a:Ampak drugje se to da, v sloveniji je že 200€ predrago..

Dokler bo nekdo poliral za 50€ je 200€ predrago ;)

ali pa če nekdo slabo spolira za 100€, potem pa ti popravljaš to za 150€.
Takrat je cena ×3 :twisted:
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov