Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Smrad nafte v notranjosti

Napisal/-a chan Sr nov 02, 2011 9:01 am

Zadeva je sledeča: staršema je uspelo v prtljažniku njunega avtomobila politi cca pol dcl nafte (ne spraševati, zakaj in kako :?: ). Kljub takojšnjemu čiščenju politega areala, kjer sedaj ni več zaznanega vonja nafte, sem sam po približno treh tednih od "akcijskega dogodka" zaznal v notranjosti še vedno prisoten močan vonj nafte (menda je bil avtomobil zračen v garaži vsaj kakšen teden dni :!: ).

Pozna morda kdo, kako je možno nevtralizirati omenjeni smrad nafte? Morda obstaja kakšen "domači" recept (v notranjost postaviš čaj tavžentrož in šipka, ki veže nase vonj =P ) ali pomaga kemično čiščenje?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Re: Smrad nafte v notranjosti

Napisal/-a dask Sr nov 02, 2011 9:17 am

Pri meni je pomagala kava. Vendar smo jo nasul takoj, ne čez tri tedne.... Res lepo potegne svinjarijo ven, pa še lepo diši :lol:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr nov 02, 2011 9:21 am

Imam svoj recept, ki je zelo pomagal, kje sem ga pa dobil pa sem pozabil v glavnem deluje :D :

Kupi pralno sodo, ki jo dobiš v muellerju, lahko je tudi navadna, zadevo z vodo fajn utri na madež in pusti čez noč. Drugi dan podrgni z vinskim kisom in nato z kakšnim detergentom, da prekrije vonj kisa. Zadeva rešena in preverjeno deluje ;) (sem polil celo kanto dizla po golfu starem par mesecev :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , zato je bil kar resen projekt)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr nov 02, 2011 9:51 am

luftanje avta ne pomaga nič,ker je nafta mastna in ne izhlapeva..tko da jo bo treba odstrant vn iz preproge.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr nov 02, 2011 10:22 am

Super, hvala vsem za hitre odgovore! :pivo

Sem že posredoval naprej, da se prične z odkrižanjem tečnih vonjav. Tudi odlični recepti za takojšnje čiščenje, če se jima še kdaj ponovi nesrečni dogodek!

Pravkar pa izvedel, da menda obstaja tudi nekakšen sprej, ki odstranjuje in nevtralizira neprijetne vonjave v avtomobilu.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr nov 02, 2011 10:33 am

CHAN je napisal/-a:Pravkar pa izvedel, da menda obstaja tudi nekakšen sprej, ki odstranjuje in nevtralizira neprijetne vonjave v avtomobilu.

ti vonj le prekrijejo, ne ostranijo pa vzroka, bo mihaingov nasvet definitivno najboljsi
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost