Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

hibutruza
Nov uporabnik

Odstranjevanje barve iz pleha

Napisal/-a hibutruza To okt 25, 2011 7:19 am

Pozdravljeni,
nekaj časa nazaj mi je nekdo pošprical avto z drobnimi rdečkasto rjavimi pikicami (naj bi bila barva za les). Vsaj tako mi je rekel nekdo v avtopralnici po tem ko sem sel ze 5x v avtopralnico saj sem na zacetku mislil da so le pikice smole.
Barva gre dol z nohtom. Vendar ker se mi ne da vsake pikice posebej in tudi ker se bojim da bom poskodoval lak bi vprasal ce poznate kaksno dobro cistilno sredstvo ali nacin odstranjevanja te barve? Za poliranje res nebi odstel visokih denarcev :(

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Re: Odstranjevanje barve iz pleha

Napisal/-a grahovc To okt 25, 2011 8:11 am

to se da dol spravit z plastelinom.
priporočam
http://www.carshinefactory.com/products ... n&cPath=59

razdeliš ta kos na 5 delov, vzameš en del in ga pregneteš v manjšo "palačinko", vzameš plastenko z razpršilko in notri napolniš vodo in malce avtošampona. Dobro namočiš del ki ga hočeš očistit s plastelinom in nato z plastelinom nežno brez pritiska drsaš po laku dokler plastelin gladko ne "teče", nato se premakneš na naslednji del. Ko je tisti košček oz. stran plastelina umazana ga preprosto pregneteš in delaš dalje. Ne pozabit sproti špricat plastelina in laka z mešanico. NIKOL ne drgni plastelina na suho po laku.
Link do grobega plastelina sem ti dal zato ker vem da je dovolj grob da pobere tut tako svinjarijo dol, marsikateri plastelin je prefin za taka opravila.
Za kak videoo poglej na youtube pod "claying".

Lp Ž
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

hibutruza
Nov uporabnik

Napisal/-a hibutruza To okt 25, 2011 8:58 am

OK, zakaj pa je to bolše od poliranja?

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc To okt 25, 2011 9:03 am

pred vsakim poliranjem se itak očisti lak s plastelinom. To ti pobere razno svinjarijo ki je zažrta v lak. Je pa poliranje priporočljivo po plastelinanju saj skoraj zagotovo narediš nekaj novih malih risov z tem ko drgneš po laku.
Na kratko, z plastelinom na grobo očistiš lak, s poliranjem pa lak spraviš do perfekcije (ni hologramov, prask...)
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO To okt 25, 2011 10:31 am

S plastelinom gre 100% dol; sem imel enak primer (bel Lazurin - lazura za les na rdečem avtu) in sem splastelinil vse ven.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

rajh88
Nov uporabnik

Napisal/-a rajh88 So dec 17, 2011 5:19 pm

Poskusi antisilikonsko cistilo.... imas v vseh trgovinah ki imajo karkoli opravka z barvo
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov