Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Gosic
Poznavalec foruma

Prevelika količina laka

Napisal/-a Gosic Po avg 22, 2011 4:48 pm

Pozdravljeni!

Lotil sem se pikic od kamenčkov na svojem avtomobilu. In naredil sem si problem. Polir majstra nisem dobro razumel in sem nanesel lak (na pobarvano pikico) v preveliki količini( pikica je prbl. 1mm2, jaz sem nanesel prbl 0.5cm2 , za lažjo predstavo). Avto zgleda, kot da je ves smolnat po haubi. Polir majster tega nemore rešit, ker bi prej pobral stari tovarniški lak in prišel do temelne barve, kot pa da bi zniveliral zadevo. Probal je tudi ročno, prav tako si je zdraven polival vodo in negre. Predlagal mi je da bi se dalo mogoče zadevo rešit z vodnim brušenjem pri kakem dobrem ličarju. Malo sem se pozanimal kako bi zadevo rešil. Pri podjetju paintfixpro (ki ne slovijo ravno) in tudi od AVTOKOZMETIKA MARJAN NOVOSELEC S.P. (za njih nisem nič našel slovesa) sem dobil odgovor, da se lahko oz brez problema te težave lotim z Nitro ali Acetonom (topilom). Sprva sem bil malo šokiran, ampak z Marjanom sem se pogovarjal preko telefona in mi je razložil. Pravil je, da je korekturni lak (original) ki se ga dobi poleg original barve enokomponenten in se ga zlahka odstrani s starega. Pravil je da je tovarniški lak dvokomponentni in da ga nebi poškodoval, če bi to odstranjeval počasi ( da nebi kar polil). Je pa rekel da naj prvo sprobam na kakem nevidnem oz skritem mestu. Kaj menite? Za poliranje sem pripravlejn odšteti 200-300€ zlahka, tu ni neko iskanje za 50€ in 5ur in je avto fertik. Pomislil sem tudi na novo lakiranje, samo je kr malo kruto, avto še 3 leta ni star. Je pa cena tam tam s poliranjem.

LukL
Uporabnik

Re: Prevelika količina laka

Napisal/-a LukL Po avg 22, 2011 5:19 pm

ti si nor.... (ok sori ampak za moje pojme) je ja boljše da ti havbo na novo pihne pa bo verjetno v nulo izgled, kot pa da grete to polirat, navsezadnje nikoli več ne bo tako kot je bilo tudi s poliranjem ne!
pa mislim da te pride lakiranje havbe 200€

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po avg 22, 2011 6:02 pm

Z nitrom operi,potem pa zalij pikce kot je treba al pa vse skup pusti.Nitro ti ne bo naredil škode.Tipota sem vedno najprej z nitrom opral preden sem ga spoliral....

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po avg 22, 2011 6:57 pm

Očisti z nitrom, kot so ti že rekli. Nimaš se česa bat...

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Po jan 16, 2012 2:16 pm

Ali se da to zadevo ali kaj podobnega za popravilo pikic od kamenčkov kje pri nas dobit:
http://www.autogeek.net/dr-colorchip-pa ... epair.html
http://www.autogeek.net/langka-paint-ch ... r-kit.html

Oziroma kako je najbolje to sam naredit (naneseš barvo z lakom, zbrusiš, spoliraš).
Celega odbijača in havbe lih nebi barval, bi pa rad pokril par luknjic ker bi dal potem prozorno zaščitno folijo čez.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 16, 2012 3:53 pm

dragon22 je napisal/-a:Ali se da to zadevo ali kaj podobnega za popravilo pikic od kamenčkov kje pri nas dobit:
http://www.autogeek.net/dr-colorchip-pa ... epair.html
http://www.autogeek.net/langka-paint-ch ... r-kit.html

Oziroma kako je najbolje to sam naredit (naneseš barvo z lakom, zbrusiš, spoliraš).
Celega odbijača in havbe lih nebi barval, bi pa rad pokril par luknjic ker bi dal potem prozorno zaščitno folijo čez.

Hoho, boš dal folijo čez in se prijel za glavo - šele takrat boš videl vse napake v laku! Da ne govorim kako se bo videlo to "popravljanje" poškodb.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov