Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

rockness
Nov uporabnik

Na novo lakiran odbijač

Napisal/-a rockness So apr 21, 2012 8:41 pm

Lep pozdrav,

sem popolnoma nov na tem forumu. Če je kdaj že bila podobna debata o tem se vam opravičujem, da ponovno začenjam to temo. :huh:
Situacija je sledeča:
pred dobrim tednom, mi je nekdo na parkingu z avtom opraskal prednji odbijač (15cmx15cm). avto sem odpeljal na pooblaščen servis, kjer so mi na novo
lakirali cel odbijač+podaljšek. ko sem avto prevzel, nisem opazil nobene razlike. po nekaj dneh, pa se mi je zazdelo, da sta odbijač in podalšek
nekoliko svetlejše barve od ostelih delov. ko sem nekaj časa opazoval, sem opazil da so barvo sicer kar dobro "zadeli" le nekoliko veliko "kristalčkov" je v sami barvi (ne vem kako
naj drugače zapišem :roll: ).
Avto je Golf V, barva pa je modra-grafitna. Zdej ne vem, ali je to zaradi novega laka in je razlika samo v tem, da je lak na ostalih delih že nekoliko poškodovan ("postaran") - avto je star 5let.
Ali pa ličar preprosto ni zadel prave barve. :huh: :huh: :huh:

peroRS
Mojster foruma

Re: Na novo lakiran odbijač

Napisal/-a peroRS So apr 21, 2012 9:45 pm

rockness je napisal/-a:Avto je Golf V, barva pa je modra-grafitna. Zdej ne vem, ali je to zaradi novega laka in je razlika samo v tem, da je lak na ostalih delih že nekoliko poškodovan ("postaran") - avto je star 5let.
Ali pa ličar preprosto ni zadel prave barve.
:huh: :huh: :huh:

Razlog je vse po malem. Že v osnovi se ponavadi zdi barva na plastiki drugačnega odtenka kot na plehu, sploh če gledaš z različnih kotov in pod različno svetlobo.
K temu prištej še dejstvo, da je barva na preostalem delu avta že malo zbledela ter da ličar težko 100% zadene odtenek.

Vprašaj še koga, naj si ogleda avto in poda mnenje. V primeru, da je odstopanje res veliko, reklamiraj barvanje ;)

rockness
Nov uporabnik

Napisal/-a rockness So apr 21, 2012 10:25 pm

Hvala za odgovor peroRS. ;)
Odstopanje res ni veliko, je pa ravno toliko, da skos gledam v odbijač...hehehe =P
To, da barva izgleda drugače pod različnimi koti in različno svetlobo, pa 100% drži, kot si zapisal.
Barvanja ne bom reklamiral, upam pa, da se bo barva skozi čas vsaj malo približala ostalim delom (zaradi sonca, mraza in snega).
Če je to sploh mogoče. :? :?

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Ne apr 22, 2012 7:41 am

Probaj spolirat ostale dele, mogoče se bo razlika zmanjšala

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne apr 22, 2012 9:13 am

ne kompliciraj; ga ni avta, da bi bil prehod odbijač/blatnik enak
evo samo ena slika novega avta:poglej koliko je branik temnejši_zopet pod drugim kotom in drrugačno svetlobo, pa rata svetlejši....
Slika

rockness
Nov uporabnik

Napisal/-a rockness Ne apr 22, 2012 2:20 pm

Sašo5:...se popolnoma strinjam, da je prehod blatnik/odbijač težko enako pobarvat...
Sej drgač so barvo pri mojem odbijaču kar dobro "zadeli" ...razlika skoraj ni opazna...
le nekoliko veliko "kristalčkov" se mi zdi da je v laku na odbijaču (vsaj kolikor se vidi, če primerjaš odbijač in ostale dele od blizu)
...zato mogoče daje videz da je nekoliko svetlejši...ne vem :huh: ...mogoče leta laku tut delajo svoje... :huh:
Ludbe:...na spletu sem bral (nekdo je zapisal) ...da gre včasih tudi za zelo majhne praskice...
mogoče je to, to... :huh:

rockness
Nov uporabnik

Napisal/-a rockness Sr jun 06, 2012 7:08 am

Fantje...pred dobrim tednom nazaj, mi je nekdo obdrajsal odbijač na parkingu v Ljubljani... :o :o ...avto sem odpeljal na popravilo k: http://www.licarstvo-strgar.si/ ...avto so mi zrihtal v 3 dneh in odbijač poštrihal POPOLNO... :D :D ...brez kakršnih koli odstopanj pod različnimi koti, na soncu ali v senci... :DDD ...kljub temu da je odbijač plastičen, se lak in kristali na pločevini in odbijaču popolnoma ujemata... ;) ...kot kaže, ni dosti pomembno na kaj se lak nanaša (plastiko ali kovino)...potreben je samo pravi mojster pa se razlike NE opazi... ;) ;) ;)

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Sr jun 06, 2012 8:04 am

Glede na moje izkušnje od tam - počakaj malo, pa se javi čez pol leta/1 leto ;)

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Sr jun 06, 2012 9:00 am

Delal v ličarski delavnici eno leto. glede na odstopanje. pri nekaterih vozilih ter barvnih kodah imaš lahko 2 ali pa 10 odtenkov barve... kot drugo, stranka je želela imeti popravljen zadni odbijač
http://www.google.si/imgres?um=1&hl=sl& ... =106&ty=56
in se barva( samo en listek obstajal) ni prilegala. pod nobenim pogojem ni pasala. zmešal 15 vrst barve(po logiki kateri odtenek manka v tem pigmentu) mi je le uspelo uskladit barvo.

to da so ti naredili v 3h dneh ni ravno pohvalno ;) vozilo prišlo na servis ob 7ih zjutraj, zapustilo delavnico ob 3h ( ličenje zadnega odbijača+ montaža ;)

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Ne jun 17, 2012 12:28 pm

se opravičujm za off:
Če je kakšen ličar tukaj gor bi me nekaj zanimalo:

rabim antisilikonsko čistilo, panel wipe, wax&grease remover, oz kakorkoli že to imenujete v tej branži. Mora biti učinkovito a hkrati popolnoma varno za uporabo na lakih. Uporabljal bi se za razmaščevanje pred nanosom zaščit. Zanima me ime produkta, kje se ga lahko dobi ter seveda cena.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jun 17, 2012 12:43 pm

grahovc je napisal/-a:se opravičujm za off:
Če je kakšen ličar tukaj gor bi me nekaj zanimalo:

rabim antisilikonsko čistilo, panel wipe, wax&grease remover, oz kakorkoli že to imenujete v tej branži. Mora biti učinkovito a hkrati popolnoma varno za uporabo na lakih. Uporabljal bi se za razmaščevanje pred nanosom zaščit. Zanima me ime produkta, kje se ga lahko dobi ter seveda cena.

Brat je uporabljal tole za odstranjevanje lepila od nalepk ter za razmaščevanje pred lepljenjem. Čistilo se je tudi platične dele na avtih, tako da pomoje ni bojazni, da ne bi bilo varno za lak (saj je tudi namenjen za razmaščevanje pred barvanjem ;)

http://www.mobihel-helios.si/slo/prodaj ... cistila/10

Kupiš pa lahko v vsaki tehnični trgovini (npr. Mercator-tehnika, Merkur) ;)

Uporabniški avatar
filip**
Nov uporabnik

Napisal/-a filip** Pe jun 22, 2012 10:49 am

Za najboljši rezultat kupi anitsilikon in pa posebne antisilikonske krpe.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov