Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: kako pogosto perete vaš avtomobil?

Napisal/-a nebivedu To jul 10, 2012 8:07 am

Avto je za vozit, ne za pucat.

Pa ajd, da ga pucate z vodo, ki ni pitna, je pa čista, ampak zato da perete avto uporabljate pitno vodo, kar je največja bedarija.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jul 10, 2012 1:50 pm

Naša "pitna" voda je Kolpa + klor, včasih je bolj bela, včasih ob padavinah že malo na rjavo vleče. Najhujše suše sredi poletja se opazijo na vodostaju in takrat ne grem prat, pa še to prvi malo večji naliv reši, tako da me to (kvazi) moraliziranje sploh ne gane. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani To jul 10, 2012 1:51 pm

Avto operem po potrebi, zunaj sem ga nazadnje pred približno enim mesecom, znotraj pa mislim da pozimi enkrat :mrgreen: večinoma pa tak dež opravi moje delo 8) je pa res da se vozim večinoma sam in večinoma po asvaltu, tak da ga toliko usrat, da ga dež ne bi mogel oprat, ne morem :D

vsakomur svoje, meni je avto za vozit in mi je bolj pomembno da je tehnično ' čist', kot pa da bi ga vsak teden glancal in zapravljal ne vem koliko za razne šampone in pripomočke...

SBojan
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a SBojan To jul 10, 2012 5:00 pm

2-3 krat na mesec ga operem in 1-2 krat na mesec posesam po avtu. Glede na to da veliko časa preživim na v avtu na cesti mi je pomembno da je avto čist. Znotraj in zunaj.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To jul 10, 2012 5:18 pm

js mam stanovanje svinsko pa avto čist, a ma kdo kej proti?:)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jul 10, 2012 7:10 pm

Pa napišite( brez brezveznih komentarjev) kašen avtomobil imate in na kašen način ste ga dobili/kupili.
Poznam ogromno ljudi, ki so vzeli avto na "pušing" :mrgreen: ker si ga drugače ne morejo privoščiti in samo zaradi njihove želje po tem avtomobilu zanemarjajo vse drugo
samo, da je avto čist :roll:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jul 10, 2012 7:20 pm

lancia hf je napisal/-a:Pa napišite( brez brezveznih komentarjev) kašen avtomobil imate in na kašen način ste ga dobili/kupili.
Poznam ogromno ljudi, ki so vzeli avto na "pušing" :mrgreen: ker si ga drugače ne morejo privoščiti in samo zaradi njihove želje po tem avtomobilu zanemarjajo vse drugo
samo, da je avto čist :roll:

Ford focus, kupljen za gotovino, letnik 2008....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k To jul 10, 2012 8:57 pm

perem doma 1x na mesec,pozimi pa na žetone 1x ali 2x
VW golf IV

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom To jul 10, 2012 10:37 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
fantom je napisal/-a:še ena debata ki se je sprelevila v eno obično zmerjanje. ljubitelji avtomobilizma dajmo dojet da nismo vsi enaki, da ni smrtni greh če ima kdo umazan avto in da zaradi tega še ni grešnik in nevem kaj še :huh: .... če bi vsi tako lepo skrbel za babe doma kot za svoje jeklene konjičke nevem če bi blo tolk "družinskih tragedij in pd."....

Ti si pa tudi pravi, najprej kritiziraš "obično zmerjanje", potem pa praktično namiguješ, da tisti, ki veliko truda vlaga v avtu, zanemarja babo doma? :roll: Torej če povzamemo določene izjave tukaj, čist avto pomeni, da si neumen in pretepaš ženo (/punco)... :rofl

Mene umazan avto/kombi moti, tako kot me moti umazan pribor v restavraciji, umazan ekranček na mobitelu, "mastna" sončna očala, umazana oz. neurejena hiša itd., perem pa po potrebi, ko imam čas, včasih enkrat tedensko, včasih enkrat mesečno, ... najbolje se definitivno počutim v čistem avtomobilu, zunaj in znotraj.

P.S.: Ne razumem pa dvojnih do trojnih tepihov v avtu ipd.

ne namigujem ampak velikokrat to vidim na lastne oči. najprej avto in dolgo dolgo nič, šele nato pride punca/žena na vrsto :huh: sem že tudi doživel ko je "lokalni frajer-idiot" prpelu punco v pralnico in jo pričo pralca in mene oklofotal ker je polila njegov red bul po bmw-ju.... na to sem mislil v zadnjem stavku. upam da se sedaj razumema. hehe trojnih tepihov pa tud sam ne razumem :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jul 10, 2012 10:57 pm

To so ekstremi in v tej temi, ki se mi je na začetku zdela smešna, me je zmotil kup tako ekstremnih izjav (iz obeh bregov) stalnih uporabnikov, od katerih bi človek pričakoval malo oz. roko na srce veliko več razuma.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jul 11, 2012 3:51 pm

~toMmy~ je napisal/-a:To so ekstremi in v tej temi, ki se mi je na začetku zdela smešna, me je zmotil kup tako ekstremnih izjav (iz obeh bregov) stalnih uporabnikov, od katerih bi človek pričakoval malo oz. roko na srce veliko več razuma.

oops če si mene mislil mi pač grejo na falus ljudje, ki so obsedeni z avtom, lepo, da imajo rad urejen in čist avto, ampak vse ima svoje meje, še manj je pa vredno zaradi tega obsojati drugače misleče. Oziroma da se popravim, na falus mi gre folk, kot je iz zgornjega primera, da terorizira druge, če mu malo nasmetijo avto ali kaj takega. Jaz edino kajenja ne dovolim v avtu, ker mi smrdi, če se kaj podrobi posesam, sej ne bo avto umrl zaradi tega, če mi ga punca kje butne ali zamaže mi dol visi, sej je samo pleh, eni pa živijo samo za to. Upam, da se zdaj razumemo.

Pa še vedno sem mnenja, da če avta ne poliram vsak mesec ne pomeni da ne vzdržujem avta, na tem pa ne šparam in tukaj ne odstopam.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost