Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

ridder
Novinec

Re: detailing by ridder-bmw renault espace

Napisal/-a ridder Če avg 09, 2012 9:08 am

živjo.

očitno nimam sreče, in vse kar dobim v delo, so velika "jetra" :D

tokrat je bil na vrsti renault espace, ki je bil več kot potreben čiščenja. z lastnikom sva bila zmenjena za notranjost (globinsko), gratis pa sem očistil tudi zunanjost, tu pa moram pohvaliti tudi qd, saj se res nenormalno dobro odnese. za notranjost pa se je uporabljal FAB (vrhunski produkt) in pa zaščitno mleko.

pa naj več povedo slike :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

prav v užitek mi je potem pogledat, kako dobro na koncu izpade, pa čeprav je bilo vloženih (spet) skoraj 10h dela ;)
komentraji zaželjeni :P

l.p.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: detailing by ridder-renault espace

Napisal/-a pavlich Če avg 09, 2012 12:31 pm

Lepo narejeno glede na svinjak,stopalke pa le mal prekrtac mene osebno bi to zmotil:)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 09, 2012 12:35 pm

pavlich je napisal/-a:Lepo narejeno glede na svinjak,stopalke pa le mal prekrtac mene osebno bi to zmotil:)

To je res. Res, da se mogoče čudno sliši ampak za voznikov del avta si je treba največ pozornosti vzeti, ker je to prva stvar ki jo lastnik pregleda (svoj del strehe, voznikova vrata, sedež in okolico). Ostalo lahko narediš bolj površno =P

Sicer pa dobro opravljeno, kakršno je bilo. ;)

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder Če avg 09, 2012 1:27 pm

peroRS je napisal/-a:
pavlich je napisal/-a:Lepo narejeno glede na svinjak,stopalke pa le mal prekrtac mene osebno bi to zmotil:)

To je res. Res, da se mogoče čudno sliši ampak za voznikov del avta si je treba največ pozornosti vzeti, ker je to prva stvar ki jo lastnik pregleda (svoj del strehe, voznikova vrata, sedež in okolico). Ostalo lahko narediš bolj površno =P

Sicer pa dobro opravljeno, kakršno je bilo. ;)

stopalke je res đabe pucat, ker stopi enkrat gor pa je dejansko isto.

drgač pa najbolj za***ano na tem avtu je streha:
1. ogromna površina
2. smotano blago iz katerga je treba drgnt kot neumen da gre sploh kej vn
3. umazana je bla, tudi z šmirom :D

drugače pa hvala za pripombo ;)

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Če avg 09, 2012 3:07 pm

nima veze al je takoj isto al ne. Spucano more bit, iz principa če že vse delaš pa še to usput nardiš. Pol bi lahko rekel da strehe itak ne rabiš polirat, itak se je ne vidi.. al pa kolotekov čistit.. res je nesmiselno ampak to je tista pika na i celotnemu projektu če se tako izrazim. Vrjemi da ljudje take malenkosti opazijo, in si potem mislijo svoje (npr. "če je stopalke pustil umazane, kaj je še "spregledal" potem"...).
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Če avg 09, 2012 5:56 pm

In pol kupiš odlično ohranjena uvožena j***a :D

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder Če avg 09, 2012 8:37 pm

ChuckNorris je napisal/-a:In pol kupiš odlično ohranjena uvožena j***a :D

nene, tale je od soseda že kar nekaj časa.
grahovc so bile pa drugače spucane, samo sem avto še 2x ali 3x vmes prestavljal. lahko pa vrjameš, da niso bile stopalke takšne ko je avto pršu.
jutri objavim nov projekt, preden bom dokonca posliku bom samo za vaju z pavlich-om namazu stopalke :D

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Pe avg 10, 2012 3:41 pm

sploh se ne gre zato d je nesmiselno, ker je mariskatera stvar nesmiselna za delat, pa jo morš naredit. tud gumijast tepih bi blo potemtakem brezveze u nulo pucat ker je takoj usran, pa ostale malenkosti ki jih je grahovc napisal gor, pač pika na i more bit, in vsaki stranko lahko v oko kaj takega pade.
sem imel pred časom primer ko sem avto zrihtal v nulo znotraj, pa malo bolj poštimal od zunaj, in je stranka pregledala vse in bla res zadovoljna, kasneje me pa kliče zakaj nisem vsaj malo pobral listja iz motornega prostora, ker pač nisem tam nič pucal ker ni bilo dogovorjeno, ampak pač neveš kaj stranka pričakuje od tvojega dela. moja krivda ker nisem dvignil pokrova in pogledal, ampak je bilo tako globoko notr v plastikah pri brisalcih da brez da odpreš res ne vidiš. kok se takim šele dobr zdi pol k vidjo d je res vse v piko narejen, in nima kej rečt ;) sicer pa js delam po načelu da če sem sam zaodovljen z delom, potem je tut stranka, ker stranka bolš od tebe ne more vedt kaj se da naredit pa kaj ne, lahko se samo delajo pametne :)

ridder
Novinec

Re: detailing by ridder-renault megane

Napisal/-a ridder Ne avg 12, 2012 10:09 am

evo zopet projekt, in zopet notranjost. Avto se prodaja, tako da je potrebno odstranit vse sledi uporabe :P
uporabljen parni čistilec, vodni sesalec, FAB, mleko za zaščito in bd!
slikce:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

pa še razlog zakaj sem sam predlagal tudi poliranje, ampak se je stranka kasneje odločila, da toliko pa nebo vložila, ker gre avto v prodajo. se mi pa tudi sanja ne od česa bi to lahko bilo, so pa lise po celem avtu. kot bi nekdo z brusnim papirajem preletel cel avto :O
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

še ena posebej za grahovca in pavlicha :D
Slika

Slika

najbolj dela je bilo pa s streho, ki je bila tudi sčiščena, ampak očitno sem izgubil slike :( bla je pa frka, ker mi je rehkl puščala šoba na sesalcu ... :?

komentarji tudi tokrat zaželjeni :)

Uporabniški avatar
MaLiNoVc
Novinec

Napisal/-a MaLiNoVc Ne avg 12, 2012 10:21 am

Kr kul izpadl..kak dovg ponavadi delaš globinsko ? Oz koliko časa potrebuješ da maš kompet avto za spucat brez poliranja ?

Lp

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder Ne avg 12, 2012 2:00 pm

MaLiNoVc je napisal/-a:Kr kul izpadl..kak dovg ponavadi delaš globinsko ? Oz koliko časa potrebuješ da maš kompet avto za spucat brez poliranja ?

Lp

espasa skoraj 10h, tegale 4,5h :)
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost