Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Poliranje motnih, meglenih luči

Napisal/-a crxdelsol To okt 09, 2012 8:35 pm

Potrebujem "mojstra", ki bi mi spoliral oz. obnovil-kakorkoli že temu pravite prednje žaromete na hondi ek9 -so plastični, večjih prask in poškodb ni, so pa motni. Lahko se tudi kam zapeljem, ne mislim pa za zadevo prevozit celo Slovenijo. Prihajam iz okolice Maribora in zadevo nujno potrebujem narejeno. Prosim za ponudbo na ZS.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe mar 01, 2013 10:55 am

Mogoče da malo obnovim temo. Na trg sta prišla dva produkta, ki ponujata dolgotrajnejšo zaščito luči (navajajo tudi 3 leta). Ko smo enkrat odstranili zaščitni sloj z brušenjem, se pojavljajo težave kot npr.: vrne se megla in luči hitro nazaj porumenijo. Razni sealanti ne zdržijo dolgo, zaenkrat je zadeva še samo v USA dobavljiva.

Pišem tudi za to če kdo ve kako priti do obeh produktov v UK oz EU.

eden je od SEMA:
http://www.semproducts.com/product-cata ... ht-repair/

drugi od OPTIMUM CARE, ki je znan tudi po ostalih zaščitnih sredstvih za vozila:
http://optimumforums.org/index.php?app= ... tem&id=117

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe mar 01, 2013 11:02 am

Optimum car care ima csf. ;)

Drugače pa wolf's hard body, nano premaz, ki ga odstraniš samo z poliranjem. Drži 2 leti. Torej imaš 2 leti mir, če ga pravilno vzdržuješ.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf To mar 05, 2013 12:30 pm

drugi od OPTIMUM CARE, ki je znan tudi po ostalih zaščitnih sredstvih za vozila:
http://optimumforums.org/index.php?app= ... tem&id=117

Djansko je to na osnovi Opti-Coat 2.0, takoj, ko pride v EU bo navoljo tudi v SLO 8)
EAT-SLEEP-DETAIL

palovice
Nov uporabnik

Napisal/-a palovice Po sep 30, 2013 4:35 pm

zadeva je preprosta luc je treba zbrusiti s 1000 ali 1500 vodobrusnim papirjem nato pa s pravimi pastami strojno spolirati ce te zanima kaj vec javi na mail, te zadeve uspesno strokovno odpravljam ze od leta 1990. Lp

palovice
Nov uporabnik

Napisal/-a palovice Po sep 30, 2013 4:38 pm

crxdelsol je napisal/-a:Potrebujem "mojstra", ki bi mi spoliral oz. obnovil-kakorkoli že temu pravite prednje žaromete na hondi ek9 -so plastični, večjih prask in poškodb ni, so pa motni. Lahko se tudi kam zapeljem, ne mislim pa za zadevo prevozit celo Slovenijo. Prihajam iz okolice Maribora in zadevo nujno potrebujem narejeno. Prosim za ponudbo na ZS.

LP. Zadevo ti lahko uredim profesionalno. S tem tezavam se srecavam ze vec kot 20 let. Lp.

polz
Nov uporabnik

Napisal/-a polz Sr nov 13, 2013 11:42 am

kdo dela v Ljubljani oz okolici in bi naredil dobro in ugodno? ZS

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So nov 16, 2013 2:54 pm

palovice je napisal/-a:zadeva je preprosta luc je treba zbrusiti s 1000 ali 1500 vodobrusnim papirjem

Nihče, ki se strokovno ukvarja z obnovo(brušenje + poliranje) žarometov ne more na podlagi avtorjeve navedbe o motnosti žarometov soditi s kakšnim papirjem se štarta. Dobiš do amena ošlesane, porumenele in se moraš spustiti tudi pod 500... navzgor grem sam do 3000 in nato spoliram s prvo pasto, ki pobira rise pod 2000... ziher je ziher ;)

Tako, da prvo ogled in ocena, šele nato difiniranje s čim in kako.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So nov 16, 2013 3:21 pm

Kaj se da pa narediti pri "spikanih" lučeh od kamenčkov? Če se sploh da kaj?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So nov 16, 2013 4:46 pm

Do neke mere z brušenjem.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So nov 16, 2013 5:01 pm

yashica je napisal/-a:Do neke mere z brušenjem.

Torej kaj velik se ne da naredit a ne?

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Pe maj 23, 2014 7:46 am

Pozdravljeni!
Da malo obudim staro temo :D , na cliotu bi rad spoliral luči in nimam potrebne mašinarije, tako da me zanima ali se da dobiti kašen nastavek za "bormašino". Lahko štelam obrate od 50-3000 tako, da z obrati nebi bilo problema, lahko pa mi napišete primerne obrate :D.
LP

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe maj 23, 2014 8:19 am

Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Pe maj 23, 2014 8:26 am

Najlepša hvala :D

GalaxyX7
Nov uporabnik

Napisal/-a GalaxyX7 Ne maj 25, 2014 10:33 pm

crxdelsol je napisal/-a:Potrebujem "mojstra", ki bi mi spoliral oz. obnovil-kakorkoli že temu pravite prednje žaromete na hondi ek9 -so plastični, večjih prask in poškodb ni, so pa motni. Lahko se tudi kam zapeljem, ne mislim pa za zadevo prevozit celo Slovenijo. Prihajam iz okolice Maribora in zadevo nujno potrebujem narejeno. Prosim za ponudbo na ZS.

Tudi jaz malo obudim staro temo, a vendarle bi me zanimalo, če izvaja kdo kaj takega v okolici Maribora. Sam si preprosto ne upam kaj takšnega naredit.

Sem pa prebral vse teme na avtomobilizmu glede poliranja luči, pa še vedno nisem našel jasnega odgovora: kaj je s tem 'nano' slojem na lučeh, ki ga 'uničiš' s poliranjem? Kakšen premaz uporabiti po samem poliranju?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To maj 27, 2014 12:47 pm

Na lučeh iz prosojnega polikarbonata je sloj uv zaščitnega filma in tega pri brušenju odstraniš, tako, da je plastika izpostavljena direktnim vremenskim vplivom in uv žarkom. Pri samem poliranju ni nevarnosti, da ta soj odstraniš, brušenje je pa druga pesem. Dobijo se namenska sredstava za obnovo zaščite po poliranju, samo se ti ne splača dajat toliko denarja za par luči, če delaš sam. Uporabiš enega izmed uv zaščitnih premazov za avtomobilski lak, ki ga obnavljaš in bo ok.

Pred dobrim letom sem na nečakovem puntu poliral katastrofalne luči in sem se moral spustit do vodobrusnega papirja granulacije 400 in potem navzgor do 3000. Šele potem je sledilo strojno poliranje in na koncu še zaščita. Kot končno zaščito sem uporabil Chemical Guys Jetseal 109 sealant z uv protektorji v treh nanosih v razmaku 24 ur. Od takrat nisem niti enkrat obnavljal zaščite pa avto vidi več ali manj samo krtače in je negaražiran.
Luči so (z izjemo prask povzročenih s strani krtač) še vedno take kot ob obnovi... nobenih sledi staranja.

Še opozorilo na katero večina niti ne pomisli... Pri plastičnih lučeh je obvezna uporaba žarnic z ultravijoličnim filtrom, ki preprečuje uničenje žarometa-meglenje, rumenenje od znotraj. Če žarnica nima oznake U je ne uporabi.
1992 Fiat Uno 60 SX
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov