Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: pranje avta brez vode??

Napisal/-a .com So jun 21, 2014 6:37 pm

jaqckoo je napisal/-a:Dobro napisano :bow Veliko jih pri tuširanju več vode porabi kot pri pranju avta :!:
l.p.

zato se pa tuširajo 1x na teden, avto perejo pa 2x-3x na teden =)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jun 23, 2014 7:38 am

matej_m je napisal/-a::roll:

Za eno pranje, recimo 5 kg krp, pralni stroj porabi cca. 25 litrov vode, katera gre v kanalizacijo in direktno v čistilno napravo, ki to vodo očisti. S 5 kg krp iz mikrovlaken se da očistit kar nekaj avtomobilov, medtem ko nekateri porabijo isto količino vode samo za natočit v eno vedro, v katerem spirajo umazano gobo oziroma rokavico. Avto se pri mokrem pranju seveda spere s cevjo ali visokotlačnim čistilcem, za kar se tudi porabi voda, v primeru vap-a tudi elektrika. Nato mnogi uporabljajo tudi šampon za predpranje, ki ga zopet sperejo z vodo. Potem je voda v vedru s šamponom, v mnogih primerih tudi voda v drugem vedru za spiranje gobe oz. rokavice - "two bucket method". Ker se pa avta ne da oprati samo z vedrom vode, šamponom in gobo se uporabljajo tudi šamponi za odstranjevanje mrčesa, katrana, zračne rje in razna večnamenska čistila, ki jih na koncu spet speremo z vodo, katera pri nekaterih pronica direktno v zemljo, z vsemi super dodatki..

Nisem "ta zeleni" ampak mislim, da z ekološkega vidika, mokro pranje popuši na celi črti proti suhem pranju. ;)

Ah, saj jaz sem bil samo malo zbadljiv. ;) Kot praviš, iz ekološkega vidika je zagotovo še vedno bolje v pralni stroj dat te krpe, kljub čistilu, ki je na njih. Pri mokrem pranju je kemije sigurno več. Glede kvalitete pa nimam pojma kako je, ampak vidim, da ste tudi to že pokrili. :) Moj avto bi npr. vsekakor bil kandidat za suho pranje, glede na to, da je lak tako ali tako potreben konkretnega poliranja. :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jun 23, 2014 7:43 am

Daedalus je napisal/-a:Moj avto bi npr. vsekakor bil kandidat za suho pranje, glede na to, da je lak tako ali tako potreben konkretnega poliranja. :D

Pri takem ni efekta, če je lak slab. oops
Nov črn avto zapeljat po dežju po makadamu pa pol še na avtocesto 200, da se mal muh nabere in da vidimo suho pranje :mrgreen:

aaaudi
Nov uporabnik

Napisal/-a aaaudi To jun 24, 2014 6:24 pm

En to suho pranje po mojem ni nekaj.. kak češ ti nevem blato dobitnik dol ki se ti nabere pod blatniki? Čistilo+krpica? Ne nee..samo wap..

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To jun 24, 2014 10:00 pm

Blato tudi z gobo pa šamponom ne spraviš dol. V vsakem primeru potrebuješ predpranje. In ko enkrat to opraviš je dosti hitreje avto oprat z recimo ONR ali brez vodno kot pa klasično.
Dokler sam ne probaš, ne moreš sodit ;)

Tele brezvodne zadeve so zakon če recimo živiš v bloku, nimaš dostopa do vode... Greš na samopostrežno avtopralnico, našpricaš avto recimo s citrus car wash za predpranje če je avto res umazan, porabiš en žeton, da z navadno vodo spereš večjo umazanijo z avta, se parkiraš v senco in z brezvodnim čistilom pobrišeš avto. Porabiš le en žeton, avto pa je opran super ;)
Trenutno živim v tujini in nimam garaže z vodo, kot jo imam doma. Zgoraj opisana kombinacija pa mi super funkcionira.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost