P&S BEAD MAKERČe vsaj malo spremljate detailing sceno ste v zadnjem času morda slišali za t.i. »hype« izdelek P&S Bead maker!!!

Je izdelek, ki je eksplodiral na sceno nekje v drugi polovici prejšnjega leta čeprav je bil na trgu že leta in leta in zdi se, da je izšel v nekem novoustanovljenem no-name podjetju čeprav P&S obratuje že od 1961 iz Kalifornije ZDA ima celotno kolekcijo izdelkov, ki jo razvijajo in izdelujejo sami.
Bead maker spada pod kolekcijo izdelkov t.i. DOUBLE BLACK, RENY DOYLE COLLECTION, ki jo v sodelovanju s priznanim in dolgoletnim detailerjem Renny-jem Doylom ponujajo na trgu. Renny Doyle je btw gostoval pred kratkim tudi v SLO in peščici izbrancev na detailing day-u v prostorih Operi-avto, svoje znanje tudi zaupal in predstavil in prepričan sem da so ti izbranci veliko odnesli.
Bead maker je polimerni spray sealant, ki nudi zaščito, odličen dolgoobstojni sijaj in UV zaščito na vseh površinah avtomobila. Takoj po nanosu začnejo molekule polimerizirati v trdno in obstojno zaščito. Je proces, ki potrebuje svoj čas zato P&S priporoča zorenje vsaj 2uri. Posebnost tega izdelka je tudi da so ti polimeri kompatibilni tudi na že nanesenih carnauba voskih, sealantih ali celo coatingih. Bead maker lahko uporabimo samostojni sealant ali pa kot top coat na katerikoli že nanešeni zaščiti. Uporaben pa je tudi v notranjosti avta na raznih lesenih lakiranih površinah.
Nanos je enostaven in se valjda mora izvesti na čistem, pravkar opran avto. Najbojši efekt bo seveda po pravilno pripravljeni barvi, vendar nihče ne pričakuje, da boste za vsak nanos avto polirali zaradi tega. Temeljito opran avto bo čisto v redu. Nanaša se najraje na suh avto, vendar pa se lahko tudi na moker. Razlika je samo v tem, da efekt ne bo 100% na mokri podlagi saj se le tako malce razredči z vodo.
Priporoča se, da je prvi nanos malce bolj »moker« oz., da se uporabi več izdelka in se z njim zmoči vse kotičke panela avta. Z izbrano mikrokrpo nato panel prebrišemo in nato ostanke prebrišemo še s suhim delom krpe ali drugo suho krpo. Ta prvi nanos bo ustvaril močan in obstojen sloj. Vsak nadaljni nanos, npr., nadaljnih pranjih to ni več potrebno in je dovolj samo špric ali dva na panel in bris s krpo. Je zelo enostaven za uporabo, tudi za začetnike.
Poraba na začetku je malce večja. Sam sem porabil med 100-150ml za Grand Scenica kar v praksi pomeni med 20-30% flaške. V nadaljne se porabi precej manj, vendar priznam, da je 475ml flaška pošla v 1 mesecu. Ker se mi je zdelo, da se bo nekaj takega zgodilo sem prvotno kupil raje dve flaški.
Prva stvar takoj po nanosu se občuti gladkost barve, ki je hkrati antistatična in zelo zaželena v pomladanskih časih, ko bo zunaj veliko cvetnega prahu saj se le-ta ne bo tako zelo sprijemal na barvo. Isto sem že opazil s prahom. Avto ostaja čistejši dalj časa.
Druga stvar je povečan sijaj. Opazi se že takoj, vendar pa tako gladkost kot sijaj dosežeta vrhunec po nekaj urah ko izdelek dokončno polimerizira. Marsikdo bo presenečen šele naslednji dan nad stopnjo sijaja tega izdelka. Primerja se lahko s pravkar spoliranim avtom ali pa vsaj po izgledu, ki ga dobimo po pravkar nanešenem glaze-u.

Izdelek nudi tudi seveda zaščito pred vodo, umazanijo, UV žarki in marsičem, kar narava ponudi. Ni najbolj obstojen saj obljublja zaščito samo do 2 meseca vendar ga sam smatram kot izdelek, ki se stalno dodaja, podobno kot uporaba QD-ja po pranju zato se za kratko obstojnost ne sekiram preveč.
Je do neke mere kemično odporen in četudi se avto pere z močnejšimi sredstvi bo zaščita po pranju še zmeri funkionirala, bo pa valjda degradirala sčasoma.
Beading oz. obnašanje vode bo marsikoga beading đankija razočaral saj se kljub imenu žal ne mora primerjati s kakšnimi carnauba voski ali coatingi, ki imajo zelo izraziti beading, vendar hej...v kolikor te to ne moti naj povem, da je to tudi edini minus tega izdelka. Na koncu koncev je reklamiran kot sealant in klasični sealanti itak niso znani po izrazitem beadingu in po ful lepih kapljicah na avtu.
Če vse skupi obnovim. P&S Bead maker je za uporabnika zelo enostaven izdelek, ki avtu doda sijaj, zaščito, UV zaščito in izredno gladkost barve, katero je težko najti na trgu. Zame je izreden izdelek, ki nadomesti marsikateri QD saj se ga uporablja enako hkrati pa je v vseh pogledih boljši. Zame je po raznih rinseless pranjih top kombinacija za pomoč pri sušenju ali pa za dodajanje sijaja po sušenju. Enostavno me je presenetil in vesel sem, da me je! Plus...ful lepo diši!
Ker je dobavljiv v mali 475ml flaški (cca 14eur) in od tega tedna tudi v 4l različici (cca 40 eur) moram hitro slednjo tudi naročiti saj je cenovno pol cene kot če bi nabavljal malo flaško. Ful se splača.
Dodajam tudi video o izdelku, kjer je izdelek opisan, opisan je prvi nanos in nadaljna uporaba!
https://www.youtube.com/watch?v=tIhV5aWLbOw&t=8sŽelim prijeten ogled in vesel detailing avtov do naslednjič...