Da vam predstavim svoje delo v svojem prostem času. In stvari za katere porabim vsak prost popoldan ali večer. Ta moj hobi je namreč, kot je že v mojem profilu napisano, poliranje in čiščenje vozil. Se opravičujem glede slik, ki niso ravno 1A, slikano je bilo z mobitelom.
Pred približno pol leta sem dobil v obdelavo tega Mercedesa, ki je za celo leto starejši od mene, letnik izdelave je 1977, pa tudi kilometrov ima toliko, da jih jaz v celem življenju ne bom prehodil. Stanje vozila je sicer bilo brezhibno, če odštejemo ročno zavoro, zato je avto tudi podložen. Samo stanje izgleda in hrapavosti, je pa bilo nekako takšno kot bi z roko drsel po smirkovem papirju tipa 320. Da je bil izgled tak, je bilo krivo poliranje neke osebe, ki ni imela kaj veliko pojma od poliranja. Lotila se ga je z eno "polirno" pasto, neznanega proizvajalca in povrhu vsega še s pretečenim rokom, pa tudi to še ni najhujše, najhujše je bilo to, da je človek namazal s pasto cel pokrov in pustil, da se je posušila. Potem pa začel drgniti,in ni šla več dol.
Kako je Mercedes izgledal pred mojim posegom nimam, ker sem pozabil slikat, je pa tukaj:
1.slika končni izgled še iz druge strani.
2.slika končna podoba,in rezultat poliranja.

3.slika razlika na pokrovu motorja pred poliranjem in po 1. koraku poliranja;