Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

En naporen audi :-/

Napisal/-a Miholl84 Če apr 15, 2010 12:06 am

Ob prihodu (je zgledal še kar fajn :) )
Slika
Slika

Kopanje
Slika

Pranje predpražnikov
Slika

Plastelin... (obdelana kaka petina vozila-srednjega dela)
Slika

Pa se je začela groza
Slika
Slika
Slika

50:50 (groba pasta)
Slika

Odstranjevanje praske (lepo počasi)
Slika
Slika
Slika
Slika

Slika
Slika

Slika
Slika

Slika
Slika

Slika
Slika
Slika

Slika
Slika

Slika
Slika

Slika
Slika
Slika

Slika

Slika
Slika
Slika

Voskanje
Slika
Slika

Slika
Slika
Slika

Čas: 14 ur
Oprema: Milwaukee rotary
Paste: Scholl S03 Heavy cut z zeleno 3m gobico
3M Extra fina (rumena) z rumeno 3m gobico
Glaze: Poorboys Black hole z modro 3m gobico
LSP: Collinite 915

To je to :)

LP Miholl
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Če apr 15, 2010 6:52 am

Pozdravljeni

Lepo, lepo.

A lahko še napišete okvirni strošek takšnega poliranja za konkreten avto (lahko tudi na PM). Tudi sam bi dal avto spolirati, pa me zanima, kolikšen je okvirni strošek.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če apr 15, 2010 2:05 pm

Vidim, da kr obvladaš ti zadevo.
Super.
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Če apr 15, 2010 2:08 pm

to ti ga je pa ena punca prpelala ne? :)

dobr rihtaš drugače ;)
Slika

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Če apr 15, 2010 8:43 pm

@Miholl

Dobra korekcija :-P

Mi pa manjka ena stopnja;

compounding->polishing->?->glaze->LSP

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če apr 15, 2010 9:13 pm

zgleda lepo uštimano ;)
me pa zanima z čem si mazal tisto plastiko na zadnjem odbijaču, pa z čem si poliral izpušne cevi?
pod slikami ko si napisal kaj si uporablu si ne pridem gor kaj bi to bilo, ali tega nisi napisal?

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Napisal/-a error 90 Če apr 15, 2010 10:14 pm

Huh takrat ko sem prišel je zgledal čist v piko :lol: ... Sedaj pa ko vidim te slike :shock:

Lepo si ga "popravu" :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Pe apr 16, 2010 11:07 am

csf je napisal/-a:@Miholl

Dobra korekcija :-P

Mi pa manjka ena stopnja;

compounding->polishing->?->glaze->LSP

Na slikah izgleda lepo ampak me skrbi, točno to kar je napisal csf. Mogoče res ena stopnja premalo.

Pa 14 ur :shock: . Sej ne rečem, sem počasen. Priznam. Ampak tale avto z audijevim lakom, polna korekcija in jaz za polirko, bi se verjetno družili vsaj 40+ ur za dosego 95-98% korekcije... Samo razmišljam naglas.

lp

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Pe apr 16, 2010 12:44 pm

Oj. Hvala za replaye in dvome :)

Zakaj sem se odlocil za tak postopek kot sem se je vec razlogov:

- omejenost s casom
-Scholova groba pasta je naredila odlicno delo,
-ki ni potrebovalo ogromno popravkov, zato je extra fina od 3M le nadgradila narejeno

Korekcija seveda ni 100% , ker za tako korekcijo bi rabil avto najmanj 2 dni, kar seveda potegne popolnoma drugo ceno za seboj, prav tako pa sem mnenja, da je taka stopnja korekcije kot je bila dosezena na tem audiju povsem dovolj dobra za stranko, ker vse kar bi bilo vec bi bilo le obiranje denarja za isto zadovoljstvo, kar pa ni ravno moj namen in nacin dela.

Morm pa rect da je bil ta audi eden mojih boljsih izdelkov in sem bil res zadovoljen z delom,kar ne morem reci za vse moje prejsne avtomobile (ocitno res vaja dela mojstra :) . )

No to je to, ce je se kaksno vprasanje ali dvom pa kar na plan z njim da podebatiramo.
Aja slike nic ne "goljufajo" in kazejo dejansko stanje avta. Zal pa boljsega svetlobnega vira kot je 380 watov luci na steni in en 500w reflektor zal nimam :)

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Ne apr 18, 2010 3:21 pm

Avtomobil izgleda zelo dobro narejen 8) problem pri extrafini je da ne pusti LSP finish. PB BH je sicer super glaze vendar v kolikor že prej narediš LSP finiš ga skoraj ne potrebuješ in mogoče naslednjič preskočiš ta del in uporabiš;

compound Menzerna 3.02->finish85RE5->LSP FK2685->QD FK425

S takšno kombinacijo boš imel perfekten izdelek prav tako pa boš prihranil čas, kateri je pri tem poslu ključnega pomena.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne apr 18, 2010 4:15 pm

@Miholl84

Super zgleda tole. Se mogoče jutri zapeljem do tebe pa se zmeniva za par stvari, ker obvladaš zadevo. ;)

boterc
Nov uporabnik

Napisal/-a boterc Sr apr 21, 2010 12:32 pm

Super opravljeno delo.
Tudi ure dela so mi nekako normalne.

Zanima me pa, kaj naj bi še prišlo med polishingom in glazeom?
In pa kaj je LSP?

Tnx.
Ni vse zlato, kar se sveti...videt je pa fajn!

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr apr 21, 2010 12:38 pm

miholl, kje se ne najde?
lp

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr apr 21, 2010 12:52 pm

mislim da men še nisi odgovoru kar me je zanimal, no ja, me še vedno zanima 8)

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Sr apr 21, 2010 12:56 pm

Sory sem spregledal...plastike nismo nic mazali, rorcke sem pa s purolom malo obdelal, potem pa se cez z grobo polirno pasto tako na hitro na roke. Problem pri mocnih bencinarjih je da znajo kaj olja ven pljunit in se tale krom hitro umaze...

Juhica, sem z NM.

LP Miholl

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Sr apr 21, 2010 3:14 pm

Miholl84 je napisal/-a:Oj. Hvala za replaye in dvome :)

Zakaj sem se odlocil za tak postopek kot sem se je vec razlogov:

- omejenost s casom
-Scholova groba pasta je naredila odlicno delo,
-ki ni potrebovalo ogromno popravkov, zato je extra fina od 3M le nadgradila narejeno

Korekcija seveda ni 100% , ker za tako korekcijo bi rabil avto najmanj 2 dni, kar seveda potegne popolnoma drugo ceno za seboj, prav tako pa sem mnenja, da je taka stopnja korekcije kot je bila dosezena na tem audiju povsem dovolj dobra za stranko, ker vse kar bi bilo vec bi bilo le obiranje denarja za isto zadovoljstvo, kar pa ni ravno moj namen in nacin dela.

Aja slike nic ne "goljufajo" in kazejo dejansko stanje avta. Zal pa boljsega svetlobnega vira kot je 380 watov luci na steni in en 500w reflektor zal nimam :)

Miholl upam, da nisi moje sporočilo razumel kot "napad" na tvoje delo. Korekcija izgleda super. Se pa ne morem strinjat, da slike ne goljufajo. Že lep čas se namreč trudim, da bi na svojih korekcijah s fotoaparatom ujel vse kar vidijo moje oči in mi do danes še ni uspelo prikazat povsem identičnega stanja. In za razliko od tebe (sklepam po tvojih slikah) uporabljam DSLR aparat. Sicer vstopni model, a vseeno boljše kot mobiteli in večina trotl aparatov.

Mi je pa povsem jasno, da si za takšen pristop odločil zavoljo časa in vsesplošne slovenske miselnosti. Ti kot podjetnik zagotovo ne moreš delat 30 ur in računat 100€, to je povsem jasno in temu primerna je storitev in cena. In to je tisto, kar je, po mojem skromnem mnenju, zelo škoda. Zdej zakaj je tako in ne drugače ne bi na tem mestu. Žal večina še vedno tretira poliranje kot 2-3 urno delo za 50 €. Kar je več časa ali denarja te gledajo kot smrkca. In tako se vse začne in konča pri denarju, kvaliteta pa pade na drugo mesto.

lp

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Sr apr 21, 2010 5:36 pm

Screamer ne skrbi,meni je popolnoma jasno kaj vas zanima. Pač pri nekaterih je tako da rabiš res en četico različnih polirnih past in gobic, pri nekaterih malo manj. Tukaj se je kombinacija Scholl&3M pač izkazala kot dobra izbira.

In ja seveda, tista kugla na nebu ki ji pravimo sonce nam pove realno stanje, kar se fotk tiče,sem mislil predvsem to da ni bilo z namenom oz. namenoma slikano v senčnih površinah,kjer se že dobro opran avto lepo sveti :)

Je pa res kar je CSF napisal, 3M modra (ultrafina) da res lep videz in globino vozilu,pri katerem potem glaze ne pride toliko do izraza.

boterc je napisal/-a:Super opravljeno delo.
Tudi ure dela so mi nekako normalne.

Zanima me pa, kaj naj bi še prišlo med polishingom in glazeom?
In pa kaj je LSP?

Tnx.

Med polišingom in glazeom naj ne bi nič prišlo, edino pranje avtomobila da spereš vso polirpasto dol. Nato pa naneseš glaze ki ga zapreš z LSPjem (last stage product)

LSP = zaščita ki jo daš na avto (sintetični vosek ali kak drug polimer ipd...)

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Sr apr 21, 2010 5:38 pm

Me pa zanima, ker vsi sprašujete za ceno (zsji pa to), koliko se VAM zdi vredna taka korekcija,ki jo vidite tu na slikah...

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Sr apr 21, 2010 6:04 pm

Miholl84 je napisal/-a:Me pa zanima, ker vsi sprašujete za ceno (zsji pa to), koliko se VAM zdi vredna taka korekcija,ki jo vidite tu na slikah...

Glede na to da te ponekod pride že samo dobro pranje avtomobila okrog 80€, (seveda notranjost in zunanjost) brez poliranja, bi rekel da je cena okrog 100 kar realna, seveda odvisno tudi od velikosti avta, ter zahtevnosti laka? (za zahtevnost laka nevem a je res tako pomembno, sem pa slišal o tem pri enem, ki bi mi naj poliral avto)
...::: www.CST-TEAM.net :::...
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov