Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

bestsoundever
Novinec

Kraj: Koper

Prvo Poliranje

Napisal/-a bestsoundever Ne nov 07, 2010 10:59 pm

Živjo.
Nabavil sem avto (honda civic letnik 96) in še ni bila polirana. Barva je rdeča navadna.
Zdej sem nabavil tudi polirko v forstinger (felkemarkt-aut) za 60e.
Zraven sem dobil tisto ovco-tampon in pa nastavek fi 180mm z ježkom.
Avto ni preveč "zdelan" ima par prask, holograme in pa malenkost je enakomerno poobledel (kar je normalno glede na letnik).

Vprašanje za mmm experta oz. vsakega ki dela s 3M pastami.
Videl sem zraven ko je kolega premazal avto samo z 3M ROSA ROČNO in je bil efekt FENOMENALEN tako da sm se odločil za 3M.

Moje Vprašanje:
Ali je dovolj če cel avto spoliram z ULTRAFINA (modra) 3M pasta (high gloss polishing pad - moder tampon) ter ročno nanesem čez zaščito 3M ROSA ?

Zdej ne potrebujem da bo avto kot nanovo polakiran ampak da bo opazna razlika ter brez hologramov? Paste so drage tako da naj bo čim nižji budget, dajte mi eno kombinacijo past (3M) oz. Rosa pa še eno oz.max dve pasti, če je le to potrebno. Upam da me razumete :)

HVala Jernej.
Telekomunikacije in obramboslovne vede...

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Re: Prvo Poliranje

Napisal/-a Miholl84 Po nov 08, 2010 12:35 am

3M rosa je silikonska pasta - po domače, z njo ne narediš nič, samo sijaj daš za kako pranje, dva.

Priporočam nabavo zelene 3m in modre 3m. Ovčko vrzi v kot in pojdi v mavrico ali kako podobno trgovino po 3M gobe in vzami zeleno in modro - vsako po dva komada. Ker nevem kak krožnik si dobil zraven mašine, priporočam manjši krožnik na katerega bodo pasale omenjene gobice.

To je na kratko in najceneje. Če želiš malo bolj na široko pripravi 1000 eur pa bomo šli dalje...

LP M.
C u O r E S p O r T i V o

bestsoundever
Novinec

Napisal/-a bestsoundever Po nov 08, 2010 1:48 pm

Hm zelena, fast cut, je potrebna pri takem poliranju? Kaj pa če vzamem rumeno in modro potem pa še rosa ?

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Po nov 08, 2010 2:53 pm

Moj nasvet. pr csfju uzem menzerno 3.02 in zeleno hexlogic gobico ter menzerno 85re5 in podlozni kroznik fi125, u mavrici pa kup 3m modro gobo. tko bos cenej skoz prsu in kvaliteta je vrhunska.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po nov 08, 2010 3:07 pm

Če res želiš 3Ma, potem rumena penca in rumena pasta. To ti je res najcenejša opcija od 3Ma in če boš delal pravilno ne bi smel imet hologramov. Ampak potem je fino dat čez še kakšno zaščito. Dejansko je karkoli boljše kot pa nič, tako da magari kak poceni vosek od sonaxa iz najbljiže avto-moto trgovine.

Ti pa rumena pasta ne bo spravila veliko ven, razen tistih najmanjših od pranja. Za kaj več bo treba vajo kar nekajkrat ponovit oz. kupit bolj agresivne pence in paste, da pospešiš postopek.

lp

bestsoundever
Novinec

Napisal/-a bestsoundever Po nov 08, 2010 10:37 pm

Kaj pa takole:
3m rumena pasta + rumena gobica
3m modra-Ultrafina (antihologramska)pasta + modra antihologramska gobica
3m rosa zaščitni vosek

bo opazna razlika?????

LP Jernej

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer To nov 09, 2010 11:07 pm

bestsoundever je napisal/-a:Kaj pa takole:
3m rumena pasta + rumena gobica
3m modra-Ultrafina (antihologramska)pasta + modra antihologramska gobica
3m rosa zaščitni vosek

bo opazna razlika?????

LP Jernej

Razlika bo opazna. Ampak to niti ni tako malo denarja :), pa še tega 3M rosa zaščitnega voska ne poznam...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To nov 09, 2010 11:11 pm

Ali nima od 3M-a zaščitni vosek rdeč pokrovček?

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc To nov 09, 2010 11:15 pm

..antihologramska pasta ne obstaja. Brez hologramov boš bil le če boš pravilno obdelal pasto. Ne pozabi na mešanico izopropanola in pa destilirane vode, s katero po poliranju - preden daš zaščito gor prebrišeš avto da odstraniš razna olja itd.. pa srečno :D
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom To nov 09, 2010 11:22 pm

jas v službi uporabljam 3m-ove paste in bi v tvojem primeru naredil slednje: 3m rumena+zelena goba (lahko tudi oranžna), 3m modra+modra goba, in vosek. lahko pa tudi brez voska. z rumeno se malo dlje časa poigraj in bo za prvo poliranje z rezultatom več kod zadovoljen. je pa res da neboš odstranil dosti prask, holograme in pa pobledelost boš pa porihtal ;)

bestsoundever
Novinec

Napisal/-a bestsoundever Če nov 11, 2010 4:44 pm

fantom je napisal/-a:jas v službi uporabljam 3m-ove paste in bi v tvojem primeru naredil slednje: 3m rumena+zelena goba (lahko tudi oranžna), 3m modra+modra goba, in vosek. lahko pa tudi brez voska. z rumeno se malo dlje časa poigraj in bo za prvo poliranje z rezultatom več kod zadovoljen. je pa res da neboš odstranil dosti prask, holograme in pa pobledelost boš pa porihtal ;)

Se pravi 3m modra + modragoba to misliš ultrafina modra pasta? :)

Superca hvala lepa!!!!

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Če nov 11, 2010 4:46 pm

točno tako ;)

bestsoundever
Novinec

Napisal/-a bestsoundever Pe nov 12, 2010 1:20 am

Kako pa mešam potem tisto z vodo? 1:1 ? :D

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Pe nov 12, 2010 3:01 pm

bestsoundever je napisal/-a:Kako pa mešam potem tisto z vodo? 1:1 ? :D

1:1 bo več kot dovolj močno za brisanje ostankov past. Priporočam uporabo mehke vode.

bestsoundever
Novinec

Napisal/-a bestsoundever Ne nov 14, 2010 10:08 pm

Se pravi destilirana voda + tale čistilni bencin bo vredu ? (ni izopropanol) ampak piše da je močno hlapljivi čistilni bencin. mehka voda? brez klora? --destilirana?

HVALA

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Ne nov 14, 2010 10:33 pm

če lahko jaz kaj napišem :D
kot je napisal grahovc vzai menzerno 3.02 za odpravlanje poškodb. tole je enostavno vrhunska pasta nad katero boš zelo presenečen kaj vse odstrani in kakšen finiš pusti.
za konec pa jaz nebi menzerna 85re5 ampak 3m modra.
se mi zdi dosti bolj preprosta za uporabo. se ne suši, ne zapaca gobice itd itd itd. meni osebno je 3m modra noro dobra, medtem ko se z rumeno kar nočem in nočem razumet in sem je že spičil 3/4litra. za razliko od 3.02 menzerne za katero sem rekel evo to je to, ko sem spoliral prvega pol kvadrata. se mi tudi zdi da za enak učine porabim približno 30% manj menzerne kot 3m. tudi 3.02 dosti bolj dolgo ostane "mastna" medtem ko 3m rumena relativno hitro začne prašit.

kaj se pa roza 3m-a tiče. pa še nisem delal in tudi nebom. kaj sem bral od angležev ni to nič posebnega. pač nek finiš vosek nabit z filerji. neke zaščite pa ne nudi.

še glede navet od miholla za zaeleno. zelena je potrebna res če je avto v res obupnem stanju. če boš delal z menzerno 3.02 boš spravil ven marsikaj. sploh pa če nimaš kakih res obupnih swirlsov in če ni potrebe po odstranjevanju raznih globjih prask.

nekdo je še omenjal kombinacijo 3m rumena na zeleno gobo. tui to odsvetujem, je goba pretrda in če še nimaš izkušn lahko hitro nardiš pizdarijo če ti začne skakat po avtu.

aja pa še to.
to ko si kupil mašino je bil drobiž :) zdaj se bojo šele začeli stroški, da nabaviš ostalo :)

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po nov 15, 2010 11:32 am

bestsoundever je napisal/-a:Se pravi destilirana voda + tale čistilni bencin bo vredu ? (ni izopropanol) ampak piše da je močno hlapljivi čistilni bencin. mehka voda? brez klora? --destilirana?

HVALA

Kakšen čistilni bencin? Kupi izopropilni alkohol. Dobi se ga v kakšnem Merkurju in verjetno še kje. Na bencin pozabi in pika.

bestsoundever
Novinec

Napisal/-a bestsoundever Po nov 15, 2010 11:50 pm

lenivec je napisal/-a:če lahko jaz kaj napišem :D
kot je napisal grahovc vzai menzerno 3.02 za odpravlanje poškodb. tole je enostavno vrhunska pasta nad katero boš zelo presenečen kaj vse odstrani in kakšen finiš pusti.
za konec pa jaz nebi menzerna 85re5 ampak 3m modra.
se mi zdi dosti bolj preprosta za uporabo. se ne suši, ne zapaca gobice itd itd itd. meni osebno je 3m modra noro dobra, medtem ko se z rumeno kar nočem in nočem razumet in sem je že spičil 3/4litra. za razliko od 3.02 menzerne za katero sem rekel evo to je to, ko sem spoliral prvega pol kvadrata. se mi tudi zdi da za enak učine porabim približno 30% manj menzerne kot 3m. tudi 3.02 dosti bolj dolgo ostane "mastna" medtem ko 3m rumena relativno hitro začne prašit.

kaj se pa roza 3m-a tiče. pa še nisem delal in tudi nebom. kaj sem bral od angležev ni to nič posebnega. pač nek finiš vosek nabit z filerji. neke zaščite pa ne nudi.

še glede navet od miholla za zaeleno. zelena je potrebna res če je avto v res obupnem stanju. če boš delal z menzerno 3.02 boš spravil ven marsikaj. sploh pa če nimaš kakih res obupnih swirlsov in če ni potrebe po odstranjevanju raznih globjih prask.

nekdo je še omenjal kombinacijo 3m rumena na zeleno gobo. tui to odsvetujem, je goba pretrda in če še nimaš izkušn lahko hitro nardiš pizdarijo če ti začne skakat po avtu.

aja pa še to.
to ko si kupil mašino je bil drobiž :) zdaj se bojo šele začeli stroški, da nabaviš ostalo :)

Točno to sem želel slišati. res hvala za kvaliteten odgovor.
Se pravi nabavim:

menzerno 3.02 in kakšen tampon?
ter modra pasta + moder tampon 3m, je to ta pasta?
Slika

in tale tampon za ultrafino:
Slika

In po uporabi teh dveh prebrišem z izopropanolom ter mešanico destilirane vode.
Kaj pa priporočaš za zadnji nanos po teh dveh zadevah?

Se opravičujem če odkrivam toplo vodo vendar sem laični začetnik :)

hvala lenivec!

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc To nov 16, 2010 12:52 am

kaj sem ti pa jaz napisal par postov visje glede materiala-Gobice?
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec To nov 16, 2010 12:01 pm

upam da se zavedaš da ta pasta pride nekaj malega manj kot 50€ liter :D
manj pa nemoreš kupit :) za enkratno poliranje je boš pa recimo deci porabil če neboš šparal :D
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost