Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
alexmarsic
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Čiščenje sedežev

Napisal/-a alexmarsic Ne avg 07, 2011 10:02 pm

Pozdravljeni!

Soočam se s problem namreč zadnjič sem prevažal nekaj smeti v avtu sicer so bla v 4 vrečkah ena vrh druge ampak useeno ni pomagalo na zadnjih sedežih se je skozi celotni sedež iztekalo pivo iz smeteh sedaj smrdi zelo in ostal je zelo velik flek. Nebi rad zapravil veliko denarja v globinskem čiščenju zato vas sprašujem če je kakšna možnost da to sam poskusim da lahko še kaj ukrepam.

ridder
Novinec

Re: Čiščenje sedežev

Napisal/-a ridder Po avg 08, 2011 7:48 am

sem ti poslal pm, drugač pa brez ustreznih čistil pa vodnega sesalca boš bol težko kaj naredil. flek boš delno dubu vn, ampak bo pa vonj ostal.

http://www.carshinefactory.com/products ... n&cPath=69 če boš sam delu probaj s tem če bo mogoče šlo

l.p.

Uporabniški avatar
alexmarsic
Nov uporabnik

Napisal/-a alexmarsic Po avg 08, 2011 8:07 am

Hvala ti za tvoj odgovor in pm. Vodni sesalec imam. Problem je da je to že drugič prišlo na isto mesto pa smo skupaj z bratrancem ki dela na avtopralnici spackali vsa živa čistila gor in ne izgubi več tistega nevšečnega vonja. Pivo je prekleto! Čiščenje je kar enostavno in flek gre takoj dol problem je odstanit vonj

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder Po avg 08, 2011 10:25 am

lej če ti nebo ratal prpel h men, ti bom za đabe naredu :P za eno prekleto pivo :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po avg 08, 2011 11:33 am

alexmarsic je napisal/-a:Hvala ti za tvoj odgovor in pm. Vodni sesalec imam. Problem je da je to že drugič prišlo na isto mesto pa smo skupaj z bratrancem ki dela na avtopralnici spackali vsa živa čistila gor in ne izgubi več tistega nevšečnega vonja. Pivo je prekleto! Čiščenje je kar enostavno in flek gre takoj dol problem je odstanit vonj

Samega vonja se ne boš znebil z nobenim čistilom.
Sem imel primer, ko je otrok pobruhal usnjene sedeže v enem avtu. Vse se je očistilo brez problema, vonj je pa ostal, kljub poizkusom vseh možnih čistil :huh:
Avto se je en mesec vozilo z odprtimi šipami, tako da je lastnik na koncu skoraj obupal in bil že pripravljen prodati popolnoma nov avto. Čez čas pa je vonj sam izginil :)

ridder
Novinec

Napisal/-a ridder Po avg 08, 2011 2:11 pm

peroRS je napisal/-a:
alexmarsic je napisal/-a:Hvala ti za tvoj odgovor in pm. Vodni sesalec imam. Problem je da je to že drugič prišlo na isto mesto pa smo skupaj z bratrancem ki dela na avtopralnici spackali vsa živa čistila gor in ne izgubi več tistega nevšečnega vonja. Pivo je prekleto! Čiščenje je kar enostavno in flek gre takoj dol problem je odstanit vonj

Samega vonja se ne boš znebil z nobenim čistilom.
Sem imel primer, ko je otrok pobruhal usnjene sedeže v enem avtu. Vse se je očistilo brez problema, vonj je pa ostal, kljub poizkusom vseh možnih čistil :huh:
Avto se je en mesec vozilo z odprtimi šipami, tako da je lastnik na koncu skoraj obupal in bil že pripravljen prodati popolnoma nov avto. Čez čas pa je vonj sam izginil :)

k meni je pripeljal opel vivaro, je reku, da mu v avtu smrdi :(
pa sem mu komplet avto globinsko sčistu pa je reku, da je blo pol ok-vonj izginil.
prav tako sem imel primer, ko je z bmw 320 pripeljal avto z madežem na sedežu. biu je od mleka-podobno kot pri tep, ker se je skisalo je grozno smrdelo. Pa sm meu avto 3 dni pr men, pa usak dan dvakrat šou čes, pa se ni več nič vohal :)
no mogoče sem meu pa sam srečo, da je tko dobr ratal :P

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po avg 08, 2011 2:43 pm

Se strinjam, da v večini primerov avto po čiščenju lepo zadiši, včasih pa ne pomaga nič, razen tega da ga daš ven na prepih in upaš da bo vonj izginil :huh:

scott
Novinec

Napisal/-a scott Po avg 08, 2011 3:49 pm

Nekoč sem gledal na TV oddajo AUTO MOTOR UND SPORT,kjer so se lotili spomladanskega čiščenja.Uporabili so samo stvari ki so na voljo v vsakli kuhinji,za armaturo naprimer mleko.Želeli so se znebiti tudi vonja po cigaretnem dimu in uporabili skodelico sveže mlete kave,ki so jo preko noči pustili pred sovozniškim sedežem. Baje je vonj cigaret čudežno izginil.
Poskusit ni greh kajne.

Uporabniški avatar
alexmarsic
Nov uporabnik

Napisal/-a alexmarsic Po avg 08, 2011 4:15 pm

Hvala za vaše ideje bomo kaj poskusili trenutno mam dva prfuma od lavande ki verjetno brez njih nebi še danes mel mira z smradom če jih dam več pa takoj zavoham sedež. Bo mogoče najbolj koristno da dam ven zadnje sedeže pa jih pustim par dni zunaj na balkonu da se smrad umiri

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po avg 08, 2011 5:00 pm

scott je napisal/-a:Nekoč sem gledal na TV oddajo AUTO MOTOR UND SPORT,kjer so se lotili spomladanskega čiščenja.Uporabili so samo stvari ki so na voljo v vsakli kuhinji,za armaturo naprimer mleko.Želeli so se znebiti tudi vonja po cigaretnem dimu in uporabili skodelico sveže mlete kave,ki so jo preko noči pustili pred sovozniškim sedežem. Baje je vonj cigaret čudežno izginil.
Poskusit ni greh kajne.

niti predstavljati si nočem smradu ki bi ga povzročilo skisano mleko na armaturi :huh: :huh: :huh:

Če dobro mokro presesaš in uporabiš namenska čistila, vse tekstilne površine v avtu smradu sigurno ne bo več. Dodaš še kakšno dišavo in avto bo spet dišal :)
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

drejc87
Nov uporabnik

Napisal/-a drejc87 Sr okt 05, 2011 4:10 pm

Zanima me katero sredstvo za čiščenje sedežev iz blaga uporabljate?

Hvala in lp!

tozi33
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a tozi33 Sr okt 05, 2011 7:20 pm

APC special cleaner od Automagica. Mešaš ga v razmerju 1:10, za trdovratnejše madeže pa lahko narediš tudi močnejšo raztopino. Seveda pa potem obvezno spereš sedeže z ekstrakcijskim sesalnikom.

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Če okt 06, 2011 9:04 am

Zanima me katero sredstvo za čiščenje sedežev iz blaga uporabljate?

Trenutno Autobrite FAB, vsestranski APC katerega lahko uporabiš tako v "vodnem" sesalcu kot kot čistilo za vse plastične in tekstilne dele v avtomobilu(hiši)
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če okt 06, 2011 10:12 am

Tako drago v pralnicah tudi ni - meni se je zlilo 3 litre cvička, k sreči samo po tleh in spodnjem delu sedeža. Isti dan sem peljal v pralnico, ga je večkrat zalil z vodo in posesal ven, na koncu globinsko sčistil (ne vem s katerim čistilom) in po dveh tednih je tudi vonj popolnoma izginil. Plačal pa sem 35 EUR.

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Pe okt 07, 2011 3:41 pm

Kratek opis kako brez težav očistimo oblazinjene dele in strop v notranjosti avtomobila.

pred čiščenjem;

Slika

Slika

Če nimamo pri roki vodnega "kemičnega" sesalca lahko zadevo rešimo s sledečim postopkom. V plastenko s razpršilko zmešamo čistilo v naem primeru Autobrite FAB(glej razmerje v flaški)

FAB

Slika

dodamo vodo

Slika

Poškropimo del katerega se bomo lotili čistiti in počakamo nekaj minut

Slika

s pomočjo gobice ( v tem primeru se je uporabila "gobica za mrčes" ) s malim pritiskom očistimo željeni del(gobica naj predhodno namočena v čistilu oz. vodi)

Slika

Ostanke čistila-vode enostavno popivnamo/osušimo s mikrokrpo

Slika

rezultat 50/50

Slika
Slika

Še druga stran

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Končni rezulta (polovica zadnji del ni bil očiščen)

Slika

Slika

Upam, da bo ta post pomagal komu ki želi očistiti oblazinjene dele ampak žal nima vodnega sesalca :DDD
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
Imbecilus
Nov uporabnik

Napisal/-a Imbecilus Pe okt 07, 2011 4:14 pm

Živjo;

@CSF: A bi ti men tud...? :twisted:

Pred kratkim sem imel možnost preizkusiti Turtle Wax http://www.turtlewax.com/product-detail.aspx?prodid=56.

Madeži na sedežu so izginili, po čiščenju so bili sedeži še rahlo vlažni, čez noč so se posušili.

Zjutraj, ko sem se vsedel v avto, je lepo dišalo po sveže opranem perilu.

...lp

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To okt 11, 2011 8:42 am

Pa ni nevarnosti da bi mokro čiščenje stropne tapete povzročilo odstopitev le-te?
Slika

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel To okt 11, 2011 7:01 pm

[quote="csf"

Trenutno Autobrite FAB, vsestranski APC katerega lahko uporabiš tako v "vodnem" sesalcu kot kot čistilo za vse plastične in tekstilne dele v avtomobilu(hiši)[/quote]

Kje se pa ta čistila kupi. Imam precej zanemarjeno notranjost pa bi naredil eno temeljito čiščenje.

lp pavel

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 11, 2011 7:13 pm

Ja pir iz sedežev pa res ni noben problem ven dobit....Been there, done that (od politega pira in zosa od odojka....do politega mleka. Tut bruhanje gre b.p. ven) Vse kar potrebuješ je globinski sesalec in čistilo za strojno čiščenje tekstilnih površin. Pol pa greš 2x al pa 3x čez (samo fesjt je treba namočit...ne pa tak kot to delajo te "profi damice", ki globinsko spucajo cel avtobus v eni uri) pa je stvar rešena. Ne samo, da bo flek izginu....tut smrdelo ne bo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK To okt 11, 2011 7:50 pm

Ravno včeraj sem dobil nazaj avto iz globinskega čiščenja.. spet je, kot nov! :D so se zelo potrudli, pa tud ugodno je blo.. 70€, pa še od zunaj so ga zglancali in povoskali!

mam navado, da ga dam vsako leto globinsko očistit, prej sem plačeval po 120€.. zgleda je recesija malo sklestila cene!

ce zeli kdo kontakt, naj mi napise na pm, da ne bom delal tukaj reklame.. je pa podjetje iz MB!
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov