Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So dec 13, 2008 8:45 pm

csf je napisal/-a:Liquid glass ni problema dobit je pa cena vsaj za mene kar zasoljena saj stane 473ml skoraj 40Eur :roll: ,kar ob dveh ali treh nanosih ki jih moreš nanesti na enkrat niti ni več tako poceni .

Če pa bi ga vseeno kdo rad imel več na PM .

8)

To je res, da zgleda kar drago. Znima me pa drugo; koliko ga porabiš da zrihtaš en avto recimo dva nanosa?
Pa kako se sploh to nanaša, ne vem ali je to bolj redka tekočina ali je kaj bolj gostega? Pa nakoncu se enako zglanca kot vosek ali je kaj drugače?

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Ne dec 14, 2008 8:10 am

ali misliš, da tega ne bi mogel rešit s kako drugo firmo?

To lahko narediš s kateremokoli polishem vendar v tem prineru se 3M izkaže kot najbolj primeren produkt ker porabiš manj časa kot pri ostalih polishih da dobimo popoln izdelek
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Ne dec 14, 2008 8:15 am

koliko ga porabiš da zrihtaš en avto recimo dva nanosa?

Ne vem v ml vendar ,če hočeš da dosežeš optimalno zaščito laka ( vsaj kolikor se z LG da :roll: ) moraš nanesti vsaj 3 nanose stem da je med prvima dvema vsj 12 ur razlike .
Nanaša se s gobastim aplikatorjem ali mikro krpo ,ena flaška bi morala zadostovati za 3-4 avtomobile spet odvisno koliko nanosov boš nanesel .
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 14, 2008 9:08 am

csf je napisal/-a:
koliko ga porabiš da zrihtaš en avto recimo dva nanosa?

Ne vem v ml vendar ,če hočeš da dosežeš optimalno zaščito laka ( vsaj kolikor se z LG da :roll: ) moraš nanesti vsaj 3 nanose stem da je med prvima dvema vsj 12 ur razlike .
Nanaša se s gobastim aplikatorjem ali mikro krpo ,ena flaška bi morala zadostovati za 3-4 avtomobile spet odvisno koliko nanosov boš nanesel .

Jest sem liquid glass uporabu letos na svojem avtu, pa še na dveh drugih. Nanašal sem tako kot piše v navodilih...na štiri ure en nanos....na vsaki avto sem nanesu štiri sloje. Porabu sem ga pa za cca. 2 prsta za tri vozila. Kulk je to v ml...ne vem. Vem pa da ga bom še dolgo imel :P + je vreden svojega denarja.

LP!

profii
Nov uporabnik

Napisal/-a profii Ne dec 14, 2008 11:34 am

pri nanašanju takih stvari kot je LG velja zlato pravilo, manj je bolje.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne dec 14, 2008 12:15 pm

No sej potem pa ni to tak problem, če ga gre tako malo. Tako da bo treba to nekje dobit. Jutri bom poklical v Trzin, če se da naročit, da pošljejo, če ne se bom pa na @csf- ja obrnil, ko je omenil, da bi lahko to tudi on zrihtal.
No zdaj sem se še odločil, da bom probal malo tiste luknjice od peska po havbi zadelat preden bom poliral. Kolikor sem zasledil na forumu se dobi na orginal servisu taka barvna kontura in lak za popravljanje takih pikic. Se bom oglasil jutri na Renault, če se da kaj dobit.
Razen, če mi še kdo pove, kje v Celju ali pa Mariboru bi lahko dobil tak fini vodobrusni papir? V Merkurju se spovnim, da sem že enkrat iskal pa so imeli samo do 1600 bolj finega pa ne.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 14, 2008 12:19 pm

profii je napisal/-a:pri nanašanju takih stvari kot je LG velja zlato pravilo, manj je bolje.

Kak to misliš? Količinsko manj naneseš = bolje, ali manj nanosov = bolje?

LP!

profii
Nov uporabnik

Napisal/-a profii Ne dec 14, 2008 3:36 pm

količinsko manj. ravno toliko da use pokriješ. kar je viška se tako ali tako spremeni v prah ki ga kasneje pobišeš dol. še celo lažje gre dol ostanek če ga je manj.
edit: več nanosv je bolje, vendar do neke meje. pa čimveč časa more pretečt med nanosi.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po dec 15, 2008 12:57 pm

No jaz sem danes naročil liquid glass od teh iz Trzina, mi je rekel da bodo punce poslale :lol:
Zdaj točne cene niti nisem zvedel je rekel, da bolj napamet govori. Rekel je, da pride nekje med 45 in 50€ za tisto pakngo, ki jo oni uporabljajo, naj bi bila 750ml. Bomo vidli kaj bom dobil. Rekel je pa, da če dam to v treh nanosih, da imam za deset avtov.

Me pa še nekaj zanima. Ta gospod mi je rekel, da je treba nanašat na minimalno 4 ure, da zdaj še mogoče dlje, ker je več vlage. Rekel pa je tudi, da je treba obvezno nanašt vodoravno ne krožno. Vem pa ne, če bom dobil kaka navodila zraven, ker je rekel, da tega tako malo prodajo, da včasih so dajali navodila zraven zdaj pa ne ve, če jih še imajo kje. Bodo pa probali nekaj najdit.
Bi prosil, če ima kdo navodila kako se dela s liquid glass- som, če bi mi lahko napisal ali pa preskeniral pa poslal. Da slučajno kaj ne zaj***m :(

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 15, 2008 1:41 pm

Sej nimaš kaj zajebat...pač ne delaš krožnih gibov, ampak greš lepo levo - desno. Jest potem malo počakam in nato obrišem vse skupi. Vsekakor je pa treba avto prej oprat, temeljito očistit lak, fejst spolirat in nazadnje it gor z LG-jem. Jest sem z LG-jem zelo zadovoljen, prej sem uporabljal raznorazne cmarunge, ampak to ni blo to. Praviš za 750ml LG-ja boš plaču 45-50 €? To je pa pocen. Jest sem dal za 473ml mislimda 54 € pri enem znanem slov. tunerju. Pa ni važno...zadeva je vredna svojga dnarja. :D

LP!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po dec 15, 2008 2:48 pm

Ja no sej ni točno vedel, kaka paknga je, je rekel: "Meni se zdi, da 750 ml." Bom videl kaj bom dobil, bom poročal, mogoče še komu prav pride.

A potem praviš, da ni neke hude teorije okrog tega? Se pravi lahko uporabim gobast tampon od polirke in lepo z ravnimi gibi brez kroženja nanašam. Sam kaj to se ta premaz res tako dolgo suši ali je to zato, da rata bolj trd?
Kaj pa potem, ko ostanek dol pobrišeš, potem verjetno lahko s krožnimi gibi ne, ker je že suho? Kaj pa, da bi predolgo pustil se lahko zgodi? Recimo, da bi zvečer namazal potem pa čez noč pustil in zjutraj zglancal?

profii
Nov uporabnik

Napisal/-a profii Po dec 15, 2008 10:43 pm

nanašaj z aplikatorjem ali pa z mikrofibro (z enim vogalom). zbriši pa prav tako z mikrofibro. drži se navodil koliko cajta moraš pustiti stvar stati na avtu.
avto seveda prej dobro operi in spucaj z plastelinom. rezultat bo mnogo bolši.

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Po dec 15, 2008 11:42 pm

Allright mišek... Zdej naj pa csf v tej temi zapiše, da ti ga zrihta za 10 € manj, pol se boš pa lahko sikiral :) . No sej polovico ga odkupim ampak če daš kak popust :D .

Mal heca mora bit. Poročaj kako se zadeva obnese.

lp

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Sr dec 17, 2008 6:31 pm

750ml LG ne obstaja ,obstaja v dveh pakungah in sicer 236ml in 473ml ,cena za manjšo flaško je 29Eur za večjo pa 37Eur :D

Nobeden še ni napisal da je zelo priporočljivo pred nanosom LG avtomobil premazati s t.i pred čistilom istega proizvajalca 8)
EAT-SLEEP-DETAIL

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr dec 17, 2008 8:42 pm

No jaz ne vem kake paknge obstajajo, vem samo da še nisem nič dobil :?
Če še jutri ne bo jih morem poklicat pa vprašat, če so pozabli na mene. Pikolina jaz bom to drugi teden rabil.
To da je treba še s čim prej namazat še pa res nisem nikjer zasledil. Hudiča zakaj ste tisti, ki imate izkušnje s tem tako redkobesedni pa je treba vse po nitkah iz vas vlečt. Dajte malo več povedat okrog tega no, če veste. Kak premaz je to koliko stane. Kaj če prej avto poliraš ni potem to dobro za direkten nanos, zakaj bi bilo treba še prej s tistim čistilom. Po poliranju pa je menda ja površina čista ali ne?

Malo višje sem spraševal za vodobrusni papir, naj povem, če slučajno komu koristi. V Bauhausu imajo samo do 1000 v Merkurju ga sploh nimajo, to vse govorim za Mariborski konec, sem tam v torek iskal pa ni obrodilo sadov. Danes sem ga pa dobil v Šentjurju pri Celju v Elektro bum (nasproti avtobusne postaje tista nova stavba).
Imajo do 2000 in vse od 3M je pa cena za komad 74 centov.
Žalostno, da pa tisti veliki centri tega sploh ne poznajo

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če dec 18, 2008 12:43 am

lenivec je napisal/-a:dobiš pa povsod ko prodajajo barve in lake

Barve in lake že skoraj povsod prodajajo tega papirja pa ne dobišglih vsepovsod. Merkur ima dosti stvari, tudi barve, nimajo pa niti enega vodobrusnega papirja. :?

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Če dec 18, 2008 9:46 am

Hudiča zakaj ste tisti, ki imate izkušnje s tem tako redkobesedni pa je treba vse po nitkah iz vas vlečt. Dajte malo več povedat okrog tega no, če veste.

Če bi hotu usakemu odgovorit na PM in uprašanja bi lahko cele dneve na forumih ždel ,za kar pa res nimam časa .

Sam uporabljam 2000 ,2500 in 4000 vodobrusni papir ,žal se v slo dobi samo 2000 vodobrusni .Kupiš ga lahko v vsaki trgovini z barvami .

Gled na to da uporabljaš izdelke AM ki usebujejo filtre in olja je nujno pred nanosom LG površino očistit .Lahko jo očistiš z npr 30% alkoholom ki ga lahko kupiš v lekarni ali namensko narejenimi izdelki .
EAT-SLEEP-DETAIL

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če dec 18, 2008 6:18 pm

E to, to mi je ravno danes tudi ta iz Top Finish- a rekel, ko sem ga klical kje je pošiljka za mene. Pa sem mu omenil, da sem slišal, da je treba prej še z nečim očistit.
Je rekel, da ne ve kaj ljudje prej gor dajejo, samo da lahko pa spucam z alkoholom, da odstranim vse ostanke paste, voske iz površine, da se potem bolje prime.
Samo on je omenjal neki alkohol 90%, a je to možno? Tist pol verjetno vse shlapi preden lahko kaj narediš. Bom šel res jutre še to iskat, dobim pa še tudi plastelin, potem bo pa vse. Sam še v roke plunit pa na delo :)
Kak močen alkohol zdaj vzet? Če je sploh kaj na izbiro. Pa koliko bi ga bilo dobro met? To ko hlapi se verjetno kar hitro vse posuši.

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Ne dec 21, 2008 1:32 pm

Na naših forumih res težko dobiš kako pametno priporočilo oz. pomoč, ki bi začetniku pomagala pri prvem koraku. Priporočam, da začneš obiskovati tuje strani, kjer se o tem precej več piše. Kaj kmalu si boš lahko ustvaril sliko, na podlagi izkušenj večjega števila ljudi, kateri izdelki so dobri in kateri ne, da ne govorim, da najdeš na spletu tudi veliko vodičev spisanih s strani intuziastov...

Drug problem bo seveda kje to dobit. Za manjše količine izdelkov (recimo da bi rad naročil 2 gobici) in pa večje oz. težje artikle se ti splača naročit pri csf-ju, dočim večje količine lahkih izdelkov (recimo 10 tamponov), se ti pa že bolj splača naročiti v tujini...
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov