Evo, pa sem tut sam odprl sezono(poliranja, s pranjem pa vsemi temi stvarmi že nekaj časa nazaj) in kot nalašč za to, je bil to 15 let star VW.
Sicer avto lepo negovan, ampak skozi leta se je stanje poslabšalo, veliko pikic od kamenčkov, običajne praske od pranj in teh zadev so bile malo globlje, in pa par malo večjih prask ki sem jih deloma lahko odstranil.
Šlo je za čisto osnovni tretma poliranja z zaščito, tako da se ga z ovčko nisem lotil.
Sem pa preizkušal po predlogih CSFja nove CSF gobice, ki so se odrezale naravnost fantastične, saj sem zelo dobro korekcijo dosegel z rumeno in oranžno gobico, za finiš pa s črno. Uporabil sem menzerna paste,prebrisan z IPA, na koncu nanesel CG gloswork glaze z mašinco, ročno pa dva sloja CG black light. Za plastike sem uporabil WC black out, feltne so se deloma očistile z Autobrite verry cherry ker pa nisem dosegel veliko sem jih preletel še z CG metal polish in dva sloja CG blacklight, ostali detajli pa so bili očiščeni z WC APC, plastelin je bil od 3m.
Delal sem nekje 20 ur vse skupaj, z rezultatom sem bil zadovoljen, lastnik pa prav tako. Slikce...
ob prihodu

mal sem ga opral

plastelin po tretjini avta..

mal sm ga pregledal pa dal pod luč

pol sm pa kr začel k so me že prsti srbel

nekih drastičnih slik vmes nisem delal ker niti nimam fotoaparata zato, tako da so tu slike končnega izdelka pred nanosom premaza in zaščite, kot nalašč se je pokazalo sonce

pa še poziranje pred prevzemom lastnika

komentarji dobrodošli