Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a pavlich Če mar 07, 2013 11:06 am

kakrkol izbereš ne boš mimo udaril:)

drugače pa za info, v bauhausu imajo polirko za 30EU, neka osnovna varjanta za domače mojstre, če koga zanima :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 07, 2013 3:01 pm

pavlich je napisal/-a:drugače pa za info, v bauhausu imajo polirko za 30EU, neka osnovna varjanta za domače mojstre, če koga zanima :)

Ja pa polj še za 100€ robe od csf-a naročiš, ko dobiš veselje, pa smo tam! :mrgreen:

Kaj pravite, bo od (ročno nanesenega) Cherry Glaze-a in Projecta 32 kaj koristi na feltnah v smislu zaščite/lažjega pranja al bolj kot ne čas zapravljam? :D Brezveze se mi je zdelo naročat namensko zaščito, ker mi to doma stoji... :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DiF0r
Nov uporabnik

Napisal/-a DiF0r Če mar 07, 2013 3:58 pm

Je sprobal kdo ta Triple all in one od Auto finesse ? http://www.spoliraj.si/products.php?aut ... th=123_124
Slika

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Če mar 07, 2013 4:41 pm

tomy za silo bo. ne pričakuj preveč.
triple AIO je pa super, meni osebno poleg cherry glazea najboljši glaze.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 07, 2013 8:27 pm

grahovc je napisal/-a:tomy za silo bo. ne pričakuj preveč.

Ma saj če ne drugo, je v nulo očistilo črno barvo in pač svetijo se bolj. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

bgoodman
Nov uporabnik

Napisal/-a bgoodman Ne mar 10, 2013 2:53 pm

Pozdravljeni!

Nabavil sem čistilo za platišča ("break duster") od Wolf pa me zanima ali se to meša z vodo ali se upoorablja tako kot je?

Hvala!

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a jure1981 Ne mar 10, 2013 3:14 pm

bgoodman je napisal/-a:Pozdravljeni!

Nabavil sem čistilo za platišča ("break duster") od Wolf pa me zanima ali se to meša z vodo ali se upoorablja tako kot je?

Hvala!

za polno moč čiščenja uporabljaj čistega.... v kolikor platisca niso tako umazan, pa lahko blago recis z vodo

lp, jure

Daky
Nov uporabnik

Napisal/-a Daky Po mar 11, 2013 1:08 pm

Živjo

Mene pa zanima kaj mi priporočate za nego avtomobila(čiščenje,poliranje,voskanje)

Imam več avtomobilov (srebrn,črn,rdeč, vsi so metalik), noben od njih do sedaj ni bil deležen kakšne posebne nege, le občasno pranje z navadnim cetom. Stari so od 5-10 let in imajo primerno zrabljeno barvo. Sedaj sem se pa odločil, da bi jih malo polepšal, samo nevem s čim. Malo sem brskal po forumih in se okvirno določil za tak postopek:

1: nek avtošampon, verjetno sonax
2: plastelin komplet sonax
3: meguiars ultimate compound
4: meguiars ultimate polish
5: nek dolgo obstojen vosek ki dobro ščiti(ne vem katerega)

Sedaj me pa zanima kako menite da bi se to obneslo oz če imate kakšne bolše predloge za postopek in proizvode?

Lp

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po mar 11, 2013 1:55 pm

Glede na to da pereš avto kar z cetom za posodo, ti je nesmiselno devat neke denarce za neke hude proizvode. Vse to kar si naštel dobiš že v šparu, in vse seveda Sonax. Prejnšnji avto sem negoval pral z temi izdelki, šampon in polirna pasta sonax, pa tudi vosek sonax, extrem wax, trdi seveda. Ker če boš kaj boljšega kupoval, si znaš hitro premislit, ker niso te rečim ravno poceni. Sploh pa če redno in prav ne neguješ avta, je to nesmisel. Če nabaviš vse od sonaxa bo čist dobr, seveda pa rezultat ne bo takšen kot bi lahko bil, upoštevaje tudi to, da bi zadeve delal ročno.
Zgolj moje mnenje :)

Daky
Nov uporabnik

Napisal/-a Daky Po mar 11, 2013 3:22 pm

Hvala za hiter odgovor

Vem vem, zato sem pa od sedaj naprej mislil prati z avto šamponom in bolj skrbeti za njih saj se na enemu že poznajo leta. Aha no saj ta vosek sem gledal tudi sam samo nisem bil prepričan, sem pa zasledil, da je nekdo rekel da mu je zdržal nekaj mesevev več kot meguiars nxt 2.0 vosek :D Edino za ultimate compound in ult polish sem pa videl zelo veliko pohval in sem se odločil reskirati, saj sta le slaba 2eura dražja kot recimo polirna pasta v bauhausu(vem da je drugje cenejša a se lažje tolažim :D ). Glede cene sem tudi dosti preštudiral in naračunal da bi me vse prišlo okoli 80eur, kar je sicer veliko a vseeno ceneje kot poliranje vseh avtov pri kakšnem privatniku. Bi pa poliral z rotacijsko polirko (seveda bom probal najprej na najstarejšem avtu :D ), edino vosek bi pa nanesel z roko.

Še enkrat hvala za vaše mnenje :D

Ferdoo
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Ferdoo Po mar 11, 2013 7:26 pm

Zdaj mi je že malo več jasno o negi avtomobila :D Super blog.
http://www.spoliraj.si/blog/?p=357 to zračno rjo imam jaz na avtu :( tam kjer je krom.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po mar 11, 2013 8:50 pm

ja zračna rja je letos očitno zelo pogosta, krom pa le spoliraj potem da se sveti tako kot treba :)

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo To mar 12, 2013 6:40 pm

Zanima me kako se obnese Wolf's WO 1N Black Out-Gel za mazanje plastike v notranjosti avtomobila. Če ga primerno razredčim z vodo in po nanosu obrišem s suho krpo, predvidevam da ne bo preveč bleščeče in mastno, kot s kakšnim Maxi Brillom?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich To mar 12, 2013 7:58 pm

to je premaz za zunanje plastike in gumijaste dele. vzemi raje premaz za notranje plastike, npr Autobrite pink sheen,

karkoli boiš vzel bo bolje kot maxi brill

Ferdoo
Nov uporabnik

Napisal/-a Ferdoo Če mar 14, 2013 4:41 pm

grgrgr
pa glih zdaj more snežit ko sme hotel ta vikend popravit avto, da bi ga naslednji teden peljal na zaščito. :)
še dodatnih 10dni morem čakat grrr :/

Na F***** sneg oz. led sem naslonil avto in so nastali risi. :huh:

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo Če mar 14, 2013 7:56 pm

Danes sem po pošti dobil paket z FAB-ovim čistilom za notranjost in Wolf's WO 1N Black Out-Gel. Zaradi slabega vremena se nisem mogel lotiti avtomobila, a sem čez nekaj trenutkov postal kot tisti model v reklami za Cilit Bang... Z FAB sem poizkusil sčistiti usnjeno sedežno in prav nism mogl verjeti kako svinska voda je tekla pri ožemanju. Super čistilo... Potem pa sem bolj za hec sprobal še Wolf's WO 1N Black Out-Gel katerega sem konkretno razrečil z vodo (vsaj 1:20) in z tem prebrisal sedežno. Presenetljivo dober učinek, mnogo boljši kot z prejšnjo Armoralovo namensko kremo za usnje! Ne preveč svetleč lesk, sedežna pa je bila precej manj mastna kot z ostalimi mažami, s katerimi smo mazali v preteklosti, pa še vonj je kar prijeten.

Ferdoo
Nov uporabnik

Napisal/-a Ferdoo Če mar 14, 2013 8:21 pm

emilo je napisal/-a:Danes sem po pošti dobil paket z FAB-ovim čistilom za notranjost in Wolf's WO 1N Black Out-Gel. Zaradi slabega vremena se nisem mogel lotiti avtomobila, a sem čez nekaj trenutkov postal kot tisti model v reklami za Cilit Bang... Z FAB sem poizkusil sčistiti usnjeno sedežno in prav nism mogl verjeti kako svinska voda je tekla pri ožemanju. Super čistilo... Potem pa sem bolj za hec sprobal še Wolf's WO 1N Black Out-Gel katerega sem konkretno razrečil z vodo (vsaj 1:20) in z tem prebrisal sedežno. Presenetljivo dober učinek, mnogo boljši kot z prejšnjo Armoralovo namensko kremo za usnje! Ne preveč svetleč lesk, sedežna pa je bila precej manj mastna kot z ostalimi mažami, s katerimi smo mazali v preteklosti, pa še vonj je kar prijeten.

ali lahko pripopaš slikce?

needforspeed
Nov uporabnik

Napisal/-a needforspeed So mar 23, 2013 11:43 pm

jaz pa sem dobu en tester Permanona za nego notranjosti in zunanjosti avta in je stvar prov zanimiva. Avto se po nanosu svet, perem pa ga sam še z vodo na vapa. Res se tud na platišča ne prime zavorni prah, isto tud na armaturki ni več tok prahu... Naneseš pa ga čist enostavno - kar v šprico pripraviš raztopino, pošpricaš po avtu in je zaščiten...

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če mar 28, 2013 3:14 pm

Optimum car wash šampon, po 10 pranjih !

Slika

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Pe mar 29, 2013 6:33 pm

kje se da kupiti kakšno čistilo za platišča v stilu wolf deironizer, da je tudi za zračno rjo.. na spoliraj.si je poštnine skoraj za pol izdelka :huh:
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov