Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a LaMike Pe mar 29, 2013 6:48 pm

Sonax full efekt, čistilo za platišča. Imajo na bolje založenih petrolih. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Po apr 01, 2013 7:40 pm

vepar je napisal/-a:kje se da kupiti kakšno čistilo za platišča v stilu wolf deironizer, da je tudi za zračno rjo.. na spoliraj.si je poštnine skoraj za pol izdelka :huh:

1/3 :-P :-P
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po apr 01, 2013 8:12 pm

js grem poleti kr z peciklom pa nardim 70km in me pride brez poštnine :mrgreen:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To apr 02, 2013 12:53 pm

Ferdoo je napisal/-a:Zdaj mi je že malo več jasno o negi avtomobila :D Super blog.
http://www.spoliraj.si/blog/?p=357 to zračno rjo imam jaz na avtu :( tam kjer je krom.

Tudi sam prebiral o tem. Mamo koga z izkušnjami?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a jure1981 Sr apr 03, 2013 10:05 am

X-Hair je napisal/-a:
Ferdoo je napisal/-a:Zdaj mi je že malo več jasno o negi avtomobila :D Super blog.
http://www.spoliraj.si/blog/?p=357 to zračno rjo imam jaz na avtu :( tam kjer je krom.

Tudi sam prebiral o tem. Mamo koga z izkušnjami?

izkusnjami z rjo na svojem avtomobilu ali odstranjevanjem le te?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe apr 05, 2013 10:10 am

Odstranjevanju le te. Mam že dva, ko bi se rada rešila tega, pa jima trenutno še ne znam pomagat. :|
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 05, 2013 10:15 am

csf je napisal/-a:
vepar je napisal/-a:kje se da kupiti kakšno čistilo za platišča v stilu wolf deironizer, da je tudi za zračno rjo.. na spoliraj.si je poštnine skoraj za pol izdelka :huh:

1/3 :-P :-P

Čemu takšna cena dostave? Samo v tej temi je že kar nekaj ljudi omenilo, da se zaradi tega ne odločijo za nakup (manjše količine) in to velja tudi zame, pa še za koga, ki ga poznam...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Pe apr 05, 2013 10:24 am

Verjetno je taka podogba z DPDjem?

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Po apr 08, 2013 12:04 pm

Kakšen avtošampon mi priporočate(firmo) z voskom ali brez?
lp

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Po apr 08, 2013 9:49 pm

wolfs chemicals white satin
wolf agent orange z voskom
optimum car wash

lahko pa kakšen no rinse šampon vzameš, karkol boš vzel s spoliraj.si boš dobro vzel!

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 To apr 09, 2013 6:04 am

Hvala za odgovor

Uporabniški avatar
Merlin321
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin321 Ne apr 14, 2013 1:12 pm

Mislim da je tale tema manbolj primerna za mojo prošnjo.
In sicer obetajo se lepi sončni dnevi in čas bo da nasledn konec tedna temeljito operem avto in ka ustrezno zaščitim z voskom. Gre za cca 4 leta staro opel astro temne modre barve.
Ker bo to moje prvo resnejše pranje avtomobila in moje prvo voskanje, se nekoliko obračam na vas po nasvete. Skratka rabil bi informacije tako o pranju avtomobila kot tudi o primernem vosku glede na barvo :?: . Pregledal sem že kar nekaj tem glede pranja in ročnega voskanja avtomobila tko da nekako mi je teorija poznana, čeprav kakršen koli nasvet je vedno dobrodošel.

Obračam se na vas predvsem če bi bil kdo pripravlje podati informancije kje v okolici celja se da za razumno ceno nabaviti vso potrebno opremo tako za pranje avtomobila kot tudi voskanje. Prosim ra naslove prodajaln, trgovin kjer to robo prodajao.

Prosil bi tudi če bi bil kdo pripravljen povrsti našteti ves material, ki ga potrebujem za pranje kot tudi za voskanje avtomobila. Skratka kateri šampon mi prioročate za pranje, kateri vosek naj nabavim, katere krpe vse rabim, od same gobe ali rokavice za pranje pa vse do krpe za nanašanje voska ter brisanje voska. ponekot sem zasledil tudi to da pred samim voskanjem avto obrišejo z cunjo, spet kakšno krpo naj nabavim tudi zato, ter seveda tudi kakšne velikosti. Skratka rabil bi ves seznam material za pranje avtomobila kot tudi za voskanje avtomobila vse v okvirih neke razumne cene,
Lahko podate linke kje naj nabavim kot tudi kaj naj nabavim, rabil bi tudi neko šistilo za steklo - šie ki so sedajšnem pranju vedno videti tko zamaščene, umazane kot da bi se kaljice vode sploh nebi odtekle ampak kar posušile na mestih. ravno tako bi rabil neko čistilo za kromirane dele, pač za front grill ter za kromirane dele na pragovih. Dosedaj sem ga prav 3x z nekim starim navadnim avto šamponom, skratka avtomobila še nimam dolgo, da neboste mislili da sem ga v roku 2-4 letih zgolj 3x pral.!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne apr 14, 2013 1:21 pm

Merlin321 je napisal/-a:Mislim da je tale tema manbolj primerna za mojo prošnjo.
In sicer obetajo se lepi sončni dnevi in čas bo da nasledn konec tedna temeljito operem avto in ka ustrezno zaščitim z voskom. Gre za cca 4 leta staro opel astro temne modre barve.
Ker bo to moje prvo resnejše pranje avtomobila in moje prvo voskanje, se nekoliko obračam na vas po nasvete. Skratka rabil bi informacije tako o pranju avtomobila kot tudi o primernem vosku glede na barvo :?: . Pregledal sem že kar nekaj tem glede pranja in ročnega voskanja avtomobila tko da nekako mi je teorija poznana, čeprav kakršen koli nasvet je vedno dobrodošel.

Obračam se na vas predvsem če bi bil kdo pripravlje podati informancije kje v okolici celja se da za razumno ceno nabaviti vso potrebno opremo tako za pranje avtomobila kot tudi voskanje. Prosim ra naslove prodajaln, trgovin kjer to robo prodajao.

Prosil bi tudi če bi bil kdo pripravljen povrsti našteti ves material, ki ga potrebujem za pranje kot tudi za voskanje avtomobila. Skratka kateri šampon mi prioročate za pranje, kateri vosek naj nabavim, katere krpe vse rabim, od same gobe ali rokavice za pranje pa vse do krpe za nanašanje voska ter brisanje voska. ponekot sem zasledil tudi to da pred samim voskanjem avto obrišejo z cunjo, spet kakšno krpo naj nabavim tudi zato, ter seveda tudi kakšne velikosti. Skratka rabil bi ves seznam material za pranje avtomobila kot tudi za voskanje avtomobila vse v okvirih neke razumne cene,
Lahko podate linke kje naj nabavim kot tudi kaj naj nabavim, rabil bi tudi neko šistilo za steklo - šie ki so sedajšnem pranju vedno videti tko zamaščene, umazane kot da bi se kaljice vode sploh nebi odtekle ampak kar posušile na mestih. ravno tako bi rabil neko čistilo za kromirane dele, pač za front grill ter za kromirane dele na pragovih. Dosedaj sem ga prav 3x z nekim starim navadnim avto šamponom, skratka avtomobila še nimam dolgo, da neboste mislili da sem ga v roku 2-4 letih zgolj 3x pral.!

Če bi kolikor toliko prebral, bi zasledil, da dobiš vse kar potrebuješ pri CSF-ju pa še v Celju je... Ga imaš praktično pred nosom ;) http://www.csf.si/
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Merlin321
Nov uporabnik

Napisal/-a Merlin321 Ne apr 14, 2013 1:44 pm

yashica je napisal/-a:
Merlin321 je napisal/-a:Mislim da je tale tema manbolj primerna za mojo prošnjo.

Če bi kolikor toliko prebral, bi zasledil, da dobiš vse kar potrebuješ pri CSF-ju pa še v Celju je... Ga imaš praktično pred nosom ;) http://www.csf.si/

Ja vem za CSF, ampak predvsem me zanima kateri vosek naj nabavim, kateri šampon, katero čistilo za steklo, katere krpe itd. ??

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne apr 14, 2013 1:49 pm

Imaš kontakno tel. številko in ga pokliči ali pa mu pošlji mail in ti bo svetoval.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne apr 14, 2013 3:05 pm

Lahko rečem,da se vsekakor splača obiskat CSF-a oz. Mateja iz spoliraj.si.. Pri nakupu bo vsekakor svetoval in pomagal in pa tudi znanja ima na pretek tako,da...jst ga priporočam..cene pa sploh niso visoke tako kot nekateri pravijo kljub poštnini je zadeva še vedno ugodna....
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če apr 25, 2013 3:06 pm

Katero pasto za poliranje luči? :D
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Napisal/-a jure1981 Po apr 29, 2013 10:02 am

X-Hair je napisal/-a:Odstranjevanju le te. Mam že dva, ko bi se rada rešila tega, pa jima trenutno še ne znam pomagat. :|

X-hair..oprosti, nisem videl prej odgovora...

iz kje pa sta?mogoce jima lahko jaz pomagam ;) daj na PM..

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Napisal/-a jure1981 Po apr 29, 2013 10:03 am

NejcZ je napisal/-a:Katero pasto za poliranje luči? :D

Lahko uporabis iste paste, kot za poliranje avtomobilskega laka
Zadnjič spremenil jure1981, dne To apr 30, 2013 5:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po apr 29, 2013 10:02 pm

Merlin321 je napisal/-a:
Prosil bi tudi če bi bil kdo pripravljen povrsti našteti ves material, ki ga potrebujem za pranje kot tudi za voskanje avtomobila.

1. Skratka kateri šampon mi prioročate za pranje,
2. kateri vosek naj nabavim,
3. katere krpe vse rabim,
4. od same gobe ali rokavice za pranje pa vse do krpe za nanašanje voska ter brisanje voska.
5. ponekot sem zasledil tudi to da pred samim voskanjem avto obrišejo z cunjo, spet kakšno krpo naj nabavim tudi zato, ter seveda tudi kakšne velikosti.
6. Lahko podate linke kje naj nabavim kot tudi kaj naj nabavim, rabil bi tudi neko šistilo za steklo -
7. ravno tako bi rabil neko čistilo za kromirane dele, pač za front grill ter za kromirane dele na pragovih.

Dobiš takorekoč skoraj vse na spoliraj.si. Koliko misliš zapravit za stvari pa je tudi stvar izbrire in kompromisov. Tako čez palec osnovne stvari:
1. Izbereš najljubšega na omenjeni spletni strani.
2. rabiš samo vosek ali tudi zaščito. Tukaj stvari niso same po sebi umevne, saj za "boljši oprijem" zaščite je potrebno tudi plastelinanje in ni dovolj samo pranje. Mogoče še kakšen QD.
3. kupiš mikrokrpe čimvečji format za sušenje vozila (katere lahko uporabiš tudi za čiščenje ostalih stvari). Lahko kupiš tudi poceni modre mikrokrpe v DM-u (oddelek z čiščenje koplanic) format 40x40cm. Najmanj 4 komade (vedno jih je premalo).
4. vzami modro rokavico za pranje z nudeljni na omenjeni spletni strani. Nauči se dvovedrnega sistema za pranje.
5. Vzameš še ena dva aplikatorja za nanos voska in ostalih zaščit (npr nanos zaščite na notranje in zunanje plastike plastike...). Za brisanje odvečnega voska in zaščit, lahko uporabiš čisto/suho mikrokrpo omenjeno pod točko 3. Nauči se pravilne uporabe mikrokrpe, saj če jo pravilno zložiš pred uporabo imaš na voljo pri eni mikrokrpi veliko čistih ploskev, preden jo zamenjaš z drugo čisto (sploh pomembno ko z mikrokrpo ne sušiš vozilA, ampak jo uporabljaš z čistilom).
6. Kupiš najcenejši stelex (ala merkator varianta) in vzameš mikrokrpo in sčistiš stekla.
7. kupi pasto "autosol metal polish" in večplastni aplikator (ki ima eno stran fino drugo pa grobo).

Potem mogoče še kakšno čistilo za razmaščevanje, kakešn deironizer gel za platišča in zračno rjo, premaz za zaščito zunanjih plastik, čopič za čiščenje nedostopnih delov... Ma se nabere tega da se ti zdi da je že to investicija.
Vzameš si čas, ne pozabi vse počni v senci. Ne se sekirat, če boš po čiščenju ugotovil da si neko stvar pozabil. Jo boš pač očistil pri naslednjem pranju vozila in se posvetil detajlem. Vsega naenkrat naredit in očistiti v nulo, z improvizacijo in omejno količino potrebnega material za čiščenje, pač ne moreš.

Za pranje dveh vozil doma, imam dva velika zaboja čistil in pripomočkov, pa sem pri nakupih delal veliko kompromisov. Pa se mi zdi da sem že skoraj preveč zapravil na zgoraj omenjeni spletni strani. Ampak z pravimi čstili in pripomočki sčistiš marsikaj, delo je olajšano, pri pravilnih koncentracijah čistil, občutljivih tkanin in ploskev ne poškoduješ, po čiščenju pa so kot nove. Premazi za zaščito (tako notranji kot zunanji), pa olajšajo čiščenje naslednjič-posledično krajši čas čiščenja. Ko je dovolj le malo čistila in rahel poteg z mikrokrpo.

Za začetek si vzami čas na forumu in prečitaj objave majstrov v sklopu "avtokozmetike" na tem forumu. Saj pišejo kaj so uporabili, celo kako se stvari pravilno streže. Tako da kvalitetni nasveti so že napisani.
Izbira kvalitetne avtokozmetike pa je ogromna.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov