Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a pavlich To apr 30, 2013 1:41 pm

ker se mi neda nalagat slik projektov, bom pa tle par slik nalepil :)

za vse ki sami perete avte doma, da boste vedl kaj je ubistvu najbolj učinkovito oz. najbolj enostavno za odstranjevanja mrčesa(ker pade dosti vprašanj na to temo in na samo pranje) in ostalega dreka od čebel (zdej k se počasi začenja sezona tega, in prec padete v roj čebel, m,ušic, komarjev itd..

1. pomembno je da delate v senci, katerakoli stvar ki se vrti okoli čiščenja avtomobila, naj se izvaja v senci ali takoj zjutraj ko sonce ni močno(razen sesanja :D), ker drugače se vam čistila zasušijo oz. zapečejo na površino(pleh, plastike, usnje..) in si naredite samo še več dela
2. avto je potrebno fajn splaknit preden se lotite mrčesa, ker s tem povečate učinkovitost čistila, plus nekaj gre dol še samo s štrajfiksom
3. čistilo ki ste ga pred tem kupili(naj bo to večnamensko čistilo za zunanjost, namensko čistilo za mrčes, vse dobavljivo na spoliraj.si, (izognite se cilit bangu, megliu in podobnim stvarem) razredčite do željene moči(sam uporabljam tam nekje 1/8-1/5 ) in ga pošpricajte po delih kjer so ,mušice( prednji odbijač, vetrobransko steklo, ogledala, vrh strehe), čebelje drekce imate večinoma povsod če se vam že to zgodi
Slika
4. namešajte si malo šampona v vedro, in z gobico z odstranjevanja mrčesa zdrgnite predel kjer so mušice.(če ne gre v prvo, ponovi vajo), pri čebeljih drekcih pazite(sploh na črnem avtu) da ne praskate preveč, ker lahko poškodujete barvo, in je to potrebno spolirati..
Slika
5. splaknite :)
6. potem ko operete avto,ga posušite, pošrpicajte avto s kakšnim quick detailerjem da zaščitite vse predele, povrnete sijaj, in s tem bo tudi pranje naslednjič bolj enostavno ker se mupice ne bodo tok hitro prijele na samo barvo
Slika

Slika

upam da sem pomagal vsaj enemu, če ne pa vsaj veste kako se zadevi streže:)

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To apr 30, 2013 2:01 pm

Pred daljšim izletom/potovanjem priporočam dodaten faktor preventive: Wolf's Chemicals spray on clear bra "The Mask"
http://www.youtube.com/watch?v=IJycZjwIJKU
http://www.youtube.com/watch?v=HDCgb3DLwEY

Opažam pa, da je vse bolj popularen/dostopen plasti dip.
http://www.youtube.com/watch?v=rNY9Dx617N8
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To apr 30, 2013 2:19 pm

Mogoče še en nasvet za čiščenje čebeljih drekcev in mrčesa, če nimate preparatov in posebnih gobic za to.

Namočiš mikrokrpe da so res mokre in jih položiš na mesta kjer se drži ta mrčes, pustiš najmanj 30min (po potrebi krpe dodatno vlažiš ko so na vozilu). Seveda se vse dela na ohlajeni pločevini in v senci. Potem pa v roke šampon in gobico za pranje vozila, lahko se proba tudi direkt z wapom oz. kombinacija obojega. Efekt ne bo 100% vendar se da kar precej odstraniti na ta zamuden način.

Vsekakor pa da ne pozabim čiščenje ptičjih drekcev je opravilo, ki ga morate opraviti v kratkem času ko zaznate ptičji projektil na svojem vozilu. Ker če pustite to da se kuha na vozilu kakšen teden ali mesec, se zna zgoditi da bo šele poliranje odstranilo zadevo 100%.
Isto je z drevesno smolo, takoj ko zaznate se priporoča odstranitev, saj lahko povzroči mehansko poškodbo laka, ki je tudi poliranje ne odpravi več.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr maj 01, 2013 10:22 pm

X-Hair je napisal/-a:Odstranjevanju le te. Mam že dva, ko bi se rada rešila tega, pa jima trenutno še ne znam pomagat. :|

Mogoče ti lahko tu pomagajo :D:
http://www.avtotehna-vis.si/zascitite-s ... -2011.html

Paket za odstranitev zračne rje že od 30€*
*Cena je odvisna od velikosti vozila ter površine poškodovanega laka.
Malo para malo muzike!

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To maj 28, 2013 3:50 pm

Mogoče kdo ve, kje se da za neko zmerno poštnino dobit FK 1000p. Na ebayu sem kakšna dva meseca nazaj zamudil eno ponudbo, ampak je ne dočakam več :?

Oziroma - iščem dolgoobstojen sealant za srebrno barvo (torej, zrcalni efekt) v cenovnem rangu 1000p, ki bi ga ob dva do trikratnem letnem nanosu lahko imel za par let. Kakšne nano stvari mi pa ne dišijo, ker za nanašanje menda rabiš malo da ne sterilne pogoje, da zadeva dobro prime. Pred nanosom sealanta bi se avto "obdelal" s plastelinom in IPA-jem.

hvala
Zadnjič spremenil thunderbolt, dne To maj 28, 2013 3:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To maj 28, 2013 3:55 pm

Vprašaj csf-ja, če in za koliko ti ga dobavi.
Malo para malo muzike!

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To maj 28, 2013 4:07 pm

Čez vikend sem mimogrede posnel odtekanje vode na stranskih steklih.
Premaz je Nanolex (mislim, da NXPE003) star več kot 2 leti in pol. Avto pran z Wolf's Nano bathe.
http://s1186.photobucket.com/albums/z37 ... EO0058.mp4

Na vetrobranskem steklu je pa trenutno že četrti premaz (Nanolex NXPE003, Wolf's WG 1NT Glass Guard, Nanolex Ultra, Nanolex Ultra), kar pa se glede na uporabo brisalcev, obrablja primerno.

Tole je 7 mesecev star Wolf's bodywrap.
http://s1186.photobucket.com/albums/z37 ... EO0059.mp4

Tole pa testni nanos AB ultraslick-a na drugi strani avta.
http://s1186.photobucket.com/user/gyga/ ... 0.mp4.html

Slabo se vidi (bom probal bolje posneti), ampak tale Ultraslick je kar obetajoč. Bomo videli, kako bo z obstojnostjo. Predvsem pa mi je všeč aplikacija, ker je v primerjavi z bodywrap-om res, ampak čist zares, otročje lahka.

!!! zmanjšajte zvočnike, ker je špricano s tlačno pršilko.

Lp,
G
Malo para malo muzike!

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr maj 29, 2013 3:57 pm

thunderbolt je napisal/-a:Mogoče kdo ve, kje se da za neko zmerno poštnino dobit FK 1000p. Na ebayu sem kakšna dva meseca nazaj zamudil eno ponudbo, ampak je ne dočakam več :?

Gyga je napisal/-a:Vprašaj csf-ja, če in za koliko ti ga dobavi.

Rečeno, storjeno in če še koga zanima: v kratkem bo zadeva prišla v redno ponudbo :woohoo

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr maj 29, 2013 4:59 pm

Odlično. Hvala za info.
Malo para malo muzike!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr maj 29, 2013 5:18 pm

Bomo spet zapravljali, sam da se najprej nabere kaj ojrov :D

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr maj 29, 2013 7:51 pm

1 leto po nanosu Wolf's Body wrap-a, topped up s Nanolex WashCoat-om. Nimam težav z mušicami. ;)

Slika

Zelo nežen wipe down. Brez problema z visokotlačnim sčistiš (brez da bi trebalo drgniti)...

P.S. Gyga poizkusi ultraslick preko Body wrapa nanest. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Ferdoo
Nov uporabnik

Kraj: KP

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe maj 31, 2013 10:46 am

Imam eno vprašanje: po temeljitem pranju avta z APC, plastelinjenjem in brisanju z IPA sem nanesel na avto Carlack 68 NSC (AIO), kateremu je po 15 minutah sledil nanos Collinite 476s. Opazil sem, da je odtekanje vode mnogo manj intenzivno kot pa če spustim korak s Carlackom in na lak takoj nanesem 476. Nanašam seveda z ločenima aplikatorjema, prav tako brisem z ločenimi mikrokrpami. Da zadevi med sabo ne bi bili kompatibilni dvomim, ker sta se nekaj časa nazaj prodajali v kompletu na CYC, kjer so kombinacijo zelo pohvalili. Kje je torej težava?

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe maj 31, 2013 4:43 pm

Tu pravijo, da je perfect kombinacija...
http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... php?t=9898

Kot vidim, bi moralo to tako odbijati vodo:
http://www.youtube.com/watch?v=Oe7zj7qTLvg

Če ni tako, delaš nekaj narobe. Predlagam, da počakaš odgovor csf-ja.

EDIT: Čeprav ne vem, katerega od Carlack-ov so uporabili v zgornjih linkih, LLS al NSC. Možno, da NanoSC in Collinite ne gresta skupaj. Samo če si ju dobil v paketu, ...
EDIT2: Še vedno se prodaja. http://www.cleanyourcar.co.uk/complete- ... d_408.html

Moje skromno mnenje je, da se Carlack ne 'vsede', kot bi moral. Zdaj al ni dobra priprava, alpa je kaj drugega tu krivo.
Mogoče je pa to max, kar lahko ponudi ta kombinacija.

Lp,
G
Malo para malo muzike!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe maj 31, 2013 5:18 pm

thunderbolt je napisal/-a: sem nanesel na avto Carlack 68 NSC (AIO), kateremu je po 15 minutah sledil nanos Collinite 476s.

Sicer s tema izdelkoma nimam izkušenj, se mi pa zdi, da je 15 min med sloji absolutno premalo.
Jaz običajno med nanašanjem več slojev zaščite pustim vsaj nekaj ur razmaka, najraje čez noč (kadar je dovolj časa) ;)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe maj 31, 2013 5:26 pm

Gyga, ja to je ta komplet - v mojem primeru ni niti približno tako, kot je na tistem posnetku. Kapljice niso okrogle in visoke, ampak že kar nekoliko razlite.

Pavlich, hja, to sem tudi sam pomislil, ampak povsod piše, da gre brez problema takoj eden na drugega :?: Kao, ko se NSC posuši, je kemični proces zaključen.
Glede na to, da nimam doma garaže - če bi Carlack pustil čez noč (ali pa par ur, je vseeno zaradi muh in čebel), kakšen postopek bi bil pred nanosom voska - bi bilo samo vnovično pranje avtomobila dovolj?

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe maj 31, 2013 5:54 pm

Če je Carlack delan na nano osnovi, potem z naravnim ali sintetičnim voskom ne gre skupaj. Razlag za tem tiči v tem, da se na nano površini nabere vosek, ki ne deluje pravilno ("clog up"). Glede na to, da se to zgodi na vseh nano premazi, tudi keramičnih, bi rekel, da je to to...

Moje mnenje torej je, da nano in sintetika ne gresta skupaj. Sintetični vosek oz. glaze in naravni pa se lahko mešajo med seboj, bp.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe maj 31, 2013 6:57 pm

Naredi testni panel na kakšnem drugem avtu, pa pusti Carlack prekritega čez noč.
Malo para malo muzike!

Nostradamus
Nov uporabnik

Napisal/-a Nostradamus Če jun 06, 2013 12:23 pm

Pozdravljeni!

Kje v Mariboru bi lahko dobil kvalitetne polirne paste, za poliranje s polirno mašino?

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Če jun 06, 2013 3:11 pm

v celju je CSF in ima tudi dostavo po pošti, w.spoliraj.si
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov