Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Nostradamus
Nov uporabnik

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a Nostradamus Če jun 06, 2013 7:16 pm

pavlich je napisal/-a:v celju je CSF in ima tudi dostavo po pošti, w.spoliraj.si

Hvala!
Vem, sem dva dni nazaj poslal mail, tudi preko fona sva se slišala in se mi je zdel zelo korekten.
Ne vem pa ali nimam pravega maila, ali pa je gospod (ne vem imena) spregledal.

Kaj pa v Mariboru ni nič?

Uporabniški avatar
TEHNICAR
Nov uporabnik

Kraj: Koper Capodistria

Napisal/-a TEHNICAR Ne jun 09, 2013 12:53 pm

Vidim,da je dosti profesionalcev tukaj gor na forumu...
Od katerih proizvajalcev bi mi priporočali izdelke glede vzdrževanja avtomobila...od plastike,pnevmatike,stekla,notranjosti...Sonax,Armor-All,Turtle Wax,CSF izdelki...

Hvala !

anzesch
Nov uporabnik

Napisal/-a anzesch Če jun 20, 2013 10:51 am

Pozdravljeni
Že nekaj časa spremljam forum in sem izvedel veliko koristnih informacij o negi avtomobila. Pred malo več kot pol leta sem se tudi sam lotil svojega prejšnjega avtomobila in ga spoliral z izposojeno polirko makita 9227CB in dvema različnima pastama ter na koncu zaščitil z voskom.
Sedaj pa nameravam kupiti svojo polirko in me zanima kaj mi priporočate, saj imamo pri hiši 4 osebna vozila in 3 dostavna vozila ("kombi"), ki so potrebni poliranja. Zanima me tudi ali naj vzamem DA ali navadno polirko?
Hvala za vse informacije že v naprej
Lp Anže

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Ne jun 23, 2013 8:27 pm

Po pranju mi ostanejo vodne kapljice na vseh površinah avtomobila. Obrisal sem ga takoj, isto se mi je zgodilo dvakrat. Avto je nov, je možno da je na celem avtomobilu še kakšna zaščita ali kaj podobnega? Lak tudi ni prav gladek. Kakšno rešitev priporočate.

Najlepša hvala.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po jun 24, 2013 6:58 am

comfortably numb je napisal/-a:Po pranju mi ostanejo vodne kapljice na vseh površinah avtomobila. Obrisal sem ga takoj, isto se mi je zgodilo dvakrat. Avto je nov, je možno da je na celem avtomobilu še kakšna zaščita ali kaj podobnega? Lak tudi ni prav gladek. Kakšno rešitev priporočate.

Najlepša hvala.

Tudi,če je avto čisto nov iz trgovine je lak v obupnem stanju to ti lahko zagotovo trdim.Priporočam,da avto očistiš z plastelinom saj je poln zračne rje nato pa spoliraš z kako fino polir pasto nato pa zaščitiš po želji...vosek/sealant...ali kakšna nano zaščita.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

R12
Nov uporabnik

Napisal/-a R12 Ne avg 11, 2013 11:40 am

Zdravo!
Pred kratkim sem dobil Collinite No.476s vosek. Ker pa nekih hudih izkušenj z voski nimam, me zanima če je po nanosu voska potrebno na površino nanesti še kakšen sealant ali QD (trenutno imam doma CG V07 in pa CG Synthetic QD) ali je bolje da ne?

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Ne avg 11, 2013 7:48 pm

Ni potrebno. Collinite 476 je končni zaščitni sloj. En nasvet: ko ga boš nanašal najprej blazinico malo poprši z vodo, potem zajemi vosek in na avto. Tako ga boš lahko nanesel v veliko tanjšem sloju kot brez vode. Tanjši ko je sloj lažje boš potem ostanke zbrisal. Zaščita avta pa bo povsem enaka. ;)

R12
Nov uporabnik

Napisal/-a R12 Po avg 12, 2013 7:20 am

Super! Hvala za odgovor in nasvet! :D

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To avg 20, 2013 12:56 pm

thunderbolt je napisal/-a:Mogoče kdo ve, kje se da za neko zmerno poštnino dobit FK 1000p. Na ebayu sem kakšna dva meseca nazaj zamudil eno ponudbo, ampak je ne dočakam več :?

FK1000p kmalu na zalogi pri našem najljubšem dobavitelju :)
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

tenko
Novinec

Napisal/-a tenko Če avg 22, 2013 11:22 am

Potreboval bi pomoč.
Sestra je po strehi staknila neko svonjarijo, katero ne moremo zlahka spravit dol.
Packe so neke oranžno-rdeče barve in tam kjer je packa "debelejša" se da spraskat z nohtom.
Da pri tem nebi poškodovali laka me zanima, s čim bi lahko poskusil? poskusila je že z alkoholom, čistilnim bencinom in ne vem še s čim.
Prilagam slike v povezavah.

https://www.dropbox.com/s/u0lk5vfwi07iv6c/IMG_4409.JPG
https://www.dropbox.com/s/85rzx31v1bge4g6/IMG_4408.JPG

Hvala za pomoč in lp

Dinzi
Nov uporabnik

Napisal/-a Dinzi Pe avg 23, 2013 10:31 pm

tenko je napisal/-a:Potreboval bi pomoč.
Sestra je po strehi staknila neko svonjarijo, katero ne moremo zlahka spravit dol.
Packe so neke oranžno-rdeče barve in tam kjer je packa "debelejša" se da spraskat z nohtom.
Da pri tem nebi poškodovali laka me zanima, s čim bi lahko poskusil? poskusila je že z alkoholom, čistilnim bencinom in ne vem še s čim.
Prilagam slike v povezavah.

https://www.dropbox.com/s/u0lk5vfwi07iv6c/IMG_4409.JPG
https://www.dropbox.com/s/85rzx31v1bge4g6/IMG_4408.JPG

Hvala za pomoč in lp

Mogoče clay bar?

Ferdoo
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Ferdoo Po avg 26, 2013 4:12 pm

Novo na FB https://www.facebook.com/Plastidip.si jaz že uporabljam :) + šampone za avto da se še plastidip lepše sveti. :)
Trenutno uporabljam wolf's chemicals :) hvala lamike in CSF :) šampona noče in noče zmanjkat :)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To avg 27, 2013 3:07 pm

Ferdoo je napisal/-a:Novo na FB https://www.facebook.com/Plastidip.si jaz že uporabljam :) + šampone za avto da se še plastidip lepše sveti. :)
Trenutno uporabljam wolf's chemicals :) hvala lamike in CSF :) šampona noče in noče zmanjkat :)

Se opravicujem ker grem off topic, ampak ce tole bere mogoce lastnik ali kdo od njih.. Pozdravljam idejo da koncno nekdo zacne konkretno prodajat plastidip v SLO. AMPAK, kje so pa te cene dobili, mi pa ni jasno.. Preracunajmo: za en normalno velik sedan rabis 15 litrov razredcenega plastidipa za pistolo. Po plastidip.si ceniku rabis torej:
- 2x galona (3.79litra) najcenejsega dipa = 291.4eur
- isto volumensko kolicino PD razredcila (5L + 3x0.94L) = 162.51eur
vse skupaj torej malenkost cez 15L sprayable dipa = 453.91eur

Na drugi strani ga narocim iz UK ze v pravi mesanici 50:50 (originalen PD mesan z originalnimi PD razredcili seveda) pripravljen za spray:
- 3x 5L katerakoli navadna mat barva dipa = 247eur
- postnina iz UK v SLO = okoli 90eur
vse skupaj torej 15L sprayable dipa = 337eur

117 eur razlike za isti produkt????
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Ferdoo
Nov uporabnik

Napisal/-a Ferdoo To avg 27, 2013 5:08 pm

Jaz sem jih zaradi cene poklical če to res drži in so mi povedali, da se bo cenik spremenil.
Če pa primerjam ceno foliranja in produktov plasti-dip je še vedno ceneje.
Glede uk. se pa govori, da je tak razredčeno, da to ni za nikamor.

Glede cene nikoli ne glej njihovo prvo stran, klikni na produkt pa boš videl realno ceno vedno imajo višjo.
Jaz bom naročil pri nas in testiral.
Zadnjič spremenil Ferdoo, dne To avg 27, 2013 5:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To avg 27, 2013 5:32 pm

Mocno upam da se bo spremenil, pa fejst, z veseljem bom raje podprl domaco firmo, namesto da narocam velike kolicine iz UK.

Kar se tice PDja iz UK, tisti ki ga jaz poznam in za katerega sem dal primer cen v prejsnjem postu, je 100% original plastidip z original njihovim razredcilom, mesano 50:50, tocno tako kot mora biti. Ja, zadeva je zelo redka, ampak taka mora biti za sprayer. Skoda mi je edino da v Evropi ne moremo dobit Rubber Dip Spray produkta, ki ga PlastiDip dela v USA za DipYourCar, ki je 50:50 mesanica PlastiDipa z razredcilom + dodanimi pigmenti, tisto tako lepo pokriva, da se kar cudis.. Drugace pa, roba iz UK, 6 do 7 konkretnih plasti na avto, pokrivnost odlicna, obstojnost odlicna, smooth finish brez teksture, ... Super zadeva, nova barva na avtu za 350 eur.. :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To avg 27, 2013 6:20 pm

najboljši del tega je da če zafrkneš zadevo na kakršenkol način, nimaš nobenih problemov, pa vse lahko narediš sam, medtem ko je folijo precej težavno odstranit, da ne govorim o barvanju ker moraš bit res mojster in kar se tiče priprave na barvanje, kot tudi barvanje samo. pa seveda to da lahko barve menjaš po želji kadar ti zapaše :D

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To avg 27, 2013 9:10 pm

Exactly. Sicer sem sele komaj dobil sprayer in prvi batch plastidipa iz UK, tako da moj avto se caka, sem pa ze naredil par testov in zadeva deluje.. Prav tako sem zadnje case ugotovil, da se dejansko dva kolega iz UK ukvarjata s tem ze nekaj casa in kupujeta robo pri istem dobavitelju in sta potrdila da je res to to :) Tako da v kratkem, ce bo kdo rabil, samo se garazo si moram zrihtat v ta namen, pa lahko kaj dipnemo :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Ferdoo
Nov uporabnik

Napisal/-a Ferdoo To avg 27, 2013 9:22 pm

Da te malo dopolnim :D
Potrebuješ še kup papirjev za dovoljenje, ker je Plastidip zelo nevaren za EU.
Mene bolj zanima kako se odnese pri čiščenju z profesionalnimi šamponi.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To avg 27, 2013 9:59 pm

Ferdoo je napisal/-a:Da te malo dopolnim :D

snowfoam in APC v foam gun pa štrajfiks in gasa

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To avg 27, 2013 10:48 pm

Ferdoo je napisal/-a:Da te malo dopolnim :D

Ah, naceloma nisem mislil dipat za biznis, tako da kar se tice dovoljenj ne vem, ampak nikoli ne ves kaj pride :)

Kar sem jaz probaval na testnih panelih, katerikoli sampon ali detergent, samo da ne vsebuje voska. Najlepse mi pa zgleda plastidip opran z Chemical Guys Meticulous Matte Shampoojem, po tem zgleda res kot da si ga lihkar nanesel.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov