barossa45 je napisal/-a:Za mojo rdečo barvo brez prozornega lakauporabljam šampon in nek vosek od sonaxa.
Gledam preparate za moker videz, bolj konkretno tole
http://www.spoliraj.si/products.php?che ... &cPath=131
pa me zanima če lahko kombiniram kako z zadevami ki jih uporabljam sedaj? Bo potem moj vosek odveč, ali ga naj še naprej uporabljam?
Pa upam, da ne bo škodovalo moji barvi brez prozornega laka, ker je občutljiva in takoj rata bleda.
lp.
crxdelsol je napisal/-a:Kateri vosek/premaz se priporoca za misje srebrno barvo. Rad bi malce "moker" izgled in da voda dobro odteka... Nekaj kvalitetnega.
Je pri teh voskih tak da jih lahk veckrat naneses in se plast samo veca ali je 1x to to?
EX-B je napisal/-a:TomazK, probaj z IPA (izopropil alkohol), najprej redcen z vodo recimo 2:1, ce ne bo uspeha lahko na sipi kamot probas tudi z cistim, nerazredcenim IPA. Ce ne gre s tem, potem bi rekel da je edina moznost ki bi znala pomagat se kak specialen glass cleaner / polirna pasta od recimo Nanolexa..
crxdelsol je napisal/-a:Kateri vosek/premaz se priporoca za misje srebrno barvo. Rad bi malce "moker" izgled in da voda dobro odteka... Nekaj kvalitetnega.
Je pri teh voskih tak da jih lahk veckrat naneses in se plast samo veca ali je 1x to to?
Fenix_ je napisal/-a:Ker se ne spoznam na te kemikalije,
me zanima kaj kupit da se zaščiti vozilo pred nesnago, mušicami in ostalim
Po pranju, kaj je dobro nanest na vozilo in kje bi lahko te zadeve kupil ?
Nekaj prepraostega če obstaja.
ManIAK je napisal/-a:Mojstri avtokozmetike. Prodam Foam lance,... Cena 30€ za resnega kupca še kak € popusta. Cena novega je bila takrat 70€ pri csf-u. Dela brezibno.
Gyga je napisal/-a:crxdelsol je napisal/-a:Kateri vosek/premaz se priporoca za misje srebrno barvo. Rad bi malce "moker" izgled in da voda dobro odteka... Nekaj kvalitetnega.
Je pri teh voskih tak da jih lahk veckrat naneses in se plast samo veca ali je 1x to to?Fenix_ je napisal/-a:Ker se ne spoznam na te kemikalije,
me zanima kaj kupit da se zaščiti vozilo pred nesnago, mušicami in ostalim
Po pranju, kaj je dobro nanest na vozilo in kje bi lahko te zadeve kupil ?
Nekaj prepraostega če obstaja.
Sta pripravljena za začetek odšteti 50+eur za avtokozmetiko? Namreč, da zaščita služi pravilno in dolgo je potrebno površino najprej dobro pripraviti - odstraniti vso kontaminacijo. Prav tako jo je potrebno tudi vzdrževati.
Če zanemarimo znamko, je tole neka osnova - 5 korakov:
http://www.youtube.com/watch?v=c6B7V1bBq98
Poglejta si kakšno temo na forumu. Trenutno je najbolj aktiven pavlich. Oba s CSF-jem sta zelo dostopna za kakršen koli nasvet ali pomoč.
Če za to nista pripravljena, si nabavita malo boljši šampon z voskom in ga uporabljajta.
Lp,
G
Fenix_ je napisal/-a:
Če je samo 50€ pol ni tako hudo
torej kaj da kupim:
avto šampon z voskom in še kak vosek za po pranju za začetek
mi lahko daš kak link kje bi to kupil in točno kaj
TomazK je napisal/-a:Mam en problem. Po nesreči sem šipe spucal z eno p....jo, ki je bla v flaši od stelexa. Sedaj imam praktično na vseh steklih nek vzorc, ki pod določenim kotom svetlobe pride zelo do izraza. Moti tudi vidljivost. Probal sem že s temi osnovami ki jih dobiš v vsakem merkatorju, kisom. Brez uspeha. Čudno mi je to ker so fleki zelo enakomerno razporejeni, kot da bi prišlo do neke reakcije.. Kaj bi lahko pomagalao? hvala
Fenix_ je napisal/-a:avto je nov, kupljen januarja
čas imam, plac tudi
torej kupim ta komplet, ki si mi omenil in sem zmagal
neki me zanima, samo vosek je dovol dobra zaščita proti nesnagi in mrčesu v smislu da se to potem lažje odstrani ?
pa z voskom se maže samo karoserijo al lahko tudi šipe in platišča ?
Fenix_ je napisal/-a:avto je nov, kupljen januarja
čas imam, plac tudi
torej kupim ta komplet, ki si mi omenil in sem zmagal
neki me zanima, samo vosek je dovol dobra zaščita proti nesnagi in mrčesu v smislu da se to potem lažje odstrani ?
pa z voskom se maže samo karoserijo al lahko tudi šipe in platišča ?
Hybrid V7 Optical High-Gloss Spray Sealant can be used on a variety of surfaces, including headlights, plastic convertible top windows, wheels and glass.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost