Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a Renault VG To avg 05, 2014 2:03 pm

Hvalijo po internetu oba glede obstojnosti ampak nekako se mi zdi Collinite 845 lažji za nanos. To bom delal prvič in nočem česa zafrknit. Delal bom na roke, ker mašine nimam. Torej kaj potrebujem, za obdelavo novega avtomobila poleg Collinite 845 ? Govori se o aplikatorjih in krpah pa mi ni ravno jasno kaj potrebujem za ročno nanašanje.
Nagledano imam tole:
http://www.spoliraj.si/products.php?Col ... sulatorWax
http://www.spoliraj.si/products.php?p13
http://www.spoliraj.si/products.php?car ... azasusenje

Bi bilo tole vredu?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr avg 06, 2014 11:00 am

Aplikator kupi penasti ali iz mikrofibre, nekaj takega:
http://www.spoliraj.si/products.php?p15&cPath=128
http://www.spoliraj.si/products.php?fle ... &cPath=128
http://www.spoliraj.si/products.php?car ... &cPath=128
http://www.spoliraj.si/products.php?fle ... &cPath=128

Kupi Flexipad dual in še nekaj od ovalnih verzij.

Mikrokrpa za sušenje na spodnjem linku je brisača za sušenje avtomobila po pranju. Če avto sam pereš jo lahko naročiš, ker je boljša za brisanje avtomobila kot recimo jelenova krpa. Vpija več vode in ne povzoča mikroprask v taki meri kot umetna krpa. Priporočam!

Za brisanje ostankov voska potrebuješ nekaj takega:
http://www.spoliraj.si/products.php?car ... &cPath=121
http://www.spoliraj.si/products.php?mod ... &cPath=121
http://www.spoliraj.si/products.php?p19&cPath=121

Kupiš več kosov mikrokrp. Po uporabi jih opereš v vodi kateri dodaš tekoči detergent za občutljivo perilo in ne prašek v zrnu! Lahko pa naročiš še namenski tekoči detergent za občutljivo mikrofibro:
http://www.spoliraj.si/products.php?cgmicrofiberwash

Vse krpe iz mikrovlaken suši na zraku in ne v sušilnem stroju.

Preden boš nanašal vosek moraš avto temeljito oprati in pred nanosom zbristi celo vozilo vsaj z mešanico IPA - izopropilni alkohol mešan z vodo 1:1, če se že ne boš uporabil pre-wax cleaner kot je naprimer ta: http://www.spoliraj.si/products.php?aut ... cturers=34

Izopropilni alkohol ima csf: http://www.spoliraj.si/products.php?Car ... cturers=26, lahko ga kupiš v Mavrici, Merkurju...
Še boljši od IPA je CarPro eraser: http://www.operi-avto.si/kemicni-izdelk ... 500ml.html

Po nanosu voska avto, če se le da ročno peri in po vsakem pranju uporabi quick detailer, npr: http://www.spoliraj.si/products.php?ang ... &cPath=131, da podaljšaš obstojnos voska.
Pri pranju uporabi ph nevtralen šampon, ki ne odstrani zaščite-voska.

Ker praviš, da gre za novo vozilo ne bi bilo slabo (kljub temu, da ga bo prodajalec verjetno opral s kislinskim detergentom), da uporabiš po pranju najprej sredstvo za odstranjevanje zračne rje in nato še fini clay bar - plastelin.

Če kot kupec novega vozila misliš, da avto ne potrebuje poliranja se nekoliko motiš, ker običajno bi vsako vozilo, ki je prevzeto v salonu sodilo na poliranje, da se odstranijo mikropraske.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr avg 06, 2014 12:01 pm

Hvala za izčrpen odgovor. To je precej stroškov. Bom moral še malo premislit kako in kaj.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr avg 06, 2014 1:16 pm

Je pa ni, če že kupuješ neko dobro zaščito in porabiš xy časa, da avto kolikot toliko dobro upedenaš pač rabiš nekaj robe. Aplikatorje, mikrokrpe in ostale pripomočke imaš za naprej, ker štartaš iz nič je na začetku strošek nekoliko višji, ampak brez nič ni nič.

Lahko greš tudi po cenejši liniji in kupiš vosek, aplikator ali dve, dve ali tri mikrokrpe in začneš s tem. Avto opereš, naneseš vosek in obrišeš, kaj in kako je pa tvoja odločitev. Če si v dvomih kontaktiraj po tel. csf-ja in ti bo dal kakšno priporočilo. Kolikor je meni znano ne grize ;)
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To avg 19, 2014 10:25 am

Imam eno vprašanje glede volana. Volan sem redno čistil z mokro cunjo pa se je vseeno nekaj "poti" rok in ostalega zažrlo noter... Tako je volan dobil rahel lesk in ni več mat kot je bil ob nakupu.
Baje se da to spraviti ven. Vsaj delno. Zdaj me pa zanima kako? Katero čistilo je dobro za to in s katerimi pripomočki je najlažje to zdrgniti brez, da bi poškodoval usnje.
Kupujem pri CSF. Ni mi pa problem tudi iz tujine naročit samo kaj kot to traja teden dni, da dobim na dom.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To avg 19, 2014 10:25 am

Imam eno vprašanje glede volana. Volan sem redno čistil z mokro cunjo pa se je vseeno nekaj "poti" rok in ostalega zažrlo noter... Tako je volan dobil rahel lesk in ni več mat kot je bil ob nakupu.
Baje se da to spraviti ven. Vsaj delno. Zdaj me pa zanima kako? Katero čistilo je dobro za to in s katerimi pripomočki je najlažje to zdrgniti brez, da bi poškodoval usnje.
Kupujem pri CSF. Ni mi pa problem tudi iz tujine naročit samo kaj kot to traja teden dni, da dobim na dom.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To avg 19, 2014 11:09 am

Jaz za usnjen volan uporabim zobno ščetko in FAB (prav ti bo poleg avta prišel še doma npr. pri čiščenju čevljev, packe hrane, pri čiščenju kuhinje in podobno). Je pa fajn, če ga potem namažeš še s kakšno kremo za usnje, ki jo pa tudi dobiš pri csf. In ja, se pozna, s takim postopkom se volan zopet nazaj zmatira.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii To avg 19, 2014 11:27 am

Zdravo mojstri. Rabim vašo pomoč :)

Kakšno čistilo priporočate, da za čiščenje ne potrebujem vode. Problem je ker testni avto operem in medtem ko pridem do lokacije za fotkanje je spredaj/zadaj in ob kolesih že umazan. Malenkostno, vendar ga moram tam vedno ponovno spucati. Zdaj s sabo vozim 10l kanglo z vodo in potem to pucam tam s jelenovo kožo. Obstaja kakšna lažja rešitev, da samo pošpricam in obrišem in je avto nazaj čist?

Seveda ne govorimo o grozno umazanem avtu.

Hvala, Gašper

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B To avg 19, 2014 11:58 am

Gapiii je napisal/-a:Zdravo mojstri. Rabim vašo pomoč :)

Kakšno čistilo priporočate, da za čiščenje ne potrebujem vode. Problem je ker testni avto operem in medtem ko pridem do lokacije za fotkanje je spredaj/zadaj in ob kolesih že umazan. Malenkostno, vendar ga moram tam vedno ponovno spucati. Zdaj s sabo vozim 10l kanglo z vodo in potem to pucam tam s jelenovo kožo. Obstaja kakšna lažja rešitev, da samo pošpricam in obrišem in je avto nazaj čist?

Hvala, Gašper

Katerikoli od waterless produktov bo pomoje za to aplikacijo idealen.. Vzames seboj eno flasko in dve mikrofibri, to je to.. Recimo Chemical Guysov EcoSmart RU in podobni produkti drugih proizvajalcev..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To avg 19, 2014 8:30 pm

thunderbolt je napisal/-a:Jaz za usnjen volan uporabim zobno ščetko in FAB (prav ti bo poleg avta prišel še doma npr. pri čiščenju čevljev, packe hrane, pri čiščenju kuhinje in podobno). Je pa fajn, če ga potem namažeš še s kakšno kremo za usnje, ki jo pa tudi dobiš pri csf. In ja, se pozna, s takim postopkom se volan zopet nazaj zmatira.

Dobro napisano. Poleg FAB-a, ki je res ekonomičen, priporočam še Gliptone dvojčka za usnje. Porabil že 4 komplete in ne zamenjam za nič drugega.

Hvala, Gašper

Ker ne vem, za koliko umazanije gre, se poleg že povedanega lahko uporabi QuickDetailer + MF (za res malo umazanije - prah) ali šampon, ki ne potrebuje izpiranja z vodo - recimo Optimum ONR (za bolj umazan avto). Samo v tem primeru zopet potrebuješ vedro z nekaj vode.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador So avg 23, 2014 7:32 pm

Zanima me ali mi lahko pove katero avtokozmetiko kupiti in kje (a je to pri K2 ali preko spoliraj.si (britemax) ali preko chemical guys, kje?), preko naše ali preko tuje spletne strani, katere? Nekje sem zasledil, da se odločate za skupinski nakup, ker pride ceneje., kdo od uporabnikov sprejema naročila?
Najbolj od vsega pa me zanima kaj se splača kupiti, iščem kvaliteto, torej, kateri avtošampon, vosek, goba, mikrokrpa, sprej za felgne, za gumirane detajle pri avtu...kaj še potrebujem za dobro čiščenje.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich So avg 23, 2014 9:44 pm

matador je napisal/-a:Zanima me ali mi lahko pove katero avtokozmetiko kupiti in kje (a je to pri K2 ali preko spoliraj.si (britemax) ali preko chemical guys, kje?), preko naše ali preko tuje spletne strani, katere? Nekje sem zasledil, da se odločate za skupinski nakup, ker pride ceneje., kdo od uporabnikov sprejema naročila?
Najbolj od vsega pa me zanima kaj se splača kupiti, iščem kvaliteto, torej, kateri avtošampon, vosek, goba, mikrokrpa, sprej za felgne, za gumirane detajle pri avtu...kaj še potrebujem za dobro čiščenje.

odkar sta zelo dobro založena z hudimi artikli tako spoliraj.si in operi-avto.si , mislim da redko kdo še iz tujine naroča. Karkoli od znamk autobrite, autofinnese, optimum, carpro, angelwax, optimum,..je preverjeno dobro :)

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador So avg 23, 2014 10:54 pm

pavlich je napisal/-a:
matador je napisal/-a:Zanima me ali mi lahko pove katero avtokozmetiko kupiti in kje (a je to pri K2 ali preko spoliraj.si (britemax) ali preko chemical guys, kje?), preko naše ali preko tuje spletne strani, katere? Nekje sem zasledil, da se odločate za skupinski nakup, ker pride ceneje., kdo od uporabnikov sprejema naročila?

odkar sta zelo dobro založena z hudimi artikli tako spoliraj.si in operi-avto.si , mislim da redko kdo še iz tujine naroča. Karkoli od znamk autobrite, autofinnese, optimum, carpro, angelwax, optimum,..je preverjeno dobro :)

OK kateri komplet pa vzamem?

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Ne avg 24, 2014 10:25 am

EX-B je napisal/-a:

Hvala, Gašper

Katerikoli od waterless produktov bo pomoje za to aplikacijo idealen.. Vzames seboj eno flasko in dve mikrofibri, to je to.. Recimo Chemical Guysov EcoSmart RU in podobni produkti drugih proizvajalcev..

Sem pogledal in bi bil ta EcoSmart idealen. Se da to kupiti kje v Sloveniji? Iz chemical guys me pride več poštnina kot sam izdelek...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne avg 24, 2014 11:00 am

Gapiii je napisal/-a:
Sem pogledal in bi bil ta EcoSmart idealen. Se da to kupiti kje v Sloveniji? Iz chemical guys me pride več poštnina kot sam izdelek...

Na spoliraj.si in operi-avto.si imaš sorodne produkte od podjetja Optimum.
1992 Fiat Uno 60 SX

C2 VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a C2 VTS Ne avg 24, 2014 12:44 pm

Zdravo!

Na TV shop sem videl reklamo za smart pen - svincnik ki odpravlja praske na laku....vem da je to bolj lari fari, me pa zanima ce je to ze kdo preizkusil in ali deluje??

Lp

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne avg 24, 2014 3:42 pm

Gapiii je napisal/-a:Sem pogledal in bi bil ta EcoSmart idealen. Se da to kupiti kje v Sloveniji? Iz chemical guys me pride več poštnina kot sam izdelek...

Ja, ne vem tocno zakaj se pri nas EcoSmart-a ne dobi, dobis pa kot je yashica omenil sorodne produkte od drugih proizvajalcev. Jaz lahko recem samo za EcoSmart (ki sem ga dobil enkrat za test od nekoga drugega) da je dobra zadeva za to kar ti isces in je bil rezultat na par dni neopranem in po dezju vozenem avtu odlicen, nobenih prask, odlicno spucano. Drugih waterless variant se nisem sprobal.

Za EcoSmart sem enkrat ze hotel vprasat CSF-a, pa sem pozabil.. Mogoce se bo kaj oglasil in povedal zakaj ga nima v ponudbi, ni povprasevanja ali so kake druge ovire?
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

knt
Nov uporabnik

Napisal/-a knt Ne avg 24, 2014 4:34 pm

C2 VTS je napisal/-a:Zdravo!

Na TV shop sem videl reklamo za smart pen - svincnik ki odpravlja praske na laku....vem da je to bolj lari fari, me pa zanima ce je to ze kdo preizkusil in ali deluje??

Lp

Jaz sem kupil preko focalprice.com Fix-it PRO, za desetino cene, ki je pri nas.
Ne pričakuj čudežev. Če je popraskan zgornji sloj, ti za silo skrije prasko, če je pa do temeljne.. pa ni pomoči.

To ti je prozoren lak v flomastru, ki se strdi na UV svetlobi.
Izgleda kakor da si premazal s prozornim lakom za nohte.
Glavni problem na svetu je, da so bedaki in fanatiki vedno prepričani, modreci pa stalno v dilemi. [ Bertrand Russell ]

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Po avg 25, 2014 8:19 am

matador je napisal/-a:
pavlich je napisal/-a:

OK kateri komplet pa vzamem?

Meni osebno trenutno top "paket" za pranje:
Šampon: Britemax Max clean
Rokavica/goba za pranje: Carshinefactory Luxury goba
Krpa za sušenje: Carshinefactory krpa za sušenje
+ pika na I Quick detailer za konec: Britemax Spray&Shine
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Po avg 25, 2014 8:29 am

Za EcoSmart sem enkrat ze hotel vprasat CSF-a, pa sem pozabil.. Mogoce se bo kaj oglasil in povedal zakaj ga nima v ponudbi, ni povprasevanja ali so kake druge ovire?

Bo v kratkem ponovno na voljo ;)

Kratek opis Optimum Wash&Wax: http://www.spoliraj.si/blog/?m=201301

Kratek opis Ecosmarta: http://www.spoliraj.si/blog/?p=308
EAT-SLEEP-DETAIL
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost