Najprej orenk opral, odstranil tablice, bočne letvice. Potem sem ga spucal s plastelinom, za to morem res rečt, da se mi je na začetku zdel drag in ga nisem mislil kupit, potem sem ga pa šel v petek direkt v Konjice iskat in mi ni žal.
Streha in havba sta bili katastrofalni, tako da sem šel dvakrat. Ko sem šel z vrečko čez je bilo kot, da bi po šmirgl papirju vlekel. Nisem mogel verjet, zdaj je pa gladek kot suza

Zdaj se je pa začelo tisto pravo delo; poliranje.
In sicer zdajle zvečer sem si zbral zadnji levi blatnik, da malo probam kako bo to šlo. Zdaj imam pa vprašanje za poznavalce:
- Imam New Car Glaz in pa BC-2. In pa gobast tampon ter volnen, takšna kot na sliki. Imam še enega bolj trdega -modrega, samo tist se mi zdi pregrob.

Zdaj mi pa povejte s katerim nastavkom naj grem najprej??
To me zanima, ker sem bil mnenja, da je treba na začetko z bolj grobim in na koncu z najbolj finim. Za najbolj finega pa sem mislil, da je to volnen. Praksa mi je pa pokazala drugače.
- Najprej sem šel z gobastim in New Car Glaz in moram rečt, da mi je ta kombinacija naredila površino skoraj brez vsake praskice, tu pa tam je še kaka majhna ostala.
- Potem sem pa še poskusil z isto pasto in volnenim nastavkom in sem si mislil, da bo ta pa še tiste majne praskice odstranil. Vendar sem ugotovil, da to niti slučajno ni res, še več pojavili so se gosti čisto drobni risi.

Glede na to si mislim, da je potem najbolje, da delam samo z gobastim nastavkom, tiste drobne praskice, ki pa prvič ostanejo bo pa verjetno potem BC-2 odtstranil.
Zdaj me pa bega, tu na forumu berem, da je potrebno uporabit vsaj tri različne tampone. Kakšne tri to mislite? Meni se glede na sprobano edini primeren zdi gobast, z volnenim ne vem kaj si naj pomagam, če mi pa rise dela. Samo to je skregano s teorijo o treh različnih tamponih.
Torej o kakšni treh tamponih govorite, in za kaj je uporaben volnen?
Ali je vredu, vse obdelam samo z gobastim, ki mi dela površino brez risov? Seveda bom za drugo pasto vzel drugo gobico ali pa, če bom to opral. Tudi po vseh videih, ki prikazujejo poliranje je videti, da vsi uporabljajo gobo, spreminjajo samo paste.
Lepo prosim, če mi da kdo odgovor, jutri mislim nadaljevati delo pa ne vem kaj si nej pomagam s to ovco. Mogoče, če je za kakšne večje rise, vendar s tem naredi več manjših. Pri volnenem sem opazil tudi to, da že pri 1400 obratih šprica pasta vse na okrog pri gobastem pa ostane vse na svojem mestu.