yashica je napisal/-a:Za mrčes imaš namenske detergente, gobo z mrežico oziroma pride prav tudi kos ženske nogavice v katero daš kos gobe in ne bo delala risov po laku...
Krtače so že zdavnaj preteklost. Rabiš kvalitetno vaflasto gobo ali še bolje, rokavičko iz merino volne (najbolje je imeti dve, za zgornji in bolj umazan spodnji del pločevine), visoko koncentriran šampon z veliko močjo razgrajevanja umazanije pa še vedno ph nevtralen, da ne odstrani zaščite. Za po pranju pa ne uporabljaj jelenove krpe, ampak brisačo iz mikro vlaken kot je iz zgornjega linka (ali še boljšo) in jo lahko po mili volji voziš po pločevini pa zlepa ne bo naredila toliko mikro prask kot jelenova.
Je pa tole drag špas, ko padeš notriRavno nekaj dni nazaj sem pregledoval in čistil zalogo in, če pogledam čez roko imam raznih šamponov, brisač, gob za pranje, polirnih past, nastavkov, gobic, tri polir mašine, čez 50 mikro krp... za eno bruto povprečno plačo, če ne več.
thunderbolt je napisal/-a:Pred kratkim sem preizkusil 2 novi zadevi in enostavno moram malo pokomentirat, ker sem naravnost navdušen. Prva je clay mitt rokavica - v primerjavi s clay barom...ni primerjaveStvari iz laka grejo dol zares lahkotno, izjemno presenečen sem bil nad odstranjevanjem barve z odbijača, ki se je srečal z garažnimi vrati - vse je šlo dol brez matranja. Pri finem in srednjem BH plastelinu je šlo komaj kaj dol, z mehko rokavico pa s praktično brez truda vse. Enako je z zračno rjo. Ob delu se mi je postavljalo vprašanje, koliko sledov na laku pusti rokavica v primerjavi s plastelinom.
Drugi produkt, ki sem ga sprobal pa je Sonaxov xtreme brilliant shine detailer. Nasploh je zelo pohvaljen po testih, zasledil nisem niti ene resne kritike, zato sem nabavil kar 5l kantico iz prve. Že nekaj let uporabljam collinite 476, zadnje leto in pol pa tudi FK1000p. Gre za QD, ampak je kar gosta stvar. Kar se videza tiče, da za moj okus bolj zrcalni efekt, podobno kot FK1000p (476 da bolj efekt mokrega avtomobila). Glede na vizualni efekt se mi zdi s 1000p tam tam, mogoče malenkost boljši. Kar se tiče beadinga je vsaj po prvem nanosu pred obema omenjenima - površino naredi res izjemno hidrofobno. Nanosa je izjemno enostaven, nič ni treba paziti na plastiko in gumijaste dele. Zavedam se, da primerjam hard core voske s QD, ampak kar se mene tiče, če bo obstojnost, tako kot se da prebrati mesec in pol, potem je to, kar se mene in mojih potreb tiče, popolna zamenjava za zgornja dva.
pronet je napisal/-a:
Kje si nabavil Sonax Extreme BSD?
Sam ga v Sloveniji nikjer ne najden.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost