Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a csf Ne sep 28, 2014 7:18 pm

tomzzi je napisal/-a:S čim odstranit vosek iz plastike in gume?

Britemax Grime out ali namenski produkt Autobrite Wax Off
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne sep 28, 2014 10:03 pm

@csf hvala

V kratkem naročim. ;)

Imam pa še eno vprašanje zate. Nekaj časa nazaj sem naročil InstaWax+ pri tebi. Torej vosek v spreju. Se mi zdi, da da lep sijaj oziroma se kar pozna uporaba tega. Samo to je narbrž namenjeno tako za med pranji a ne? Sicer je obstojno toda ne toliko kot bi hotel.
Je kakšen vosek ki ga je enostavno nanest in da ga lahko uporabiš na soncu itd... Ne perem avta doma pa je problem senco iskat oziroma skoraj nikol ni čist ohlajena površina.
Pa da ni predrag seveda.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po sep 29, 2014 7:49 am

csf je napisal/-a: namenski produkt Autobrite Wax Off

Kako se Wax off obnese pri odstranjevanju starih voskov, v primerjavi z Dodo Juice Lime Prime?

V prihodnjih dneh bom odstranil obstoječo zaščito in moram kupiti nov odstranjevalec, ker gre Lime Prime proti koncu.

@tomzzi: Kakšno obstojnost si želiš? Ta je zelo odvisna od očiščene površine laka, pogostosti pranj in, če avto pereš pod krtačami so agresivna čistila, ki jih uporabljajo avtopralnice zelo neprizanesljiva do voskov.

CG InstaWax+ še nisem uporabljal, zato ne vem kakšna je dejanska obstojnost, ti pa svetujem, da ga nanašaš preko aplikatorja in ne z direktnim špricanjem. Kolikor mi je znano ga lahko nanašaš na soncu, segreta pločevina pa žal ni primerna za nanos zaščite, ker se preveč hitro suši. Da pride sijaj do izraza, je potrebno izbrati še produkt, ki je naklonjen barvi vozila.

Za po pranju bi namesto voska v spreju izbral kvaliteten Quick detailer. Za zadnjih nekaj pranj uporabljam CG Hybrid V7 in je zelo vredu ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Po sep 29, 2014 12:58 pm

Kako se Wax off obnese pri odstranjevanju starih voskov, v primerjavi z Dodo Juice Lime Prime?

V prihodnjih dneh bom odstranil obstoječo zaščito in moram kupiti nov odstranjevalec, ker gre Lime Prime proti koncu.

Wax Off bo odstranil vosek(včasih je potrebno ponoviti aplikacijo), je pa na youtub-u video/test(pišem iz telefona pa ga ne najdem) kako odstrani izredno obstojen Collinite vosek

Namesto Lime Prime sam uporabim Britemax Perfect Prep, ki je dejansko končna/finiš polirna pasta, ki pa brez težav odstrani sledi voskov ali predhodno nanešene zaščite.
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Po sep 29, 2014 1:52 pm

tomzzi je napisal/-a:@csf hvala

V kratkem naročim. ;)

Imam pa še eno vprašanje zate. Nekaj časa nazaj sem naročil InstaWax+ pri tebi. Torej vosek v spreju. Se mi zdi, da da lep sijaj oziroma se kar pozna uporaba tega. Samo to je narbrž namenjeno tako za med pranji a ne? Sicer je obstojno toda ne toliko kot bi hotel.
Je kakšen vosek ki ga je enostavno nanest in da ga lahko uporabiš na soncu itd... Ne perem avta doma pa je problem senco iskat oziroma skoraj nikol ni čist ohlajena površina.
Pa da ni predrag seveda.

Zelo dobro razmerje med ceno/obstojnostjo/izgledom ima Angelwax Corona. Gre za "sintetični vosek" v tekočini, priporočeno ga je nanašati ročno z aplikatorjem (podobno kot Instawax).
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po sep 29, 2014 5:13 pm

Hvala vam. Bom premislil. Pa verjetno tudi naročil tale vosek. Veš, da sem ga spregledal. Bo verjetno tole najboljša varianta trenutno.
Itak pa avto potrebuje eno dobro strojno poliranje prej, ker so krtače naredile svoje. :?

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Po sep 29, 2014 6:39 pm

Meni krtače še niso pustile sledov, pa sm bil ene parkrat tud v Petrolovi avtomatski, za katere nekateri pravijo, da nimajo ravno nežnih krtač, al se to zato ne vidi, ker je avto srebrn? Čeprav sem tud natančno in pod različnimi koti gledu. Zdaj pa še eno vprašanje za CSF-ja: A tiste bele gobe za pranje, ni povsem ravna površina, mal valovita, ko je bil opis, da je baje še nežnejša do laka kot rokavica iz merino volne, a jo nimate več? Ker, ko gledam to stran http://www.spoliraj.si/index.php?cPath=111_148 jo ne vidim več.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po sep 29, 2014 6:52 pm

Mazda2 je napisal/-a: A tiste bele gobe za pranje, ni povsem ravna površina, mal valovita, ko je bil opis, da je baje še nežnejša do laka kot rokavica iz merino volne, a jo nimate več?

Goba Carshinefactory "luxury": http://www.spoliraj.si/products.php?Car ... th=111_148
1992 Fiat Uno 60 SX

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Po sep 29, 2014 7:24 pm

yashica je napisal/-a:
Mazda2 je napisal/-a: A tiste bele gobe za pranje, ni povsem ravna površina, mal valovita, ko je bil opis, da je baje še nežnejša do laka kot rokavica iz merino volne, a jo nimate več?

Goba Carshinefactory "luxury": http://www.spoliraj.si/products.php?Car ... th=111_148

Ooo, to ja. Torej ima še. Ko bom svojo izrabil bom morda tole sprobal. Nevem pa kako, da se jo na mojem linku ne vidi. Sedaj imam rokavico s tistimi >>špagetki<<, od firme ArmorAll, ki sem jo, mimogrede, z drugimi izdelki dobil za darilo ob naročnini revije Auto Bild, pa me ni nekaj navdušila. Vode precej vpije, ampak potem postane tok težka, da mi jo iz roke dol vleče, ker se mi slabo oprime roke, nisem pa glih kakšen bik, da bi mi šla na knap gor. Ampak ostanke in kri od mušic pa bolje očisti kot pa z gobo, ki jo imam.

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf Po sep 29, 2014 8:34 pm

Mazda2 je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

Ooo, to ja. Torej ima še. Ko bom svojo izrabil bom morda tole sprobal. Nevem pa kako, da se jo na mojem linku ne vidi. Sedaj imam rokavico s tistimi >>špagetki<<, od firme ArmorAll, ki sem jo, mimogrede, z drugimi izdelki dobil za darilo ob naročnini revije Auto Bild, pa me ni nekaj navdušila. Vode precej vpije, ampak potem postane tok težka, da mi jo iz roke dol vleče, ker se mi slabo oprime roke, nisem pa glih kakšen bik, da bi mi šla na knap gor. Ampak ostanke in kri od mušic pa bolje očisti kot pa z gobo, ki jo imam.

Če imaš veliko insektov na sprednjem delu priporočam Flexipads rokavico iz merino volne, ki ima na drugi strani mrežico, ki se odlično obnese za odstranjevanje mrčesa(dovolj mehka, da ne poškoduje barve).
EAT-SLEEP-DETAIL

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Po sep 29, 2014 8:41 pm

Morda bi bilo res bolje ja. Sem imel sicer 1X od Sonaxa kemičen odstranjevalec mrčesa, pa se je dobro obnesel. Toda zakaj bi imel in plačeval še en izdelek več, če imam lahko dva v enem. Sicer pa nimam veliko mrčesa, ker se ne vozim toliko in sploh ne toliko po AC, me pa vseeno vsaka pikica moti, srebrna je kar hvaležna barva, ampak kri od mušic se pa bolj pozna kot na temnejših, im mene skor vsaka pikica moti.

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Napisal/-a barossa45 Po okt 06, 2014 8:48 pm

Na svoj rdeč avto vsake 3-4 mesece nanašam "glaze" wite diamant in pa sonaxov vosek,
zanima me, če je vsakič treba prej avto očistiti z odstranjevalcem voska ali pa s čim podobnim ?
lp
[img]http://www4.slikomat.com/11/0430/jln-astra.jpg[/img]

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec To okt 07, 2014 11:23 am

zdravo, ma kdo izkušnje z K2 Spectrum Quick Detailer

http://www.operi-avto.si/kompleti-za-za ... 07247.html

hvala, lp

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf To okt 07, 2014 2:14 pm

barossa45 je napisal/-a:Na svoj rdeč avto vsake 3-4 mesece nanašam "glaze" wite diamant in pa sonaxov vosek,
zanima me, če je vsakič treba prej avto očistiti z odstranjevalcem voska ali pa s čim podobnim ?
lp

Načeloma ne, postopek se enosatvno ponovi: white diamond in potem vosek/sealant.
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To okt 07, 2014 2:51 pm

maarkec je napisal/-a:zdravo, ma kdo izkušnje z K2 Spectrum Quick Detailer

hvala, lp

Ne. Vprašaj Pavlicha. Kolikor vem, je imel on največ stika s K2 izdelki.

Meni ni všeč že to, da ga je v promo videu toliko našprical, saj za te produkte velja manj=več. Poleg tega pa za malo več denarja dobiš bolj prepoznaven, preverjen produkt.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To okt 07, 2014 7:23 pm

Gyga je napisal/-a:
maarkec je napisal/-a:zdravo, ma kdo izkušnje z K2 Spectrum Quick Detailer

hvala, lp

Ne. Vprašaj Pavlicha. Kolikor vem, je imel on največ stika s K2 izdelki.

Meni ni všeč že to, da ga je v promo videu toliko našprical, saj za te produkte velja manj=več. Poleg tega pa za malo več denarja dobiš bolj prepoznaven, preverjen produkt.

Pojma nimam,
od k2 sem sprobal SIGMA (premaz za gume) ki je P/P verjetno najboljši izdelek, in pa Maxima sušilni vosek ki je res super.

Drugače je blo pa tolk govora o angelwax da sem moral sprobat.

QED je super zadeva, sicer da bi ga imel kot navaden QD je malce prezahteven pri uporabi(beri ne briše se tolk enostavno kot naprimer autofinesse finale ali CG synthetic qd) kar se pa tiče samega finiša imam pa sem lepe besede. Obstojnost v testiranju, drugače pa če zdrži več kot en mesec je super produkt za med pranji, ker da lep efekt in gladko površino.
H2GO premaz za stekla je pa tut bomba, sploh cena. točno pri 50 kmh se začnejo tut tiste namnajše kapljice vozit po šipi( pa imam 10 let star avto-kar pomeni 10 let stara šipa), obstojnost še na testu.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr okt 08, 2014 3:19 pm

Jaz sem včeraj prejel naročene produkte od Angelwax. Sprva sem mislil kupit samo povsod hvaljeni QED in, ker eden ni nikoli dovolj, sem naročil še nekaj drugih izdelko (FastFoam, Revenge, Elixir) :)
Na vse sem dobil dodatnih 10% popusta + brezplačno še plastenko šampona-Superior Automotive Shampoo ;)
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So okt 11, 2014 2:40 pm

Mene pa zanima, kako uporabiti produkt od CarPro in sicer HydrO2. A nanesete na suha stekla oz. vozilo ter potem sperete ali mora biti mokra podlaga?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So okt 11, 2014 3:01 pm

Avto temeljito opereš in nanašaš HydrO2 na še mokro površino, panel za panelom, začenši od strehe navzdol. Za nanos uporabiš razpršilko in po nanosu takoj temeljito spreš z vodo, najbolje z visokotlačnim čistilcem. Po navodilih proizvajalca od nanosa do spiranja ne sme minit več kot minuta. Ko obdelaš cel avto ga še enkrat splakneš in pobrišeš ostanek vode z mehko mikro krpo.

Površina nanašanja mora bit ohlajena in ne smeš ga nanašati na soncu!

http://www.youtube.com/watch?v=5PRewO_3nso

Navodilo proizvajalca: http://www.carpro-us.com/exterior-surfa ... ate-500ml/

Tudi sam sem kupil dve steklenički HydrO2 in pride na vrsto, ko bo več časa za pripravo vozila ;)

To so splošna navodila, kaj več bo vedel povedat pavlich :)
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So okt 11, 2014 3:34 pm

V kratkem bom nabavil sredstvo za ciscenje platisc ter odstranjevalec mrcesa. Sedaj imam za mrces TarX od katerega sem pricakoval vec oz drugace povedano nisem najbolj zadovoljen. Za alu platisca pa uporabljam IronX kateri nalogo opravlja vredu.
Vase izkusnje katere zadeve so top za ta dva namena?
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost