Bom videl kaj bo prinesla zima in zimsko soljenje... če bomo slučajno padli iz poletja vanjo

yashica je napisal/-a:Odkar imam na avtu nanešen Carpro hydro2 skorajda ni več zračne rje oziroma nesnage, ki bi se zažirala v lak. Včeraj sem po treh tednih pral avto in je šla vsa umazanija prav z lahkoto stran. Pred tem ni bilo važno kaj sem nanesel na lak, vedno je bilo na izpostavljenih delih polno zračne rje (zadnji odbijač, prtljažna vrata, delno boka), če nisem avta pral vsaj enkrat tedensko.
Bom videl kaj bo prinesla zima in zimsko soljenje... če bomo slučajno padli iz poletja vanjo
yashica je napisal/-a:Odkar imam na avtu nanešen Carpro hydro2 skorajda ni več zračne rje oziroma nesnage, ki bi se zažirala v lak. Včeraj sem po treh tednih pral avto in je šla vsa umazanija prav z lahkoto stran. Pred tem ni bilo važno kaj sem nanesel na lak, vedno je bilo na izpostavljenih delih polno zračne rje (zadnji odbijač, prtljažna vrata, delno boka), če nisem avta pral vsaj enkrat tedensko.
pinny je napisal/-a:Ima kdo kakšno pametno rešitev glede zimskega pranja, gre se seveda za roke da nebi preveč zeblo?Sam uporabljam tiste tanke bele rokavice, medicniske ali kakšne že so, čez dam pa gumijaste, ki se lepo oprimejo. Problem je v tem, ker ponavadi te bele imajo zelo kratke prste, kot drugo pa, gumi rokavica začne dol lezti. Skratka, imel bi kakšne rokavice z podlogo, katere bi seveda preprečevale mrazenje, in katere bi se čim bolje oprijele, da bi imel še vedno dober občutek oz. oprijem pri pranju.
pinny je napisal/-a:Ima kdo kakšno pametno rešitev glede zimskega pranja, gre se seveda za roke da nebi preveč zeblo?Sam uporabljam tiste tanke bele rokavice, medicniske ali kakšne že so, čez dam pa gumijaste, ki se lepo oprimejo. Problem je v tem, ker ponavadi te bele imajo zelo kratke prste, kot drugo pa, gumi rokavica začne dol lezti. Skratka, imel bi kakšne rokavice z podlogo, katere bi seveda preprečevale mrazenje, in katere bi se čim bolje oprijele, da bi imel še vedno dober občutek oz. oprijem pri pranju.
Gyga je napisal/-a:yashica je napisal/-a:Odkar imam na avtu nanešen Carpro hydro2 skorajda ni več zračne rje oziroma nesnage, ki bi se zažirala v lak. Včeraj sem po treh tednih pral avto in je šla vsa umazanija prav z lahkoto stran. Pred tem ni bilo važno kaj sem nanesel na lak, vedno je bilo na izpostavljenih delih polno zračne rje (zadnji odbijač, prtljažna vrata, delno boka), če nisem avta pral vsaj enkrat tedensko.
Da bi bil hydro2 odporen na letečo rjo? Daj no...
dzuro.na.izi je napisal/-a:Vem da ste se že neki razpisal o tem ampak zanima me o produktu CG Glossworks Glaze!
Mam 15 let star avto rdeče barve in ima že kr lepo vidne Swirle na soncu katere bi rad zafilal z omenjenim glazom čez pa vsem ljubi FK 1000p...za strojno profi poliranje mam pretanko denarnico ampak za CG bi pa blo...
Uglavnem zanimajo me vaša mnenja ali stvar deluje al ne, kakšne so izkušnje, ali mi priporočate raje kej druzga (v mislim mam tud še Bilthamber Auto Balm), kako je z nanosom, ga je treba kej pustit da se suši al je whipe on whipe off sistem.
Mogoč je tud kakšna prej-potem slika zaželjena...
EX-B je napisal/-a:Glede na to, da trenutno operi-avto page ne deluje, mi zna kdo povedat ali je mogoce kje pri nas dobit AutoGlym Super Resin Polish AIO in mogoce kaksna primerjava z AF Tripple? Berem da bi znal biti AG SRP bolj kompatibilen z FK1000p (ki ga ze imam in uporabljam).
EX-B je napisal/-a:Problem je isti kot pri prejsnjem uporabniku.. Imam starejsi avto v ne prehudem stanju in bi rad nekaj, s cimer lahko sam brez masine naredim da malenkost izboljsam stanje. FK1000p sam po sebi ze uporabljam in je super ucinek, nice and slick, ampak ne ponuja nobene korekcije/filanja swirlov. Glede na to, da FK1000p ze imam in deluje odlicno, iscem pac nek AIO oz. podoben produkt ki bo kompatibilen z njim.
Sem si ogledal se malo izkusnje z Optimum GPS-om in vidim da bo treba nabavit eno flasko da stestiramHvala za predlog.
EX-B je napisal/-a:No, po enem dnevu vlozenem v research po forumih glede kompatibilnega AIO-ja za pod FK1000p sem nasel tele izdelke (kot opomba samo to, da sem iskal samo AIO-je ki vsebujejo abrazive in fillerje za tisto malenkost korekcije kot se jo s takim izdelkom pac da dobit):
- AutoGlym Super Resin Polish (AG SRP) - baje odlicni rezultati z vecimi aplikacijami, naj ne bi bil problematicen kot dobra podlaga za FK1000p ki naj bi kar lepo obdrzal svojo pregovorno vzdrzljivost na SRPju
- AutoBrite Direct Cherry Glaze - glede tega + FK1000p najdem sicer dokaj malo, vendar naj bi sla skupaj normalno, saj Cherry Glaze ni na osnovi naravne carnoube
- Optimum Poli-Seal in pa GPS (malo drazja baje izboljsana verzija Poli-Seala)
- FK #215 - glede na to da sta od iste firme sta perfect match, veliko ljudi priporoca, ampak kolikor berem je treba za res dober rezultat #215 uporabit z masino..
Omenja se se par drugih, vendar je zgornji seznam tisto kar je najbolj pogosto. Osebno mislim da bom najprej nabavil eno flasko Optimum GPS-a in stestiral z njim, ko ga porabim pa zelo verjetno FK #215.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov