Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Pranje vozila - Seat Cordoba

Napisal/-a dzuro.na.izi So jan 10, 2015 9:05 pm

Ker mam dost te zime, soli in umazanije in z njo povezanega umazanga avta sm se odloču da predstavim še jst neki stvari oz. produktov ki jih sam uporabljam. Najprej nism vedu al naj odprem novo temo al dam post na kakšno drugo, ampak glede na to, da je naslov teme Katero avtokozmetiko uporabljate mislim da bo to kr ta prava odločitev. Post je zaradi omejitve priponk v več delih.

Nč nism pretiraval…avto sm samo opral, namen je bit samo sprat sol in pogledat če je še kej zaščite na avtu. Nazadnje sm ga opral mislim da konc novembra al v začetku decembra (ne spomnem se več) in takrat sm nanesel na cel avto 2 plasti Finish kare 1000p brez predhodno kakšnega glaza (razn na havbi kjer sm iz firbca namazal Meguiars ultimate compound + ultimate polish (ki je v bistvu glaze) + 2 plasti FK1000p) in stekla premazal z enim zlo poceni premazom ki me po vsem dežju in snegu kr preseneča (namenjen je za stekleno tuš kabino).

Dans sm uporabu kr neki stvari od MA-fra ki sm jih kupu od ene moje stranke (dobu sm 20% popust pa se je splačal) in jih sprobu na svojem 15 letniku. Pa naj slike povejo svoje:

Stanje pred pranjem
IMG_5251a.JPG

IMG_5252.JPG

IMG_5253.JPG

IMG_5254.JPG

IMG_5258a.JPG

Najprej splahovanje…ni se mi lubl sestavlat in iz garaže rint visokotlačca…pa še stestirat sm hotu novo večfunkcijsko vrtno pištolo.
IMG_5261.JPG

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Re: Pranje vozila - Seat Cordoba

Napisal/-a dzuro.na.izi So jan 10, 2015 9:10 pm

IMG_5263.JPG

Nato two bucket sistem…v enem voda v drugem pa MA-fra šampon (dal sm 2 pokrovčka na cca 10 vode) ter tudi nova NO SWIRL merino rokavica in rokavica z nudelni za bolj umazane dele:
IMG_5268.JPG

IMG_5269.JPG

Po pranju
IMG_5287.JPG

IMG_5277.JPG

IMG_5276.JPG

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi So jan 10, 2015 9:16 pm

Sproti očistil še tepihe
IMG_5285.JPG

Nato sušenje s spet MA-fra krpo za sušenje, ki zlo dobro vpije vodo…ni sicer idealna izbira ampak bom v prihodnosti nabavil mikrofibro ampak zaenkrat je pač to kar je.
IMG_5286.JPG

Nato je sledil QD od MA-fra. Za sabo pusti na dotik gladko in svetlečo površino. Samo pretiravat ne smeš pri nanosu sicer boš samo brisal pa brisal pa brisal pa…
IMG_5293.JPG

IMG_5298.JPG

IMG_5297.JPG

IMG_5301.JPG

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi So jan 10, 2015 9:22 pm

Plastike premazal z Armor all Shield, ki je sintetični sealant za lak ampak izvrstno deluje tudi na plastiki (skrita funkcija) in drži zeeeellllooo dolgo (je vsestranski, vodoodbojen, enostaven nanos – priporočam).
IMG_5303.JPG

Razlika levo nič desno armor all
IMG_5304.JPG

IMG_5305.JPG

Za konec sm še gume našpricu s MA-fra sprejem Fast&Black za gume. In še končne slike for a job well done
IMG_5317.JPG

IMG_5320a.JPG

IMG_5311.JPG

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi So jan 10, 2015 9:26 pm

IMG_5310a.JPG

IMG_5313a.JPG

IMG_5309a.JPG

IMG_5316.JPG

Mam še druge stvari, ne samo od MA-fra, da ne boste mislil da sm zagret fan. Men se dopade kako je izpadl… lepo se šajna...
škoda sam da mora jutr že snežit :lol:

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a dzuro.na.izi So jan 10, 2015 10:36 pm

EX-B je napisal/-a:No, po enem dnevu vlozenem v research po forumih glede kompatibilnega AIO-ja za pod FK1000p sem nasel tele izdelke (kot opomba samo to, da sem iskal samo AIO-je ki vsebujejo abrazive in fillerje za tisto malenkost korekcije kot se jo s takim izdelkom pac da dobit):
- AutoGlym Super Resin Polish (AG SRP) - baje odlicni rezultati z vecimi aplikacijami, naj ne bi bil problematicen kot dobra podlaga za FK1000p ki naj bi kar lepo obdrzal svojo pregovorno vzdrzljivost na SRPju
- AutoBrite Direct Cherry Glaze - glede tega + FK1000p najdem sicer dokaj malo, vendar naj bi sla skupaj normalno, saj Cherry Glaze ni na osnovi naravne carnoube
- Optimum Poli-Seal in pa GPS (malo drazja baje izboljsana verzija Poli-Seala)
- FK #215 - glede na to da sta od iste firme sta perfect match, veliko ljudi priporoca, ampak kolikor berem je treba za res dober rezultat #215 uporabit z masino..

Omenja se se par drugih, vendar je zgornji seznam tisto kar je najbolj pogosto. Osebno mislim da bom najprej nabavil eno flasko Optimum GPS-a in stestiral z njim, ko ga porabim pa zelo verjetno FK #215.

No če boš probu, jav kako je ratalo

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jan 10, 2015 11:41 pm

dzuro.na.izi je napisal/-a:... Najprej nism vedu al naj odprem novo temo al dam post na kakšno drugo, ampak glede na to, da je naslov teme Katero avtokozmetiko uporabljate mislim da bo to kr ta prava odločitev.....

Po napisanem sodeč si hotel dat v to temo (in ne odpret nove) zato sem temi združil. Lahko sicer povrnem, a je tu pravo mesto.

lp

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi So jan 10, 2015 11:59 pm

esem je napisal/-a:
dzuro.na.izi je napisal/-a:... Najprej nism vedu al naj odprem novo temo al dam post na kakšno drugo, ampak glede na to, da je naslov teme Katero avtokozmetiko uporabljate mislim da bo to kr ta prava odločitev.....

Po napisanem sodeč si hotel dat v to temo (in ne odpret nove) zato sem temi združil. Lahko sicer povrnem, a je tu pravo mesto.

lp

Meu sm namen objavt v tej temi ja!

LP

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Ne jan 11, 2015 2:11 pm

EX-B je napisal/-a:No, po enem dnevu vlozenem v research po forumih glede kompatibilnega AIO-ja za pod FK1000p sem nasel tele izdelke (kot opomba samo to, da sem iskal samo AIO-je ki vsebujejo abrazive in fillerje za tisto malenkost korekcije kot se jo s takim izdelkom pac da dobit):
- AutoGlym Super Resin Polish (AG SRP) - baje odlicni rezultati z vecimi aplikacijami, naj ne bi bil problematicen kot dobra podlaga za FK1000p ki naj bi kar lepo obdrzal svojo pregovorno vzdrzljivost na SRPju
- AutoBrite Direct Cherry Glaze - glede tega + FK1000p najdem sicer dokaj malo, vendar naj bi sla skupaj normalno, saj Cherry Glaze ni na osnovi naravne carnoube
- Optimum Poli-Seal in pa GPS (malo drazja baje izboljsana verzija Poli-Seala)
- FK #215 - glede na to da sta od iste firme sta perfect match, veliko ljudi priporoca, ampak kolikor berem je treba za res dober rezultat #215 uporabit z masino..

Omenja se se par drugih, vendar je zgornji seznam tisto kar je najbolj pogosto. Osebno mislim da bom najprej nabavil eno flasko Optimum GPS-a in stestiral z njim, ko ga porabim pa zelo verjetno FK #215.

Ko govorimo o AIO produktih, ki imajo dodan vosek le ta ni naravni carnauba kot ga najdemo v voskih višjega cenovnega ranga ampak sintetični, tak je npr. Cherry glaze, Tripplle.. Gre bolj za marketing imena "vosek", ki se seveda bolje sliši, en primer....Meguiars M16, ki se oglašuje kot vosek je pa bolj blizu kakšnemu sealantu v trdi obliki.

Najbolj zmotno prepričanje za FK se je začelo pojavlati, ko so ga začeli hvaliti po forumih glede obstojnosti, da pa dobimo najboljšo obstojnost moramo FK malenkost bolje spoznati kdaj, kje in v kakšni kombinaciji ga lahko uporabimo, da dosežemo max obstojnost. Da ne bo kdo narobe razumel, FK je načeloma kompatibilen z vsemi AIO in glazi, težava, če temu lahko rečemo pa je obstojnost katera je po aplikaciji na prej omenjene produkte v praksi tudi do 2/3 slabša/se zmanjša kot pa če uporabimo primeren predhodni AIO ali ga nanesemo direktno na barvo.

SRP je super ampak spet v kombinaciji z vsaj DA, če delamo ročno OK ampak se hudičevo težko briše.

Poli seal in GPS imata bolj malo skupnega, Poli seal se lahko uporabi kot AIO in že sam po sebi nudi določeno zaščito/obstojnost, GPS pa je dejansko polish z dodanim sealantom in posledično nudi odlično bazo za kasnejši nanos zaščite v obliki sealanta ali voska. FK#215 je v praksi bolj glaze z dodanim sealantom kot AIO.
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne jan 11, 2015 2:43 pm

dzuro.na.izi ....... fajn si jo spedenov :), sm spomladi pa daj gume dol pa razkiraj za peskanje in ličanje koles, k rja čist preveč vn seka :mrgreen:

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Ne jan 11, 2015 2:59 pm

pinny je napisal/-a:dzuro.na.izi ....... fajn si jo spedenov :), sm spomladi pa daj gume dol pa razkiraj za peskanje in ličanje koles, k rja čist preveč vn seka :mrgreen:

Sm vedu da mi bo nekdo omenu rjasta platišča... to je moj rat look style za čez zimo :lol:

Polet mam pa te
IMG_5070.JPG

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po jan 12, 2015 8:36 am

pavlich: definitivno me zanima, se oglasim danes po sihtu (16:10), si doma? EDIT: HVALA pavlich, car si! :) Ko stestiram bom dal kako sliko tukaj v to temo, da pokazem rezultate.
csf: super, hvala za strokovno razlago, po forumih je veliko razlicnih mnenj, pa seveda ni nujno da ima vsak enak nacin nanosa in predvsem vzdrzevanja zascite, tako da.. Malo bom testiral, saj se rad igram :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

j4sp3r
Nov uporabnik

Napisal/-a j4sp3r Sr jan 14, 2015 9:25 pm

Jaz bi pa tudi imel eno vprašanje in sicer glede nege bež usnja. Ob vsej tej izbiri sem resnično malo "zmeden" kaj izbrati med sledečimi "cleanerji" in "conditionerji": chemical guyz, gliptone, auto finesse. Tudi cenovno si sledijo nekje v tem vrstnem redu, torej najcenejši je auto finesse...

Kaj priporočate? Gre za to, da usnje ni utrujeno (dejansko gre za umetno usnje bmw dakota beige), ga pa želim primerno sproti čistiti in vzdrževati svežega...

Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared To feb 03, 2015 4:47 pm

Danes sem dobil paket v katerem se je nahajal novi produkt, ki še nisem slišal zanj na tej spletni strani in sicer se gre za Gyeon - WetCoat.

Zadevo sem pravkar sprobal in se samo čudil kaj kemija zmore. Zmeraj sem kupoval drage voske/sealante ter jih ročno nanašal na avto ter jih brisal dol z mikrokrpo, kar mi je vzelo minimalno 30-60min

WetCoat je podobna zadeva kot Carpro hydr02 samo malce cenejša. 500ml za malce manj kot 12€.

Priporočam. :D
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 03, 2015 5:33 pm

Jaz imam hydro2 in mi je zelo všeč, ker je preprosta uporaba je pa drag tako, da tudi mene zanima ta WetCoat in njegova obstojnost
Lp

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared To feb 03, 2015 5:49 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz imam hydro2 in mi je zelo všeč, ker je preprosta uporaba je pa drag tako, da tudi mene zanima ta WetCoat in njegova obstojnost

Baje, da zadeva drži do 3 mesece. Piše že, kako pa je v praksi bomo pa še videli. ;)
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

rajc123
Novinec

Napisal/-a rajc123 Ne feb 08, 2015 9:49 pm

zanima me katera cistila uporabljate za nego usnja in pa predvsem da se odstrani sijoce dele na usnju da postanje spet mat črno in ne sijoče?

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne feb 08, 2015 10:27 pm

dbsquared je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Jaz imam hydro2 in mi je zelo všeč, ker je preprosta uporaba je pa drag tako, da tudi mene zanima ta WetCoat in njegova obstojnost

Baje, da zadeva drži do 3 mesece. Piše že, kako pa je v praksi bomo pa še videli. ;)

V poletnem času, ko niti 1x ne dežuje... ;) V zimskem času, nikoli.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne feb 08, 2015 10:32 pm

rajc123 je napisal/-a:zanima me katera cistila uporabljate za nego usnja in pa predvsem da se odstrani sijoce dele na usnju da postanje spet mat črno in ne sijoče?

Najboljše čistilo za usnje, kar sem ga imel je bil od Autobritedirect Leather Cleaner. Pa še dobro se redči, kot vsa njihova roba. Od premazov za redno mazanje pa Poorboy's Natural Look. Če pa želiš takega, ki ga ni treba redno mazati (to še vedno pomeni,da moraš vsake toliko usnje ščistiti in premazati) pa Wolf's Chemicals Nano Leather sealant. Ga imam za motoristični kombi, lepo mat barve izpade, pa ne drsi.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po feb 09, 2015 4:41 pm

Gyeon WetCoat je primerljiv Carpro HydrO2. Oba zanimiva produkta.
https://www.youtube.com/watch?v=Xf10M9C_PVI

Po mojih izračunih naj bi bil Gyeon-ov izdelek bolj ekonomičen. Je pa že kupljen ready-to-use. Torej se ne redči. Poraba na avto je primerljiva.

Ima pa Gyeon še veliko dobrih izdelkov - gre za kvalitetno znamko.

Zanimiv je tudi šampon bathe+, ker že po pranju voda odteka. Najprej standarno opereš avto, spereš z vodo, po tem pa na rokavico/gobo nakapaš nekaj kapljic in premažeš panel za panelom (+ spiranje).
https://www.youtube.com/watch?v=clDf4xYjQu4
https://www.facebook.com/video.php?v=31 ... =2&theater

Nekako je logično, da se vzdržljivost ne more primerjati s heavy duty voski, je pa včasih dobra alternativa.

Lp,
G
Zadnjič spremenil Gyga, dne Po feb 09, 2015 5:25 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost