Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

5cenic
Novinec

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a 5cenic Po apr 06, 2015 2:28 pm

Uporablam od Turtle wax Tyre gel in zgleda supr. Z njim namazem tudi vse plastike in se ohrani zelo dolgo (beri 2 tedna in vec).

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po apr 06, 2015 4:24 pm

Ma beži, ta turtle wax mi je najbolj črno zašprical od vseh, celo bolj kot tist glicerin ki ga veselo mažejo povsod vulkanizerji in avtopralnice.
Imel sme neke pene, gele, japonske, ameriške - vedno sem jih lepo obrisal da je res čim manj ostalo gor na gumah - brezveze.
Enkrat sem nalašč opral avto, nanesel gor - obrisal, pustil sred poletja na soncu uro in pol, pa vseeno - na koncu hitre vožnje vse polno pikic po blatniku zadaj in pragovih ter jasno feltne kot od šmira. Ja te lokalne vožnjice že zdrži marsikaj, ampak kake autobahn do 250 km/h očitno ne.

Zato me zanima kaj definitivno prime (nima veze če je nek je super-duper-spešl postopek, al čakaš da se suši na soncu al brišeš dol al karkoli) na takšnih centrifugah...
Sej če ni take zadeve pač ni in ne bom mazal - ne mažem že tako že dolgo časa ker mi gre na živce opran avto pa ves zašprican potem.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po apr 06, 2015 4:40 pm

Kolega je včasih mazal gume kar z tisto črno kremo k se čevlji mažejo, po istem postopku ..... čisto natanko namažeš kremo, pustiš malo da zasuši, in z krtačo zdrgneš. Se lepo sveti in nima kaj da ti curlja, šprica ipd. :).
Sam uporabljam Chemical Guys New look trim gel ki ga z glitzi gobico z hrbtno stranjo lepo na tanko namažem in zdrgnem. Mi še nikoli ni nič špricalo naokol, včasih ti pa lahko šprica že zaradi tega, če so še gume mokre, in ti skozi profil našprica svinerijo po avtu. Imam pa še nekaj drugega od Wolfsa (ne vem kk se mu reče ker nimam več v orginal pakungi) je pa tak zlo tekoč in tudi super, se res eins zwei posuši, slednjo pa zdej uporabljam zgolj za notranjost blatnikov, ker ni treba drgnt sm lepo razmažeš pa je.

vander
Nov uporabnik

Napisal/-a vander Po apr 06, 2015 5:49 pm

INFINITI je napisal/-a:Ma beži, ta turtle wax mi je najbolj črno zašprical od vseh, celo bolj kot tist glicerin ki ga veselo mažejo povsod vulkanizerji in avtopralnice.
Imel sme neke pene, gele, japonske, ameriške - vedno sem jih lepo obrisal da je res čim manj ostalo gor na gumah - brezveze.
Enkrat sem nalašč opral avto, nanesel gor - obrisal, pustil sred poletja na soncu uro in pol, pa vseeno - na koncu hitre vožnje vse polno pikic po blatniku zadaj in pragovih ter jasno feltne kot od šmira. Ja te lokalne vožnjice že zdrži marsikaj, ampak kake autobahn do 250 km/h očitno ne.

Zato me zanima kaj definitivno prime (nima veze če je nek je super-duper-spešl postopek, al čakaš da se suši na soncu al brišeš dol al karkoli) na takšnih centrifugah...
Sej če ni take zadeve pač ni in ne bom mazal - ne mažem že tako že dolgo časa ker mi gre na živce opran avto pa ves zašprican potem.

Probaj gyeon tire

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Po apr 06, 2015 6:01 pm

Gyga je napisal/-a:Kaj si uporabljal do zdaj? Gel ali tekoče? Si pustil, da se posuši oz. si poskusil obrisati s krpo po nanosu?

Jaz sem uporabljal ChemicalGuys new trim look (gel) in je bil zelo dober. Trenutno imam AngelWax Elixir in je tudi OK glede na ceno.
Zadnji na trgu pri nas je Gyeon tire, ki bi moral biti tudi dober.
Nekateri stavijo samo na Meguiars Endurance tyre gel, Pavlich pa mislim, da uporablja Carpro PERL.
Včasih je bil pri nas med najbolj popularnimi Wolf's BlackOut, ki se ga še vedno (vsaj mislim) da dobiti pri csf-ju.

Izbira je ogromna...

G

CG New look trim gel je eden izmed premzov, ki naredi najbolj "wet look" izgled je pa potrebno po aplikaciji prebrisati gumo z mikrofibro oz. nanesti res malo količino.

Gyeon Tire v živo izgleda takole:

Slika
EAT-SLEEP-DETAIL

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Po apr 06, 2015 8:36 pm

INFINITI je napisal/-a:Ma beži, ta turtle wax mi je najbolj črno zašprical od vseh, celo bolj kot tist glicerin ki ga veselo mažejo povsod vulkanizerji in avtopralnice.
Ja te lokalne vožnjice že zdrži marsikaj, ampak kake autobahn do 250 km/h očitno ne.

Meni Turtle wax nič ne zašprica, je pa res, da ne vozim hitreje kot 140 km/h niti po avtocesti :roll:

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a jure1981 To apr 07, 2015 7:53 am

Gyeon tire Q2 je super ;)

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi To apr 07, 2015 9:34 am

Mal primerjav
AF Satin
Auto Finesse Satin.jpg
Auto Finesse Satin

Car pro Perl
Car pro perl.JPG
Car pro Perl

Angelwax Elixer (10 eur)
Angelwax Elixer.jpg
Angelwax Elixer

Meguiars Endurance gel (14 eur)
Meguiars Endurance.jpg
Meguiars Endurance.

Gyeon tire (16 eur)
Gyeon tire .jpg
Gyeon tire

Poorboy's Bold'n'Bright (15 eur)
Poorboy's Bold'n'Bright.JPG
Poorboy's Bold'n'Bright

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To apr 07, 2015 1:24 pm

Super hvala za primerjave in priporočila. Dejansko bi vzel nekaj kar je res obstojno - imam tudi nekaj črne plastike (držalo stranskih ogledal difuzor zadaj....), ki bi jo rad tudi ustrezno zaščitil - če sem prav razumel lahko karkoli od tega tudi uporabljam za zaščito in obnovo ali bi rabil kaj "spešl"?
-Iskreno imam "svetleče" gume najmanj rad, torej nebi rad da se bleščijo ko majski hrošč na soncu, ampak da je čim bolj "mat". Bi rekel da torej Gyon, AF finesse ali carpo perl?

-Še nekaj bi prosil za nasvet. Zelo dobro čistilo za feltne (še posebej zapečen zavorni prah), pa da je čim bolj nežno za feltno. Feltna ima polirane špice, pa nebi rad neko agresivno zadevo ampak hočem pa tudi pic-pic čisto feltno. Za "zimske" oz original mi je vseeno, ampak tele nove bi rad da ostanejo...nove :) -Nekih ščetk ne mislim uporabljati pa tudi - špice so pregoste.

Probal sem SONAX XTREME Wheel cleaner PLUS - ki je "acid free" - ja seveda - švapska brozga mi je naredila zavorna klešča vsa rjava pa kjekoli je feltna bila poškodovana je lak požrlo. :roll:
Priponke
2.jpg
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To apr 07, 2015 1:55 pm

Z različnimi produkti za gume lahko dosežeš tudi različne učinke. Z brisanje nanosa z vlažno krpo, dobiš bolj mat videt. S ponovnim nanosom brez brisanja, dobiš sijaj. Vsi, ki so našteti so OK.

Za plastike mazat niso vsi 'tyre' produkti. Ti imajo oznako 'trim'. Univerzalen je recimo CG New trim look in Carpro Perl in verjetno še kak. Gyeon ima posebej za gume in posebej za plastike (trim).

Za feltne priporočam najprej dobro zaščito (coating ali FK1000p), potem pa tole zadevo:
http://www.bilthamber.com/car-cleaning- ... -wheel-110
Zadeva je dobila nagrado Best Wheel Cleaner 2015 - * Rated 5/5 pri Auto Express magazine.

http://www.autoexpress.co.uk/accessorie ... el-cleaner
Za zalogo preveri pri csf-ju.

Ostali testi...
http://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres
Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To apr 07, 2015 3:02 pm

Tny Gyga. Ja za ta bilt hamber sem ugotovil, da so pri autoexpress zaljubljeni v njihove produkte.
Vsekakor ja - eno fajn zaščito kot je ta FK bo treba.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To apr 07, 2015 3:06 pm

INFINITI je napisal/-a:Tny Gyga. Ja za ta bilt hamber sem ugotovil, da so pri autoexpress zaljubljeni v njihove produkte.

Ponos na British engineering :)
Malo para malo muzike!

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To apr 07, 2015 4:20 pm

Drugace je pa autobrite direct berry blast super produkt tako za gume kot za plastike. Poraba je pa tok majhna da je kar smesno :)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To apr 07, 2015 9:15 pm

Ja za tale FK sem razmišljal - glede na dizajn platišč -žbice na ozko pa stopnička na feltni - to bo težko nanest gor pa zbrisat po kotičkih?

Bilt hamber-ja ni - bo to ravno tako dobra alternativa za občutljive feltne?
http://operi-avto.si/zracna-rja/1430-ca ... 500ml.html
-Stvar je v temu da te renojeve pakne res prašijo ko nore in je treba vsakič uporabljat tako čistilo za zavorni prah.

BTW Carpro hydro02 - kako se obnese na prah? Odbija vodo, prah se pa vseeno nalovi ful gor?

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To apr 07, 2015 11:12 pm

Z FK-jem ne boš imel težav. Samo ustrezno majhen/prilagodljiv aplikator nabavi.
Za Carpro pa ti bo Pavlich svetoval.

P.S. FK lahko uporabiš tudi na laku avtomobila. Izredno obstojen je.

Lp,
G
Malo para malo muzike!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr apr 08, 2015 7:00 am

Z hydro2 se tudi čez čas prime zavorni prah, ampak jaz ga samo z vodnim curkom pošpricam in gre takoj dol
Lp

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Sr apr 08, 2015 8:27 am

Kaj pa uporabljate za čiščenje armature? Morda čiščenje niti ni pravi izraz .. rabim nekaj kar deluje močno antistatično in bi bilo primerno za to gladko črno plastiko, ki je pri meni magnet za prah :)
Slika

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi Sr apr 08, 2015 10:01 am

INFINITI je napisal/-a:-Stvar je v temu da te renojeve pakne res prašijo ko nore in je treba vsakič uporabljat tako čistilo za zavorni prah.

Po kakšni dobri zaščiti platišč (tud FK1000p se šteje) bi bla mogoč dobra opcija za redno vzdrževanje AF Revolution šampon za platišča v kombinaciji z namenskimi mehkimi čopiči in ščetkami.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr apr 08, 2015 11:49 am

INFINITI je napisal/-a:Ja za tale FK sem razmišljal - glede na dizajn platišč -žbice na ozko pa stopnička na feltni - to bo težko nanest gor pa zbrisat po kotičkih?

Bilt hamber-ja ni - bo to ravno tako dobra alternativa za občutljive feltne?
http://operi-avto.si/zracna-rja/1430-ca ... 500ml.html
-Stvar je v temu da te renojeve pakne res prašijo ko nore in je treba vsakič uporabljat tako čistilo za zavorni prah.

BTW Carpro hydro02 - kako se obnese na prah? Odbija vodo, prah se pa vseeno nalovi ful gor?

Tudi moje pakne prasijo za popizdit (tezak BMW..) in imam isto zajebane zimske feltne za povoskat.. Sem jih jeseni prvic zascitil z FK1000p (noben problem z navadnim rumenim foam padom, se izredno lepo prilagaja kotom, brisanje iz zaj****** kotickov je neproblematicno z dobro mikrofibro..), samo en sloj, ker je bilo ze mrzlo in se mi ni dalo dajat gor dveh slojev :) Zadeva se mi je presenetljivo obdrzala gor cez celotno zimo, pral pa sem jih samo in le z APCjem (cez zimo sem probaval CG All Clean, odlicen, ampak se mi zdi Megs se vedno malenkost boljsi) mesanim v 10:1 razmerju. Pri pranju nobenih problemov, nikoli potrebe po IronX-u, vse je slo dol samo z APCjem (kar je seveda VELIKO ceneje). Ravno danes sem jih opral v celoti in zrihtal za pospravit v klet cez poletje, sem uporabil tudi IronX cez, vendar skoraj ne bi bilo potrebe, ker je bil ucinek voska se vedno zelo lepo viden po celotnih feltnah, tudi zadaj.
No, letne sem tudi zrihtal kolikor se jih je dalo in dal gor dva sloja FKja, tako da pricakujem isto zgodbo v jeseni :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr apr 08, 2015 12:58 pm

OK ste me prepričali da grem nabavit tale FK :)
-Hydro pro pa sem razmišljal da bi vzel po Sonax BSD-ju, ki me je pa zelo pozitivno presenetil z obstojnostjo - dobre 3-4 mesece se je delal beading na avtu, ampak prah se je vseeno lepo lovil gor. No to je pri moji uporabi vozila
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov