Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a INFINITI Sr apr 08, 2015 6:42 pm

Ekola nabavil sem si FK za feltne, ki jih še čakam + za gume carpro perl. Kakor sem se s prodjalcem pogovarjal se tudi zelo dobro obnese na trimu in sem kar takoj sprobal. Moram reči da sem kar impresioniran - gumice in plastika so kot nove - nič pocaste, mastne ali svetleče ko majski hrošč pa čeprav sem dal gor direkt nerazredčeno, gume tudi izgledajo super. Na gume sem dal 1 sloj, počakal 20 min in potem še en sloj. Po 30 min je sledila vožnja - nič ne pošprica tako da to je to kar sem hotel :D

Za te stare feltne sem še vzel Autofinesse Iron. Sprobal ga pa še nisem. Pogovarjala sva se glede tega kako dejansko vse te Iron zadeve zjebejo klešča da porjavijo, tako da bom za nove Feltne vzel še Bilt Hamber, ki ga je gyga svetoval.
Priponke
IMAG1179.jpg
IMAG1178.jpg
IMAG1177.jpg
IMAG1176.jpg
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če apr 09, 2015 10:34 pm

Fino zgleda.

To za rjavenje čeljusti mi nekako ni jasno, saj sam nisem opazil tega efekta. Verjetno ni priporočljivo pretiravati, sicer pa bi jaz rekel, da se nimaš česa bati. Edino kar sem našel za IronX, samo to je verjetno veljalo za tiste prve verzije:
http://www.autogeek.net/ironx-paint-cleaner.html
Note: Iron X should not be used on bare metal parts, brake calipers, wheel balancing weights, or SMART paint repairs. Mask off these areas. Avoid letting Iron X dry on any surface.

Verjetno tudi Pavlich ni imel težav z njim.

Evo še z moje stran (AngelWax Elixir na gumah in FK1000p na platiščih)...

pred nanosom Elixir-a
Slika

direktno po nanosu Elixir-a
Slika
Slika

nekaj dni pozneje po pranju (samo spiranje)
Slika

FK1000p (2 nanosa)
Slika
Slika

filmček
http://i1186.photobucket.com/albums/z37 ... 173721.mp4

Tole sta 2 nanosa FK1000p nanešena novembra. Spiranje samo z vodo
Slika

Tole opran črn avto z nanosom QD-a AngelWax QED
Slika

Elixir in QED <10eur za 0.5l :D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Če apr 09, 2015 10:50 pm

Pozabil sem omenit, pa po vsej verjetnosti še najboljši best buy kar se tiče price performanca.
K2 SIGMA. dobrih 8 eu, za pol litra. gelast premaz ki da kar precej močan sijaj če se ga ne obriše, in pa vzdržljiv tako kot vsi dražji oz. vseh priznanih blagovnih znamk. K2 je sicer poljska firma in embalaža je mogoče komu antipatičnaampakj če znajo kaj-znajo presenetit, in eni artikli so res dobri. Sploh pa premaz za gume naprimer, ki ni tolk pomembna stvar kot kakšna zaščita. Zdrži tudi mokre ceste, in ga ne šprica po avtu. Skratka bomba, tudi vsi kolegi/stranke ki sem jim ga zrihtal ga zelo hvalijo.

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Pe apr 10, 2015 8:42 am

INFINITI je napisal/-a: Pogovarjala sva se glede tega kako dejansko vse te Iron zadeve zjebejo klešča da porjavijo, tako da bom za nove Feltne vzel še Bilt Hamber, ki ga je gyga svetoval.

Pozdrav !

To, da zavorne klešče po teh Iron zadevah izdatno porjavijo sem pa opazil tudi jaz. Pri meni je bilo to kar precej očitno tako, da sem se kar malo ustrašil. Upam, da gre samo za "lepotno" težavo in da ni kakšne nevarnosti oz. da bi to imelo kakšne posledice.

Zanima me ali kdaj ščistite zavore (diske, čeljusti) s kakšnimi Brake Cleaner-ji

LP
Zadnjič spremenil Manfred, dne Pe apr 10, 2015 8:58 am, skupaj popravljeno 1 krat.

duncek
Nov uporabnik

Napisal/-a duncek Pe apr 10, 2015 8:57 am

pavlich je napisal/-a:Pozabil sem omenit, pa po vsej verjetnosti še najboljši best buy kar se tiče price performanca.
K2 SIGMA. dobrih 8 eu, za pol litra. gelast premaz ki da kar precej močan sijaj če se ga ne obriše, in pa vzdržljiv tako kot vsi dražji oz. vseh priznanih blagovnih znamk. K2 je sicer poljska firma in embalaža je mogoče komu antipatičnaampakj če znajo kaj-znajo presenetit, in eni artikli so res dobri. Sploh pa premaz za gume naprimer, ki ni tolk pomembna stvar kot kakšna zaščita. Zdrži tudi mokre ceste, in ga ne šprica po avtu. Skratka bomba, tudi vsi kolegi/stranke ki sem jim ga zrihtal ga zelo hvalijo.

Hvala za nasvet , ga bom preizkusil !

Aesthetics
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aesthetics Pe apr 10, 2015 4:27 pm

*edit* urejeno

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga So apr 11, 2015 10:37 am

Aesthetics je napisal/-a:*edit* urejeno

Pranje podvozja?
Poročaj.

Lp,
G
Malo para malo muzike!

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi Po apr 13, 2015 10:01 am

Je že kdo v Sloveniji slučajn probu Fusso soft99 vosek? na ebayu je hudo poceni in še brez poštnine!!!

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr apr 15, 2015 4:33 pm

Ne, sem pa slišal veliko dobrega. Dokler ga kdo ne dobavi (upam, da se to zgodi v kratkem ;)), se bom zadovoljil z Bilt Hamber Finis voskom.
Malo para malo muzike!

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Sr apr 15, 2015 9:05 pm

Gyga je napisal/-a:Ne, sem pa slišal veliko dobrega.

Ja sej zato...po poročanju folk pravi da je wau...mislim za 30eur ni kej velik za razmišlat!!!

Zdej se sam odločam al bi uzel fusso ali king of gloss. taprv oblublja 12 mesecev zaščite, tadrug pa 6 mesecev ter wet look show car finnish :mrgreen: nekak se mi king of gloss bolj dopade =P

zgleda da bo treba sprobat

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr apr 15, 2015 10:50 pm

zakaj preprosto nebi nekaj kar je pri nas dobavljivega?

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Če apr 16, 2015 6:17 am

Firbec me...Sej ni tko kot da ga rabim kr mam doma FK1000p in čisto novi še ne testiran Nattys paste wax ampak...firbec me matra :lol:

Drgač sm pa glih u tork za 50 eur nabavu pr operi-avto.si, pa pred 2 mesci za 70eur. Pa rokavico mam od CSF-a, pa še za njegov britemax black set razmišlam da bi uzel tko da...Valjda nabavlam pr naših!

King of gloss pa...če je izgled tak kot obljubljajo potem bi bla to super varianta za čez poletje! Če pa ne bom nabavu bo pa FK za zaščito čezenj pa Nattys pa za look! 8)

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Če apr 16, 2015 6:35 am

Dom3n je napisal/-a:Kaj pa uporabljate za čiščenje armature? Morda čiščenje niti ni pravi izraz .. rabim nekaj kar deluje močno antistatično in bi bilo primerno za to gladko črno plastiko, ki je pri meni magnet za prah :)
Slika

Sem se učiri spomnu kaj bi ti lahk pomagal...Za premaz je varianta Auto Finesse Spritz premaz za notranjost (cca 12eur) ter kakšen detailing čopič za čiščenje prahu ter nanašanje premaza.
Zlo uporaben bi lahko bil tudi čopič za puder oz. make up...tle velja bigger is better glede na to da se prodajajo po velikosti...Make up čopič ima zelo mehke in goste ščetine, ki nase vlečejo prah in ga lahko tako s komandne plošče zlahka odstraniš, nato pa na čopič špricneš Spritz ( :roll: ) in s čopičem premažeš vse kar je občutljivega. Razen zaslona če je touch screen ali pa iz kakšnega občutljivega materiala! Ti imajo svoj zaščitni finiš in uporaba kakšnih čistil ali mogoče tudi premazov lahko ta zaščitni finiš uniči!

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če apr 16, 2015 7:47 am

dzuro.na.izi je napisal/-a:Firbec me...Sej ni tko kot da ga rabim kr mam doma FK1000p in čisto novi še ne testiran Nattys paste wax ampak...firbec me matra :lol:

Drgač sm pa glih u tork za 50 eur nabavu pr operi-avto.si, pa pred 2 mesci za 70eur. Pa rokavico mam od CSF-a, pa še za njegov britemax black set razmišlam da bi uzel tko da...Valjda nabavlam pr naših!

King of gloss pa...če je izgled tak kot obljubljajo potem bi bla to super varianta za čez poletje! Če pa ne bom nabavu bo pa FK za zaščito čezenj pa Nattys pa za look! 8)

Ce imas fk1000p je to vec kot dovolj za dobro zascito. Nattys pa za
good look, oz. prvo ga sprobaj da bos videl kaksna je zadeva. Z voski je itak tako da so vec ali manj vsi dobri, in zato jih vsi hvalijo. Jst mam 12 razlicnih voskov, pa ugani kolk jih uporabljam. Kar se tice vzdrzljivosti 6-12 mesecev, ne mi rect da bos zdrzal tolk casa brez da bi namazal avto se enkrat :)
Men se zdi da je cist nesmiselno nabavljat nekaj kar pac nekdo pohvali. Sem namenoma odprl temo na detailing worldu kater vosek naj kupim, in so mi predlagali ziher 30 razlicnih, vsak pac hvali tistega ki mu je najbolj vsec. Kupi potem raje kaksen paket samplov (naprimer dodo juice), ker je brezveze zapravljat 30 eu za konzervo voska ki je za 50+ nanosov.

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Napisal/-a dzuro.na.izi Če apr 16, 2015 8:20 am

Pavlich če se nebi ti ukvarju z detailingom bi lahk mel te voske do penzije :lol:

Drgač pa...valjda ne bom zdržu 6mesecev....že 2 mesca komi zdržim ne da bi kej namazu na avto :lol: kompleks pač :mrgreen:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Če apr 16, 2015 10:11 am

Verjetno tut nebi imel take zaloge, samo kaksen turtle wax :D

No ce ga na dva meseca mazes potem raje porabi kar imas pa potem kupuj na novo. Vosek moras itak veckrat sprobat da vidis kaksen je, poleti, pozimi, prehodna dezevna obdobja, da vidis obstojnost, sijaj, beading, kolk dejansko sciti pred vsemi vplivi..
Ce se ga po enem letu-cca 5 nanosih po dva sloja navelicas ga lahko se vedno prodas kaksnemu kolegu za pol cene.

Dinzi
Nov uporabnik

Napisal/-a Dinzi Pe apr 17, 2015 3:48 pm

Živjo, zanima me ali mogoče kdo uporablja mašino Krauss DA S08 900W, kako se obnese? Sedaj poliram z navadno flex mašino ampak razmišljam da bi si še eno DA nabavil. :D

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Pe apr 17, 2015 3:50 pm

Dinzi je napisal/-a:Živjo, zanima me ali mogoče kdo uporablja mašino Krauss DA S08 900W, kako se obnese? Sedaj poliram z navadno flex mašino ampak razmišljam da bi si še eno DA nabavil. :D

Sicer je ne uporabljam več veliko, ampak sem jo. Super zadeva, pač DA kot DA :)

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga So apr 18, 2015 11:41 am

Če koga zanima...
Slika

... na spoliraj.si
Malo para malo muzike!

mp/
Nov uporabnik

Napisal/-a mp/ Ne apr 19, 2015 3:57 pm

Pomlad je, pa bi blo fajn mal avto oprat. Do zdej nism nisem uporabljal kakih posebnih šamponov, zdej bi pa mal več stvari kupu pa me zanima vaše mnenje.

Kolikor berem so Auto Finesse kar hvaljeni in velikokrat uporabljeni izdelki, pa še 15% popusta je na njih pri spoliraj.si. Od njih bi vzel:
- univerzalno čistilo Citrus Power, uporabljal bi ga za platišča in mrčes
- Lather šampon za pranje karoserije
- Revive trim gel za plastične dele okrog ogledal in sprednjo masko, difuzor..
- Total večnamensko čistilo za notranjost za čisčenje armaturke, sedežev in sredinske konzole
- Wax Mate aplikator za nanašanje Revive trim gela

Vzel bi še Leather Conditioner balzam za usnje od Chemical Guys, razmišljal pa sem še o Finish Kare 425 Extra Slick Final Body Shine osveževalcu barve in čistilu za stekla. Poleg tega bi vzel še kak čopič in mikrokrpo.

Zanima me, če so vsa ta sredstva dobra oz. kaj so alternative, kako naj jih uporabim, kaj naj z njimi čistim itd. Mogoče sem na kaj pozabil, pa bi blo tudi dobro kupit? A je rokavica za pranje res toliko boljša od gobe iz celuloze kolikor je dražja? Pa za notranjost me zanima, če je to čistilo antistatično, ker se na sredinski konzoli nabere ogromno praha in je težko čistit med gumbi. Pa mogoče še po kakšnem vrstnem redu vi čistite avto in koliko časa vam to vzame? Aja, pa avto je črn če ima to kaj veze pri katerih čistilih.

Hvala že vnaprej za vse odgovore. :)
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov