mp/ je napisal/-a:Pomlad je, pa bi blo fajn mal avto oprat. Do zdej nism nisem uporabljal kakih posebnih šamponov, zdej bi pa mal več stvari kupu pa me zanima vaše mnenje.
Kolikor berem so Auto Finesse kar hvaljeni in velikokrat uporabljeni izdelki, pa še 15% popusta je na njih pri spoliraj.si. Od njih bi vzel:
- univerzalno čistilo Citrus Power, uporabljal bi ga za platišča in mrčes
- Lather šampon za pranje karoserije
- Revive trim gel za plastične dele okrog ogledal in sprednjo masko, difuzor..
- Total večnamensko čistilo za notranjost za čisčenje armaturke, sedežev in sredinske konzole
- Wax Mate aplikator za nanašanje Revive trim gela
Vzel bi še Leather Conditioner balzam za usnje od Chemical Guys, razmišljal pa sem še o Finish Kare 425 Extra Slick Final Body Shine osveževalcu barve in čistilu za stekla. Poleg tega bi vzel še kak čopič in mikrokrpo.
Zanima me, če so vsa ta sredstva dobra oz. kaj so alternative, kako naj jih uporabim, kaj naj z njimi čistim itd. Mogoče sem na kaj pozabil, pa bi blo tudi dobro kupit? A je rokavica za pranje res toliko boljša od gobe iz celuloze kolikor je dražja? Pa za notranjost me zanima, če je to čistilo antistatično, ker se na sredinski konzoli nabere ogromno praha in je težko čistit med gumbi. Pa mogoče še po kakšnem vrstnem redu vi čistite avto in koliko časa vam to vzame? Aja, pa avto je črn če ima to kaj veze pri katerih čistilih.
Hvala že vnaprej za vse odgovore.
Živjo...vse se sliši v redu! Alternative vedno obstajajo pri drugih proizvajalcih...kvaliteta je pa podobna! Auto Finesse je čist dobra znamka. Nikjer ne piše ali je avto nov ali ne ampak razmisli še o nabavi kakšnega claya (plastelina) za odstranjevanje prijete kontaminacije z laka ker nardi res veliko razliko na barvi.
Razlika med gobo in rokavico je v varnosti pranja avtomobila. Rokavica umazanijo absorbira in jo potisne globje v vlakna in ne vleče po površini barve medtem ko goba umazanijo zagrabi na površini in le ta drsa po barvi kar s časoma ustvari majhne rise, v kolikor je pa avto hudo umazan lahko pa nardiš tudi kak globji ris. Rokavica se vsekakor splača.
Nabavi si še brisačo za sušenje avta.
Za notranjost je AF Total samo čistilo in nič druzga...ni antistatično, ne varuje pred UV žarki in podobno...Total samo očisti, za antistatičnost rabiš premaz naprimer AF Spritz.
Črn avto nima nobene veze pri izbiri čistil, fora je samo to da je barva bolj občutljiva (po domač povedan vsak ris se bo že z vesolja opazil)

Kar se pranja tiče :
-nanesi AF citrus power na hudo umazanih delih in platiščih (po platiščih še malo umazanijo razdraži z mehkim čopičem ali krtačo)
-temeljito speri z vodo
-operi s šamponom in tehniko dveh veder (two bucket method - pogugli kaj je to če še ne veš)
-splahni z vodo
-posuši z brisačo (lahko tudi s pomočjo Finish Kare 425d in brisače)
-še 1x nanesi FK 425 + kakšna dobra krpa iz mikrofibre
-pa se 1 ura obrne
Veselo pranje