dzuro.na.izi je napisal/-a:Ja sej res nimaš kej komplicirat...FK 1000p je top zaščita za malo dnarja...Ob rednem vzdrževanju naj bi zdržal do 6 mesecev... realno 2-4 mesece! Glede na to da si nanesel samo 1 sloj glej obstojnost okol 2-3 mesece! Lahko pa tudi več, nikol se ne ve.
Glaze se v bistvu uporablja na nespoliranih avtih, ki niso pa spet tolk risasti, da bi se jih splačal polirat. Glaze te male rise (swirle) lepo zapolni in zakrije in ustvari efekt spoliranega vozila.
Dat glaze na spoliran avto je mogoče samo en korak k show room izgledu (kot češnja na vrhu torte, ena stopnička več v smislu videza avta) ni pa glih obvezen ali potreben korak. Stvar okusa. Če si spoliru avto, pa da si s tem zadovoljen daš gor sam še neko zaščito pa je. Pol pa redno pereš s šamponom (Megs gold class kot si omenu a ne).
Zanimivo, nisem vedel, da je v bistvu glaze kot nekakšno nadomestilo poliranja. Ampak najbrž ne zakrije majhne rise dolgoročno (kot npr. samo poliranje), ali pač?
Koliko pa so npr. obstojni glazi?
Šampon pa imam od Megs, vendar je tisti rumen - wash & wax, z dodanim voskom. Nekak mi ni sedaj, da bi na povoskan avto dajal tale šampon...kaj pa vem, razmišljam, da kupim en ph nevtralen šampon.
mp/ je napisal/-a:Potem avto najprej operem z recimo Latherjem, ga prebrišem s clay krpo in kot lubrikant spet uporabim Lather, ga posušim, premažem z Ultra Glazeom in zaščitim z FK1000p ali kakšnim drugim voskom, naj bi bil boljši kak carnauba vosek recimo FK2685 ali Poorboy's Natty's Blue Paste Wax.
INFINITI je napisal/-a:Živjo
Ima kdo mogoče kdo izkušnjo z Finish Kare 425 Extra slick? Trenutno imam še Sonax BSD, s katerim sem precej zadovoljen
INFINITI je napisal/-a:Živjo
Ima kdo mogoče kdo izkušnjo z Finish Kare 425 Extra slick? Trenutno imam še Sonax BSD, s katerim sem precej zadovoljen
BSD for it's water behaviour, more glasslike appearance(winter),
FK425 for it's slickness, antistatic properties and gives a wet look.(summer)
pskoda je napisal/-a:Kako vi odstranjujete lepilo od uteži na litih platiščih pri menjavi gum?
Osrbno sem pri prejšnem avtu odstranil z razrečilom, ampak se je poznalo, kje so bile odstranjene
jure1981 je napisal/-a:čistilo za katran/žvečilne/smolo....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost