Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a pinny Če maj 14, 2015 6:39 am

RedBull™ je napisal/-a:Zanima me, ali je slednja zadeva uredu: K2 Active foam http://www.operi-avto.si/visoko-peneca- ... m-5kg.html ali bi mi recimo priporočilo kakšno drugo alternativo?

Tega sam uporabljam, tako za avto kot za motor. Za avto z pomočjo foam lanca, za motor pa kar z pomočjo 5L brizgalke iz Lidla :D. Na etiketi piše da se ga meša v razmerju 1:5 do 1:10, jaz si ga mešam če se prav spomnem 1:6, za oba primera. Za avto si naštimam vodo na minimum, tako da je pena praktično samo iz flaške. Pred uporabo flaško le malo pomešaj pa bo. Za motor pa kot sem že reku uporabljam brizgalko, našopam pritiska kolker se le da, in potem našpricam cel motor, in s eprou lepo belo vidi na njem. Nazadnje ko sem ga pral, je blo spredaj gor res oreng nalimanih mušic, pošpricam, pustim malo gor, toliko da se ne začne sušit, in sperem z vodo, pa ne z wapom, kar z vrtno cevjo in pištolco. Večina jih je takoj dol šla, ostale so pa potem šle še z pranjem z šamponom in rokavico, brez drgnenja.
Glede na to da ga mi je priporočal pavlich, katerega tudi sam uporablja, že ne more bit kr ena pludrga :mrgreen:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če maj 14, 2015 8:18 am

pinny je napisal/-a:
RedBull™ je napisal/-a:Zanima me, ali je slednja zadeva uredu: K2 Active foam http://www.operi-avto.si/visoko-peneca- ... m-5kg.html ali bi mi recimo priporočilo kakšno drugo alternativo?

Tega sam uporabljam, tako za avto kot za motor. Za avto z pomočjo foam lanca, za motor pa kar z pomočjo 5L brizgalke iz Lidla :D. Na etiketi piše da se ga meša v razmerju 1:5 do 1:10, jaz si ga mešam če se prav spomnem 1:6, za oba primera. Za avto si naštimam vodo na minimum, tako da je pena praktično samo iz flaške. Pred uporabo flaško le malo pomešaj pa bo. Za motor pa kot sem že reku uporabljam brizgalko, našopam pritiska kolker se le da, in potem našpricam cel motor, in s eprou lepo belo vidi na njem. Nazadnje ko sem ga pral, je blo spredaj gor res oreng nalimanih mušic, pošpricam, pustim malo gor, toliko da se ne začne sušit, in sperem z vodo, pa ne z wapom, kar z vrtno cevjo in pištolco. Večina jih je takoj dol šla, ostale so pa potem šle še z pranjem z šamponom in rokavico, brez drgnenja.
Glede na to da ga mi je priporočal pavlich, katerega tudi sam uporablja, že ne more bit kr ena pludrga :mrgreen:

Glede mušic na motorju, ko nimaš možnosti za lance in ne vem kaj (jaz sem to pač storil po vsaki vožnji in povsod) - vzameš tisto kuhinjsko pairnato - jo čisto namočiš v vodo in "prilimaš" na sprednji konec motorja - čez 5 minut ves mrčes odstopi in samo povlečeš brisačo dol - voila :)
-Enako sem delal tudi na vizirju čelade.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če maj 14, 2015 8:30 am

Točno tako delam tudi sam ;). Na vizirju paloma brisačo namočim in dam gor za en čas da se odmočijo, potem pa z suho lepo zbiršem. Na sprednjem delu motorja ravno tako, ampak le dokler ni drugače preveč usran, potem pa itak celega operem. Na motorju pa potem poleg tega da obrišem z mokro in suho brisačo, prebrišem še z qd- jem.

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi Če maj 14, 2015 12:19 pm

geronimo77 je napisal/-a:
Kolk pogosto se pa nanaša tale AF tripple?

Odvisno kolk dobro zaščito daš čezenj...Sam tripple ima carnauba zaščito ki zdrži 1 mesec +... sicer pa nezaščiten glaze začne hitro erodirati in izgine lahko že po prvem dežju, zato je pa vosek čez glaze obvezen :!:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Če maj 14, 2015 6:51 pm

pinny je napisal/-a:

Super :) Ce foamam avto uporabljam tega, vedno manjkrsa pa ga dejansko foamam, ker mam nov strajfiks in morm sraufat dol nastavek.

geronimo77
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo77 Pe maj 15, 2015 4:39 pm

Ima kdo izkušnje z voskom meguiars mirror glaze 16?

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe maj 15, 2015 4:47 pm

Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

geronimo77
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo77 Pe maj 15, 2015 6:05 pm

Gyga je napisal/-a:http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=57&t=59184&p=1659538#p1659381

Hvala za povezavo.
Nekako sem se odločil, da imam v ožjem izboru 2 carnauba voska in sicer meguiars glaze 16, ter R222. Najbrž ni neke bistvene razlike med njima, ali pač?
Glaze bom najbrž nabavil Poorboy's black hole, potem pa gre gor še eden od zgoraj omenjenih voskov. Za zimski čas pa najbrž FK1000p.
Pred nanosom novega voska bi pa še temeljito očistil površino. Gledal sem Angelwax stripped-ease za čisto površino. Pred tem pa še mogoče čiščenje z plastelinom, čeprav s tem še nisem nikoli delal. Kateri plastelin priporočate? A to se samo podrgne po celotni površini in to je to?

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe maj 15, 2015 10:40 pm

Preveri kombinacijo Britemax black max z Britemax extreme elements. Koliko berem na DW naj bi bil black max boljši od black hole-a.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf So maj 16, 2015 10:10 am

Hvala za povezavo.
Nekako sem se odločil, da imam v ožjem izboru 2 carnauba voska in sicer meguiars glaze 16, ter R222. Najbrž ni neke bistvene razlike med njima, ali pač?

#16 je samo v imenu vosek, dejankso gre za sealant=FK

R222 pa je namenjen bolj izgledu kot zaščiti

Obstojnost iz prakse drugih uporabnikov:

durability 6-8 weeks
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf So maj 16, 2015 10:15 am

@geronimo77

Če je predhodno nanešen FK ga bo namenski odstranjevalec težko odstranil, ti odstranjevalci imajo samo en ključni namen in sicer odstraniti vosek, ne bodo odstranili ne polirnih past in ne sealantov, ko govorimo od sealantov potem je potrebno uporabiti kakšen razmaščevalec pa še to v več korakih sploh, če je bil sealant nanešen ne dolgo nazaj
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Napisal/-a csf So maj 16, 2015 10:25 am

Gyga je napisal/-a:Preveri kombinacijo Britemax black max z Britemax extreme elements. Koliko berem na DW naj bi bil black max boljši od black hole-a.

Res je gre za top kombinacijo, sam bi za ultimativen finiš uporabil naslednjo kombinacijo:

Britemax Blacx Max+Britemax Extreme elements+ na koncu še bombon, ki se mu reče Britemax Vantage

Primer kaj naredi ta kombinacija(slika je sposojena od detailing podjetja):

Slika
EAT-SLEEP-DETAIL

geronimo77
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo77 So maj 16, 2015 2:17 pm

csf je napisal/-a:
Hvala za povezavo.

#16 je samo v imenu vosek, dejankso gre za sealant=FK

R222 pa je namenjen bolj izgledu kot zaščiti

Obstojnost iz prakse drugih uporabnikov:

durability 6-8 weeks

Hja, pol vidim, da so skoraj vsi "kao" voski v resnici sealanti. Tako je tudi z FK1000p, čeprav mislim, da FK daje kar konkretno zaščito laka. Kakšna pa je v bistvu dejanska razlika me voskom in sealanti? A se da sploh dobiti še 100% vosek za zaščito laka?

geronimo77
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo77 So maj 16, 2015 2:21 pm

csf je napisal/-a:
Gyga je napisal/-a:Preveri kombinacijo Britemax black max z Britemax extreme elements. Koliko berem na DW naj bi bil black max boljši od black hole-a.

Res je gre za top kombinacijo, sam bi za ultimativen finiš uporabil naslednjo kombinacijo:

Britemax Blacx Max+Britemax Extreme elements+ na koncu še bombon, ki se mu reče Britemax Vantage

Primer kaj naredi ta kombinacija(slika je sposojena od detailing podjetja):

Slika

Vau, takšen lep avto, mislim barvo, imel bi tudi jaz :) hehe
Se pravi za sam finiš to troje gre idealno skupaj.
Bolj ko gledam te izdelke, bolj sem zmeden, ker je ponudba res vrhunska od samih priznanih proizvajalcev, tko da človk res ne ve več kaj bi blo najboljš.Če prav razumem je Britemax Blacx Max glaze, Extreme elements sealant, Vantage pa kot nek QD. A mam prav ali se motim?

geronimo77
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo77 So maj 16, 2015 2:29 pm

Sem sedaj videl, da je Britemax vantage v bistvu carnauba vosek, ali sealant hehe? Extreme elements pa je polimerni premaz :)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So maj 16, 2015 7:03 pm

Zmeda je res lahko - tukaj marsikaj lepo piše:
http://www.autogeekonline.net/forum/hot ... g-wax.html
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Po maj 18, 2015 6:39 am

Ima kdo izkušnje s to zaščito za luči http://www.operi-avto.si/nega-zarometov ... 90022.html ?

Uporabniški avatar
dzuro.na.izi
Uporabnik

Kraj: Dežela cvička

Napisal/-a dzuro.na.izi Po maj 18, 2015 12:13 pm

rs5 je napisal/-a:Ima kdo izkušnje s to zaščito za luči http://www.operi-avto.si/nega-zarometov ... 90022.html ?

Posredujem izkušnje uporabnikov iz drugega foruma
http://www.autogeekonline.net/forum/pro ... -test.html

Zaključek uglavnem...ni preveč dobra oz. dolgotrajna zaščita!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po maj 18, 2015 1:18 pm

Živjo fantje - hitro vprašanje, ker grem spotoma nabavit v trgovino čez kako urco... uporabljam Sonax BSD na FK1000p in trenutni "šampon" požira vse te namaze in moj trud, pa bi rad nekaj kar super očisti, hkrati pa ne uničuje zaščite. 8)

Kaj od sledečega bi bilo najboljše za mojega coupejca - rad imam glos zadeve :)
http://www.operi-avto.si/lang-en/sampon ... 500ml.html
http://www.operi-avto.si/lang-en/sampon ... 473ml.html
http://www.operi-avto.si/lang-en/sampon ... 500ml.html

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Po maj 18, 2015 1:49 pm

dzuro.na.izi je napisal/-a:
rs5 je napisal/-a:Ima kdo izkušnje s to zaščito za luči http://www.operi-avto.si/nega-zarometov ... 90022.html ?

Posredujem izkušnje uporabnikov iz drugega foruma
http://www.autogeekonline.net/forum/pro ... -test.html

Zaključek uglavnem...ni preveč dobra oz. dolgotrajna zaščita!

Kaj naj potem nanesem gor da bo ok :?: sedaj sem imel or prisma sealant pa se ne obnese dobro
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov